Actualitate

Pedeapsa primită de un lugojean care și-a bătut soția și i-a dat cu prăjitorul de pâine în cap

Pedeapsa primită de un lugojean care și-a bătut soția și i-a dat cu prăjitorul de pâine în cap

Autoliv

Magistrații lugojeni au emis prima sentință într-un dosar de loviri și alte violențe în care un bărbat este acuzat că și-a bătut în repetate rânduri soția, într-unul dintre scandaluri lovind-o pe femeie cu prăjitorul de pâine în cap.

Foarte frecvente, cazurile de violență în familie în care femeile sunt supuse agresiunilor ajung rar să fie reclamate. Toate statisticile arată că cele mai multe dintre femei nu au curajul să își reclame soții violenți. Un caz recent soluționat de Judecătoria Lugoj arată că sunt, însă, și cazuri în care femeile reclamă abuzurile la care sunt supuse, iar agresorii ajung să fie pedepsiți.

Astfel, o lugojeancă  l-a reclamat la Poliție pe soțul său, pe care l-a acuzat că în cursul anului 2014 a bătut-o în repetate rânduri. Procurorii lugojeni l-au trimis pe soțul violent în judecată pentru loviri și alte violențe. „Conflictele dintre inculpat şi persoana vătămată au existat şi în trecut şi sunt şi în prezent frecvente datorate în special manifestărilor de violenţă ale inculpatului pe fondul consumului de alcool.  Astfel, în cursul anului 2014, inculpatul a agresat-o fizic pe soţia sa, lovind-o în mod repetat în special în regiunea abdominală şi craniană, urmare a agresiunii persoana vătămată a formulat plângeri împotriva inculpatului, depunând la dosar certificate medico-legale din care rezultă că a suferit leziuni pentru a căror vindecare a necesitat 4 zile,  1-2 zile şi respectiv 9 zile de îngrijiri medicale”, au arătat procurorii în rechizitoriul de trimitere în judecată.

În cadrul procesului, bărbatul a arătat că violențele la care și-a supus soția au fost sub formă de autoapărare. „Inculpatul recunoaşte faptul că, la unul din conflictele avute cu soţia sa a lovit-o pe aceasta cu prăjitorul de pâine în cap însă a mai arătat că acţiunea sa a fost urmare a faptului că persoana vătămată a fost cea care a încercat iniţial să-l lovească”, se arată într-un document de la dosar.

În urma analizării probelor de la dosar, judecătorii l-au condamnat pe soțul agresiv pentru trei fapte de violență în familie la un an și cinci luni de închisoare cu suspendare. În cadrul procestului, soția agresată a cerut și daune morale de 8.000 de euro, dar judecătorii au dispus daune morale de 1.500 de euro, considerând că suma „este în măsură să contribuie la acoperirea  prejudiciului moral suferit de persoana vătămată ca urmare a săvârşirii de către inculpat a celor trei infracţiuni”. Sentința Judecătoriei Lugoj nu este definitivă, fiind atacată cu apel la Curtea de Apel Timișoara, unde se pronunță sentința finală.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Actualitate

S-a urcat la volan fără permis de conducere. Acum are dosar penal

Cetateanul24 mai 2017

Lucrările la Colonada de la Buziaş se apropie de final. Aleea pe care s-a plimbat împărăteasa Sisi îşi recapătă strălucirea

Cetateanul24 mai 2017

Unde găseşti un loc de muncă în zona Lugojului. Care sunt firmele care fac angajări în această săptămână

Cetateanul23 mai 2017

VIDEO – Accident grav pe Autostrada Timişoara – Lugoj. Şapte persoane, printre care şi un copil printre pasagerii microbuzului implicat în coliziune

Cetateanul23 mai 2017

Încă un avion a „aterizat” în parcul de la Buziaş. A costat 3.000 de euro

Cetateanul23 mai 2017

Meridian 22 opreşte apa în tot Lugojul, pentru a trece pe noua reţea

Cetateanul22 mai 2017

Poliţiştii de la Rutieră au reţinut 35 de permise de conducere. Cele mai multe pentru viteză excesivă

Cetateanul22 mai 2017

Trei bărbaţi au cerut unei minore să facă sex cu unul dintre ei, ca să nu distribuie pe Facebook fotografii în care apărea dezbrăcată

Cetateanul22 mai 2017

Poliţiştii de la Rutieră au aplicat 1.000 de sancţiuni în patru zile. Cele mai multe pentru viteză

Cetateanul19 mai 2017

Săptămâna viitoare vor fi multe întreruperi de curent. Enel are programate lucrări în zona Lugoj-Făget-Buziaş

Cetateanul18 mai 2017

Programul „Primul salariu” va garanta absolvenţilor de facultate un salariu de 2.500 lei pe lună, timp de 3 ani

Cetateanul18 mai 2017

Judecătoria Lugoj a autorizat 121 de interceptări telefonice, în ultimii cinci ani. În Timiş au fost aproape 3.000

Cetateanul17 mai 2017
%d blogeri au apreciat: