Sport

Paul Bogdan revine în Banat. Vezi ce antrenor lugojean înlocuieşte

Paul Bogdan revine în Banat. Vezi ce antrenor lugojean înlocuieşte

Autoliv

Paul Bogdan, tehnicianul care a condus echipa de volei CSM Lugoj în perioada 2010-2014 se întoarce în Banat, la Timişoara de această dată, ca antrenor principal al echipei de Liga a II-a, Agroland. Paul Bogdan a ajuns la un acord cu oficialii echipei, înlocuindu-l pe Dani Jitaru, un lugojean cu care formaţia timişoreană a început proiectul în urmă cu doi ani de zile.

De-a lungul carierei, Paul Bogdan a mai trecut pe la CSU Metal Galaţi, unde şi-a început cariera de antrenor. Apoi a condus echipe precum Rapid Bucureşti, CSM Sibiu, Medicina Târgu Mureş, CSM Bucureşti sau SCM Piteşti. În acest an, antrenorul s-a aflat la cârma echipei naţionale de volei feminin, cu care a participat la meciurile din Liga Europeană.

Paul Bogdan a declarat că încă din primul sezon la Agroland are ca obiectiv promovarea în Divizia A1.

“Mi-a plăcut cum a fost gândit acest proiect, faptul că au o structură piramidală, care include şi echipele de junioare. Patronul echipei are gânduri foarte serioase pentru viitor şi nu vrea să se oprească aici. Obiectivul pe care îl am este promovarea în Divizia A1. Altfel nu se dorea aducerea mea aici doar ca să continue activitatea în Liga a II-a. Un alt scop pe care mi l-am propus este promovarea acestor structuri de copii şi juniori spre marea performanţă”, a precizat Paul Bogdan.

Tehnicianul îl înlocuieşte la Agroland pe Dani Jitaru, antrenorul lugojean care a demarat proiectul cu echipa timişoreană. Notabil este faptul că Paul Bogdan vine pentru a doua oară la conducerea unei echipe construite de Dani Jitaru, după cea de la Lugoj, chiar dacă în cazul CSM-ului Paul Bogdan a preluat echipa la un an şi jumătate după plecarea lui Jitaru, între timp pe bancă aflându-se Claudia Bărăscu şi Dorin Horvath.

“Eu am fost chemat de Horia Cardoş şă vin în această structură. Nu am niciun fel de relaţionare cu situaţia lui Dani Jitaru. Nu ştiu în ce situaţie s-au despărţit şi nu mă interesează acest aspect. Este adevărat că aici am venit imediat după plecarea lui, însă la Lugoj a trecut o perioadă de timp de când nu a mai fost el antrenor şi până am venit eu, timp în care pe banca tehnică s-a aflat Claudia Bărăscu. Îmi pare rău că s-a întâmplat acest lucru, dar chiar nu este problema mea”, a afirmat Paul Bogdan.

Dani Jitaru a mărturist că a intrat în proiectul Agroland în urmă cu doi ani de zile şi că intenţiile au fost acelea de creare a unui centru de perfecţionare al sportivelor autohtone tinere şi de perspectivă. S-a dorit ca acest centru să devină nucleul lotului naţional de junioare şi ulterior de senioare, cu care să se obţină promovarea în Divizia A 1. Jitaru a precizat că acest lucru s-ar fi putut realiza doar în timp, insă patronul echipei nu a mai avut răbdare, fapt pentru care l-a adus pe Paul Bogdan.

“Concepţia patronului s-a întâmplat să nu mai fie aceeaşi la echipa de Liga a II-a. Nu a mai fost această răbdare de a creşte jucătoarele tinere. Se doreşte obţinerea unei performanţe mult mai rapide. L-a adus pe Paul Bogdan, a preluat toată echipa. Mie mi s-a propus să rămân la nivel juvenil. Am refuzat propunerea pentru că nu-i mai găseam sensul prezenţei mele, dacă nu s-a putut merge pe o treabă de răbdare şi de încredere.

Şi da se poate spune că e a doua oară când Paul Bogdan vine, după o contrucţie pe care o fac de doi ani de zile. La CSM Lugoj a preluat echipa pe care eu am construit-o, la un an şi jumătate după plecarea mea. Formaţia era compusă din junioare, pentru că asta era mândria mea la vremea respectivă, că reuşisem cu o echipă de junioare să joc trei sezoane în Divizia A 1”, a adăugat Dani Jitaru.

Antrenorul lugojean îşi va continua treaba la CSM Timişoara, unde va face o selecţie la generaţiile de sportive născute 2003-2005 şi se va axa pe formarea lor.

“Voi face acelaşi lucru pe care l-am făcut şi pentru Agroland, doar că nu voi mai avea atâta putere financiară să aducem fete de valoare din ţară şi va fi puţin mai greu, deoarece selecţia se va restrânge la nivelul Timişoarei”, a încheiat Jitaru.

Vezi comentarii (2)

2 Comments

  1. cosmin gheorghe

    20 august 2016 at 21:40

    Dincolo de orice, fara suparare Paul Bogdan are atitudine dde mercenar. Ucide cu sange rece ceea ce ieri iubea. Este o abordare la moda in Romania…si nu numai. Pacat ca nu se intelege ca un proiect da rezultate in timp…mai ales cand consumi, nu este ca atunci cand produci si vrei…productie si profit!

  2. Borosteanu Cristian Stefan

    21 august 2016 at 16:21

    Cred că există un „război rece” între cei doi antrenori. Este frustrant ceea ce pățește Dan Jitaru. Ce curaj să mai ai, de a construi în altă parte? Astfel de lucruri se întâmplă si în străinătate, dar nu se procedează întocmai. Primul înștiințat este cel demis, nu în sens invers…

Lasă un răspuns

Mai multe în Sport

Micuţii baschetbalişti lugojeni au câştigat turneul găzduit de Lugoj

Cetateanul18 mai 2017

Victorie la scor pentru handbaliştii de la CSM Lugoj pe teren propriu

Alina Damian17 mai 2017

Speranţele voleiului lugojean au obţinut titlul naţional

Cetateanul14 mai 2017

Speranţele voleiului lugojean intră în cursa pentru titlul naţional

Cetateanul13 mai 2017

Se reia Lugojul Pedalează. Doar două acţiuni sunt programate în acest an

Cetateanul12 mai 2017

Se fac primii paşi pentru baza de canotaj de la Surduc, în valoare de 2 milioane de euro

Cetateanul11 mai 2017

Speranţele voleiului lugojean încheie prima zi a turneului final cu o victorie

Cetateanul10 mai 2017

Turneu internaţional de baschet la Lugoj

Cetateanul9 mai 2017

Lugojul este gazda turneului final al campionatul naţional de speranţe la volei feminin

Cetateanul9 mai 2017

Sportivi din trei oraşe au participat la un memorial de gimnastică desfăşurat la Lugoj

Alina Damian8 mai 2017

Au început înscrierile pentru Liman Bike Race, cel mai tare concurs de mountain-bike de lângă Lugoj

Cetateanul3 mai 2017

Ultima întâlnire a suporterilor lugojeni cu echipa de volei, în acest campionat

Cetateanul25 aprilie 2017
%d blogeri au apreciat: