Actualitate

Pedeapsa primită de un lugojean care și-a bătut soția și i-a dat cu prăjitorul de pâine în cap

Pedeapsa primită de un lugojean care și-a bătut soția și i-a dat cu prăjitorul de pâine în cap

Cetateanul Lugoj

Magistrații lugojeni au emis prima sentință într-un dosar de loviri și alte violențe în care un bărbat este acuzat că și-a bătut în repetate rânduri soția, într-unul dintre scandaluri lovind-o pe femeie cu prăjitorul de pâine în cap.

Foarte frecvente, cazurile de violență în familie în care femeile sunt supuse agresiunilor ajung rar să fie reclamate. Toate statisticile arată că cele mai multe dintre femei nu au curajul să își reclame soții violenți. Un caz recent soluționat de Judecătoria Lugoj arată că sunt, însă, și cazuri în care femeile reclamă abuzurile la care sunt supuse, iar agresorii ajung să fie pedepsiți.

Astfel, o lugojeancă  l-a reclamat la Poliție pe soțul său, pe care l-a acuzat că în cursul anului 2014 a bătut-o în repetate rânduri. Procurorii lugojeni l-au trimis pe soțul violent în judecată pentru loviri și alte violențe. „Conflictele dintre inculpat şi persoana vătămată au existat şi în trecut şi sunt şi în prezent frecvente datorate în special manifestărilor de violenţă ale inculpatului pe fondul consumului de alcool.  Astfel, în cursul anului 2014, inculpatul a agresat-o fizic pe soţia sa, lovind-o în mod repetat în special în regiunea abdominală şi craniană, urmare a agresiunii persoana vătămată a formulat plângeri împotriva inculpatului, depunând la dosar certificate medico-legale din care rezultă că a suferit leziuni pentru a căror vindecare a necesitat 4 zile,  1-2 zile şi respectiv 9 zile de îngrijiri medicale”, au arătat procurorii în rechizitoriul de trimitere în judecată.

În cadrul procesului, bărbatul a arătat că violențele la care și-a supus soția au fost sub formă de autoapărare. „Inculpatul recunoaşte faptul că, la unul din conflictele avute cu soţia sa a lovit-o pe aceasta cu prăjitorul de pâine în cap însă a mai arătat că acţiunea sa a fost urmare a faptului că persoana vătămată a fost cea care a încercat iniţial să-l lovească”, se arată într-un document de la dosar.

În urma analizării probelor de la dosar, judecătorii l-au condamnat pe soțul agresiv pentru trei fapte de violență în familie la un an și cinci luni de închisoare cu suspendare. În cadrul procestului, soția agresată a cerut și daune morale de 8.000 de euro, dar judecătorii au dispus daune morale de 1.500 de euro, considerând că suma „este în măsură să contribuie la acoperirea  prejudiciului moral suferit de persoana vătămată ca urmare a săvârşirii de către inculpat a celor trei infracţiuni”. Sentința Judecătoriei Lugoj nu este definitivă, fiind atacată cu apel la Curtea de Apel Timișoara, unde se pronunță sentința finală.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Actualitate

[FOTO] Armata, cadre didactice şi elevi din Lugoj, la un simpozion dedicat Micii Uniri

Gabriel Iosa19 ianuarie 2017
accedent tren lugoj

O persoană a murit călcată de tren la ieşirea din Lugoj spre Caransebeş

Gabriel Iosa19 ianuarie 2017

Călin Dobra convocă Autoritatea Teritorială de Ordine Publică a judeţului, după incidentul armat de la Timişoara

Cetateanul19 ianuarie 2017

Un lugojean a mers în SUA pentru ceremonia de învestire a lui Donald Trump

Daniel Dancea19 ianuarie 2017

Primăria Lugoj pregătește inventarul clădirilor pentru care trebuie să crească impozitele până la cinci ori

Daniel Dancea18 ianuarie 2017

UPDATE! Mascaţii au găsit bunurile furate de lugojeanul de 17 ani internat la centrul de la Buziaş

Gabriel Iosa18 ianuarie 2017

Mascaţii au descins la Lugoj în această dimineaţă! Ce caută lucrătorii Serviciului de Acţiuni Speciale

Gabriel Iosa18 ianuarie 2017

Trei zile grele pentru șoferii care circulă pe ruta Lugoj – Deva

Daniel Dancea17 ianuarie 2017

Formula 1 pe autostrada Lugoj-Timişoara! Viteză record înregistrată de aparatul radar

Gabriel Iosa17 ianuarie 2017

“Split”, filmul săptămânii la Cinema Bela Lugosi

Gabriel Iosa17 ianuarie 2017

Ivan Guidea face senzaţie în Germania. Luptătorul de la CSM a învins un rus în finala din Bundesliga

Alina Damian16 ianuarie 2017

Bestie cu chip de om! Bărbat dintr-un sat de lângă Lugoj, încarcerat după ce şi-a supus nepoata minoră la perversiuni sexuale

Gabriel Iosa16 ianuarie 2017
%d blogeri au apreciat: