Actualitate

Perchezițiile de la Lugoj o vizează și pe fiica unui șef de la Finanțe, contabilă a firmelor prinse cu evaziune: „Nu e nicio incompatibilitate”

Perchezițiile de la Lugoj o vizează și pe fiica unui șef de la Finanțe, contabilă a firmelor prinse cu evaziune: „Nu e nicio incompatibilitate”

Autoliv

Descinderile realizate joi dimineața de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș în mai multe locații, printre care și Lugoj, într-un dosar de evaziune fiscală, au vizat și firme de contabilitate ai căror reprezentanți au legături cu angajați ai Fiscului. Potrivit pressalert.ro, procurorii fac percheziții la o firmă de contabilitate deținută de Camelia Dronca, a cărei mamă lucrează la Finanțe.

De asemenea, potrivit sursei citate, una dintre percheziții se realizează la casa fiicei șefului de la Serviciul de Inspecția Fiscală al Finanțelor din Timiș, Vasile Hurduzeu. Acesta susține că fiica sa nu a făcut decât să înregistreze actele contabile puse la dispoziție de reprezentanții firmelor cercetate, responsabilitatea operațiunilor aparținându-le firmelor.

„Fata mea le-a ținut la un moment dat evidențele, dar cum ei s-au tot eschivat să facă contract și să îi plătească, le-a pus documentele în brațe și la revedere. A fost interogată cu privire la toate problemele astea. Ei (n.r. firmele vizate de precheziții) sigur au probleme, dar nu din punct de vedere al contabilității pentru că documentele prezentate se înregistrează în mod cronologic, dar ce se întâmplă la societate numai ei știu”, a declarat Vasile Hurduzeu.

Șeful Inspecției Fiscale din cadrul DGFP Timiș a mai declarat că firmele vizate de perchezițiile realizate de Poliție și Parchet au fost supuse și unor controale fiscale încrucișate. „Ei sunt prinși în programul de control din punct de vedere fiscal și sunt și în cercetările de specialitate ale Poliției. Finanțele o să le stabilească un prejudiciu, dar a fost nevoie de niște controale încrucișate și urmează să se stabilească un prejudiciu”, a mai declarat Hurduzeu, potrivit căruia nu există nicio incompatibilitate între funcția sa și faptul că fiica lui le-a ținut contabilitatea firmelor în cauză. „Eu sunt convins că nu este nicio incompatibilitate. Fiecare trebuie să își facă meseria pe care a învățat-o. Eu dacă lucrez la Fisc nu înseamnă că fata mea nu poate să își practice meseria pentru că ar fi incompatibilă. Eu nu aș putea. Mie îmi interzice legea să fac ceva în sensul ăsta”, a mai declarat Hurduzeu.

Vezi comentarii (1)

1 Comment

  1. gigi

    18 octombrie 2015 at 19:52

    Sa inteleg ca a lucrat fara contract de munca, adica la negru. Oare ITM ce face. Cum poate fiica sefului de la FISC sa lucreze fara contract de munca, in conditiile in care tatal Hurduzeu verifica societatile care practica munca la negru, iar sotul este mare inspector de control, care de asemenea verifica societatile care practica munca la negru. Oare acest Hurduzeu ne crede pe toti niste prosti. Din ce spune acest sef de inspectie rezulta ca avea cunostiinta ca fata sa lucreaza la negru. Cum adica s-au eschivat sa faca contract. Pai contractul se inregistreaza la ITM inainte de a incepe activitatea. HALLO!!!!! HURDUZEU, PENTRU TINE NU EXISTA LEGE. OAMENII LEGII NU SUNT PROSTI, ASA CUM CREZI. NU VEI PUTEA MANIPULA PE NIMENI.

Lasă un răspuns

Mai multe în Actualitate

FOTO – Un primar de lângă Lugoj s-a pozat dezbrăcat, iar fotografiile au ajuns pe facebook:”Mi-au fost furate din telefon”

Cetateanul24 mai 2017

S-a urcat la volan fără permis de conducere. Acum are dosar penal

Cetateanul24 mai 2017

Lucrările la Colonada de la Buziaş se apropie de final. Aleea pe care s-a plimbat împărăteasa Sisi îşi recapătă strălucirea

Cetateanul24 mai 2017

Unde găseşti un loc de muncă în zona Lugojului. Care sunt firmele care fac angajări în această săptămână

Cetateanul23 mai 2017

VIDEO – Accident grav pe Autostrada Timişoara – Lugoj. Şapte persoane, printre care şi un copil printre pasagerii microbuzului implicat în coliziune

Cetateanul23 mai 2017

Încă un avion a „aterizat” în parcul de la Buziaş. A costat 3.000 de euro

Cetateanul23 mai 2017

Meridian 22 opreşte apa în tot Lugojul, pentru a trece pe noua reţea

Cetateanul22 mai 2017

Poliţiştii de la Rutieră au reţinut 35 de permise de conducere. Cele mai multe pentru viteză excesivă

Cetateanul22 mai 2017

Trei bărbaţi au cerut unei minore să facă sex cu unul dintre ei, ca să nu distribuie pe Facebook fotografii în care apărea dezbrăcată

Cetateanul22 mai 2017

Poliţiştii de la Rutieră au aplicat 1.000 de sancţiuni în patru zile. Cele mai multe pentru viteză

Cetateanul19 mai 2017

Săptămâna viitoare vor fi multe întreruperi de curent. Enel are programate lucrări în zona Lugoj-Făget-Buziaş

Cetateanul18 mai 2017

Programul „Primul salariu” va garanta absolvenţilor de facultate un salariu de 2.500 lei pe lună, timp de 3 ani

Cetateanul18 mai 2017
%d blogeri au apreciat: