Cetateanul Lugoj

Cetateanul Lugoj

Actualitate

Perchezițiile de la Lugoj o vizează și pe fiica unui șef de la Finanțe, contabilă a firmelor prinse cu evaziune: „Nu e nicio incompatibilitate”

Perchezițiile de la Lugoj o vizează și pe fiica unui șef de la Finanțe, contabilă a firmelor prinse cu evaziune: „Nu e nicio incompatibilitate”

Cetateanul Lugoj

Descinderile realizate joi dimineața de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș în mai multe locații, printre care și Lugoj, într-un dosar de evaziune fiscală, au vizat și firme de contabilitate ai căror reprezentanți au legături cu angajați ai Fiscului. Potrivit pressalert.ro, procurorii fac percheziții la o firmă de contabilitate deținută de Camelia Dronca, a cărei mamă lucrează la Finanțe.

De asemenea, potrivit sursei citate, una dintre percheziții se realizează la casa fiicei șefului de la Serviciul de Inspecția Fiscală al Finanțelor din Timiș, Vasile Hurduzeu. Acesta susține că fiica sa nu a făcut decât să înregistreze actele contabile puse la dispoziție de reprezentanții firmelor cercetate, responsabilitatea operațiunilor aparținându-le firmelor.

„Fata mea le-a ținut la un moment dat evidențele, dar cum ei s-au tot eschivat să facă contract și să îi plătească, le-a pus documentele în brațe și la revedere. A fost interogată cu privire la toate problemele astea. Ei (n.r. firmele vizate de precheziții) sigur au probleme, dar nu din punct de vedere al contabilității pentru că documentele prezentate se înregistrează în mod cronologic, dar ce se întâmplă la societate numai ei știu”, a declarat Vasile Hurduzeu.

Șeful Inspecției Fiscale din cadrul DGFP Timiș a mai declarat că firmele vizate de perchezițiile realizate de Poliție și Parchet au fost supuse și unor controale fiscale încrucișate. „Ei sunt prinși în programul de control din punct de vedere fiscal și sunt și în cercetările de specialitate ale Poliției. Finanțele o să le stabilească un prejudiciu, dar a fost nevoie de niște controale încrucișate și urmează să se stabilească un prejudiciu”, a mai declarat Hurduzeu, potrivit căruia nu există nicio incompatibilitate între funcția sa și faptul că fiica lui le-a ținut contabilitatea firmelor în cauză. „Eu sunt convins că nu este nicio incompatibilitate. Fiecare trebuie să își facă meseria pe care a învățat-o. Eu dacă lucrez la Fisc nu înseamnă că fata mea nu poate să își practice meseria pentru că ar fi incompatibilă. Eu nu aș putea. Mie îmi interzice legea să fac ceva în sensul ăsta”, a mai declarat Hurduzeu.

Vezi comentarii (1)

1 Comment

  1. gigi

    18 octombrie 2015 at 19:52

    Sa inteleg ca a lucrat fara contract de munca, adica la negru. Oare ITM ce face. Cum poate fiica sefului de la FISC sa lucreze fara contract de munca, in conditiile in care tatal Hurduzeu verifica societatile care practica munca la negru, iar sotul este mare inspector de control, care de asemenea verifica societatile care practica munca la negru. Oare acest Hurduzeu ne crede pe toti niste prosti. Din ce spune acest sef de inspectie rezulta ca avea cunostiinta ca fata sa lucreaza la negru. Cum adica s-au eschivat sa faca contract. Pai contractul se inregistreaza la ITM inainte de a incepe activitatea. HALLO!!!!! HURDUZEU, PENTRU TINE NU EXISTA LEGE. OAMENII LEGII NU SUNT PROSTI, ASA CUM CREZI. NU VEI PUTEA MANIPULA PE NIMENI.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Actualitate

Cristian Blidar, victima tentativei de omor de la Traian Vuia

Instanţa i-a luat toporul! Ciomăgarul din Traian Vuia merge după gratii şi are de plătit zeci de mii de euro despăgubiri

Gabriel Iosa27 octombrie 2016
parcare-lugoj

Au început lucrările la parcarea de cinci milioane de euro de la Lugoj: „Proiectul îi aduce Lugojului calitatea de pionier în această industrie”

Daniel Dancea26 octombrie 2016
accountant-copy

“The Accountant” şi “Ouija”, filmele săptămânii la Cinema Bela Lugosi

Gabriel Iosa26 octombrie 2016
furt-telefoane-lugoj

Un lugojean a rămas fără telefoanele mobile în timp ce stătea la o bere la terasă

Gabriel Iosa26 octombrie 2016
13754533_1213409505365602_8546908652392531992_n

Un lugojean, singurul candidat pentru postul de city manager al Timișoarei. Contracandidatul a fost scos din joc

Daniel Dancea25 octombrie 2016
elicopter-mai

Trei elicoptere, peste 60 de pompieri, poliţişti, jandarmi, voluntari şi câini de urmă au cătutat o bătrânică pierdută într-o pădure din Timiş

Gabriel Iosa25 octombrie 2016
discutii-centura-lugojului-drumul-tapiei-intersectie-foto-cetateanul-5

Noul șef al poliției Lugoj, cu ochii pe accidentele de pe centură. „Vom face notificări pentru un sens giratoriu”

Gabriel Iosa25 octombrie 2016
ora-de-iarna

Atenție: se schimbă ora. Când trecem la ora de iarnă

Iasmina Olariu25 octombrie 2016
1-leu

Doi lugojeni s-au judecat doi ani pentru un leu. Gălăgia făcută de o fetiță, sămânța scandalului

Daniel Dancea25 octombrie 2016
ziua-armatei-romane-lugoj-foto-cetateanul-8

[FOTO] Ziua Armatei Române, sărbătorită la Lugoj cu defilare şi depuneri de coroane

Gabriel Iosa25 octombrie 2016
grand-corso

Patronii din Lugoj investesc în terase încălzite pentru la iarnă, dedicate fumătorilor şi celor care vor să bea o cafea printre nămeţi

Gabriel Iosa24 octombrie 2016
politia noaptea foto lugojinfo

Rupt de beat, la plimbare cu maşina pe străzile din Lugoj! Cât a băut un lugojean înainte de a se urca la volan

Gabriel Iosa24 octombrie 2016