Actualitate

Perchezițiile de la Lugoj o vizează și pe fiica unui șef de la Finanțe, contabilă a firmelor prinse cu evaziune: „Nu e nicio incompatibilitate”

Perchezițiile de la Lugoj o vizează și pe fiica unui șef de la Finanțe, contabilă a firmelor prinse cu evaziune: „Nu e nicio incompatibilitate”

Cetateanul Lugoj

Descinderile realizate joi dimineața de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș în mai multe locații, printre care și Lugoj, într-un dosar de evaziune fiscală, au vizat și firme de contabilitate ai căror reprezentanți au legături cu angajați ai Fiscului. Potrivit pressalert.ro, procurorii fac percheziții la o firmă de contabilitate deținută de Camelia Dronca, a cărei mamă lucrează la Finanțe.

De asemenea, potrivit sursei citate, una dintre percheziții se realizează la casa fiicei șefului de la Serviciul de Inspecția Fiscală al Finanțelor din Timiș, Vasile Hurduzeu. Acesta susține că fiica sa nu a făcut decât să înregistreze actele contabile puse la dispoziție de reprezentanții firmelor cercetate, responsabilitatea operațiunilor aparținându-le firmelor.

„Fata mea le-a ținut la un moment dat evidențele, dar cum ei s-au tot eschivat să facă contract și să îi plătească, le-a pus documentele în brațe și la revedere. A fost interogată cu privire la toate problemele astea. Ei (n.r. firmele vizate de precheziții) sigur au probleme, dar nu din punct de vedere al contabilității pentru că documentele prezentate se înregistrează în mod cronologic, dar ce se întâmplă la societate numai ei știu”, a declarat Vasile Hurduzeu.

Șeful Inspecției Fiscale din cadrul DGFP Timiș a mai declarat că firmele vizate de perchezițiile realizate de Poliție și Parchet au fost supuse și unor controale fiscale încrucișate. „Ei sunt prinși în programul de control din punct de vedere fiscal și sunt și în cercetările de specialitate ale Poliției. Finanțele o să le stabilească un prejudiciu, dar a fost nevoie de niște controale încrucișate și urmează să se stabilească un prejudiciu”, a mai declarat Hurduzeu, potrivit căruia nu există nicio incompatibilitate între funcția sa și faptul că fiica lui le-a ținut contabilitatea firmelor în cauză. „Eu sunt convins că nu este nicio incompatibilitate. Fiecare trebuie să își facă meseria pe care a învățat-o. Eu dacă lucrez la Fisc nu înseamnă că fata mea nu poate să își practice meseria pentru că ar fi incompatibilă. Eu nu aș putea. Mie îmi interzice legea să fac ceva în sensul ăsta”, a mai declarat Hurduzeu.

Vezi comentarii (1)

1 Comment

  1. gigi

    18 octombrie 2015 at 19:52

    Sa inteleg ca a lucrat fara contract de munca, adica la negru. Oare ITM ce face. Cum poate fiica sefului de la FISC sa lucreze fara contract de munca, in conditiile in care tatal Hurduzeu verifica societatile care practica munca la negru, iar sotul este mare inspector de control, care de asemenea verifica societatile care practica munca la negru. Oare acest Hurduzeu ne crede pe toti niste prosti. Din ce spune acest sef de inspectie rezulta ca avea cunostiinta ca fata sa lucreaza la negru. Cum adica s-au eschivat sa faca contract. Pai contractul se inregistreaza la ITM inainte de a incepe activitatea. HALLO!!!!! HURDUZEU, PENTRU TINE NU EXISTA LEGE. OAMENII LEGII NU SUNT PROSTI, ASA CUM CREZI. NU VEI PUTEA MANIPULA PE NIMENI.

Lasă un răspuns

Mai multe în Actualitate

Un bărbat de 48 de ani a murit după ce a văzut victima accidentului de tren de ieri, de la Lugoj

Daniel Dancea20 ianuarie 2017

[FOTO] Armata, cadre didactice şi elevi din Lugoj, la un simpozion dedicat Micii Uniri

Gabriel Iosa19 ianuarie 2017
accedent tren lugoj

O persoană a murit călcată de tren la ieşirea din Lugoj spre Caransebeş

Gabriel Iosa19 ianuarie 2017

Călin Dobra convocă Autoritatea Teritorială de Ordine Publică a judeţului, după incidentul armat de la Timişoara

Cetateanul19 ianuarie 2017

Un lugojean a mers în SUA pentru ceremonia de învestire a lui Donald Trump

Daniel Dancea19 ianuarie 2017

Primăria Lugoj pregătește inventarul clădirilor pentru care trebuie să crească impozitele până la cinci ori

Daniel Dancea18 ianuarie 2017

UPDATE! Mascaţii au găsit bunurile furate de lugojeanul de 17 ani internat la centrul de la Buziaş

Gabriel Iosa18 ianuarie 2017

Mascaţii au descins la Lugoj în această dimineaţă! Ce caută lucrătorii Serviciului de Acţiuni Speciale

Gabriel Iosa18 ianuarie 2017

Trei zile grele pentru șoferii care circulă pe ruta Lugoj – Deva

Daniel Dancea17 ianuarie 2017

Formula 1 pe autostrada Lugoj-Timişoara! Viteză record înregistrată de aparatul radar

Gabriel Iosa17 ianuarie 2017

“Split”, filmul săptămânii la Cinema Bela Lugosi

Gabriel Iosa17 ianuarie 2017

Ivan Guidea face senzaţie în Germania. Luptătorul de la CSM a învins un rus în finala din Bundesliga

Alina Damian16 ianuarie 2017
%d blogeri au apreciat: