Actualitate

Patru sindicaliști lugojeni, participanți la protestele de la București

Patru sindicaliști lugojeni, participanți la protestele de la București

Autoliv

Aproximativ 3.000 de angajați din administrația publică locală au participat astăzi la un miting de protest în Piața Victoriei. Mitingul FNSA a început la ora 10.00, la acțiunea de protest participând sindicaliști din aproape toate judetele.

Din Lugoj au fost prezenți patru sindicaliști.

Lugojenii, ca și restul participanților din vestul țării se pregătesc deja pentru întoarcerea acasă. Toți membrii plecați la București din Primăria Lugoj au fost liberi astăzi, ei solicitând o zi de concediu de odihnă.

Revendicarile funcționarilor din administrația publică locală vizează reglementarea și liberalizarea acordării, din 2015, a tichetelor de masă sau a normei de hrană pentru toți salariații din administrația publică locală, precum și creșteri salariale sau aplicarea, din acest an, a Legii 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice.

Mitingul este un alt pas dupa greva de avertisment și greva generală de o zi. Liderii sindicali au spus că în cazul în care după această acțiune de protest Guvernul României va adopta „aceeași atitudine sfidătoare” față de problemele salariaților, FNSA va demara procedura pentru organizarea următoarei acțiuni de protest stabilită, respectiv greva generală pe termen nelimitat în administrația publică locală.

FNSA a declanșat, în luna ianuarie, conflictul colectiv de muncă, a înștiințat Guvernul despre acest lucru, iar în luna februarie a organizat o grevă de avertisment, care a presupus întreruperea programului de lucru timp de o jumătate de oră în primării, consilii județene și instituții subordonate acestora.

Sursa foto: HotNews.ro

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Actualitate

Un nou conflict provocat de romi. Au snopit în bătaie un tânăr care se plimba pe stradă cu prietena sa

Cetateanul25 mai 2017

FOTO – Un primar de lângă Lugoj s-a pozat dezbrăcat, iar fotografiile au ajuns pe facebook:”Mi-au fost furate din telefon”

Cetateanul24 mai 2017

S-a urcat la volan fără permis de conducere. Acum are dosar penal

Cetateanul24 mai 2017

Lucrările la Colonada de la Buziaş se apropie de final. Aleea pe care s-a plimbat împărăteasa Sisi îşi recapătă strălucirea

Cetateanul24 mai 2017

Unde găseşti un loc de muncă în zona Lugojului. Care sunt firmele care fac angajări în această săptămână

Cetateanul23 mai 2017

VIDEO – Accident grav pe Autostrada Timişoara – Lugoj. Şapte persoane, printre care şi un copil printre pasagerii microbuzului implicat în coliziune

Cetateanul23 mai 2017

Încă un avion a „aterizat” în parcul de la Buziaş. A costat 3.000 de euro

Cetateanul23 mai 2017

Meridian 22 opreşte apa în tot Lugojul, pentru a trece pe noua reţea

Cetateanul22 mai 2017

Poliţiştii de la Rutieră au reţinut 35 de permise de conducere. Cele mai multe pentru viteză excesivă

Cetateanul22 mai 2017

Trei bărbaţi au cerut unei minore să facă sex cu unul dintre ei, ca să nu distribuie pe Facebook fotografii în care apărea dezbrăcată

Cetateanul22 mai 2017

Poliţiştii de la Rutieră au aplicat 1.000 de sancţiuni în patru zile. Cele mai multe pentru viteză

Cetateanul19 mai 2017

Săptămâna viitoare vor fi multe întreruperi de curent. Enel are programate lucrări în zona Lugoj-Făget-Buziaş

Cetateanul18 mai 2017
%d blogeri au apreciat: