Sport

Performanţă fără bani. Pugilistul Denis Berciu de la CSM Lugoj a câştigat medalia de bronz la Campionatul Naţional

Performanţă fără bani. Pugilistul Denis Berciu de la CSM Lugoj a câştigat medalia de bronz la Campionatul Naţional

Cetateanul Lugoj

Campionatul Naţional de Tineret la Box, care a debutat luni, 26 septembrie, la Brezoi, în judeţul Vâlcea, s-a încheiat pentru cei doi reprezentanţi ai Clubului Sportiv Municipal Lugoj, Denis Berciu şi Ionuţ Enache. Aceştia au făcut deplasarea cu bani de la coordonatorul secţiei, Ştefan Gomoescu, întrucât clubul nu a dispus de suma necesara pentru a acoperi cheltuielile.

În aceste condiţii, Denis Berciu (91 kg) şi Ionuţ Enache (64 kg) au avut o comportare onorabilă. Berciu a câştigat medalia de bronz, iar Enache, la prima participare la o competiţie naţională, el fiind legitimat în acest an, a fost eliminat în primul meci.

Denis Berciu a boxat în meciul inaugural cu un sportiv de la Craiova şi a câştigat prin knock-out tehnic în prima repriză. În semifinală l-a întâlnit pe Cristian Filip, campionul categoriei de anul trecut, în faţa căruia a pierdut la puncte, în urma unui meci extrem de disputat. În acest fel, s-a repetat istoria din Cupa României, desfăşurată la Bacău, când lugojeanul a pierdut tot în semifinale, în faţa aceluiaşi adversar.

“Speram la mai mult de la Denis Berciu. Consider că dacă trecea de acest sportiv ieşea campion. Sau dacă sorţii îi rezervau alt cap de serie, medalia era mult mai strălucitoare. Cei doi capi de serie au fost Cristian Filip şi Cornel Georgescu de la Târgovişte. La Cupa României Berciu l-a învins pe Georgescu prin knock-out tehnic, în repriza a doua. Dacă lupta pe partea lui Georgescu, avea şanse să se întâlnească cu Filip în finală”, a declarat Ştefan Gomoescu, coordonatorul secţiei de box a CSM Lugoj .

Ionuţ Enache a avut un comportament bun, fiind la prima lui întrecere naţională. A luptat cu un medaliat, un sportiv mult mai titrat, de la Gladiatorul Iaşi, care are mai multe meciuri la activ şi a pierdut la puncte.

Următoarea competiţie pentru Denis Berciu va fi peste hotare. Pugilistul de la CSM Lugoj a fost ales să facă deplasarea în Germania, în 14 octombrie, cu o selecţionată a zonei, unde va lupta într-o gală. Din echipă vor mai face parte boxeri de la LPS Banatul Timişoara, CS Banatul Timişoara şi Centrul Olimpic Reşiţa.

“E important pentru el să aibă meciuri în picioare, deoarece noi nu ne permitem să organizăm astfel de competiţii”, a încheiat Ştefan Gomoescu.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Sport

Handbaliştii s-au reunit pentru a pregăti Cupa de Iarnă

Alina Damian20 ianuarie 2017

Voleibalistele de la CSM Lugoj vor juca în deplasare la Unic Piatra Neamţ primul meci oficial din 2017

Alina Damian20 ianuarie 2017

Luptătorii de la CSM Lugoj vor să dea lovitura la Campionatul Naţional Individual şi să se califice la Europene

Alina Damian18 ianuarie 2017

“Trebuie să se găsească mereu un cap sec”! Fostul director al CSM, surprins de decizia defiinţării echipelor de lupte, campioane naţionale

Daniel Groza18 ianuarie 2017

Echipele campioane nationale ale Lugojului vor fi desfiinţate. Primaria nu le mai susţine

Alina Damian17 ianuarie 2017

Lugojul va avea un reprezentant în FRF. Marius Maier va face parte din comisia care are ca scop dezvoltarea fotbalului românesc

Alina Damian17 ianuarie 2017

Foto! Peste 1000 de lei s-au adunat pentru a-l ajuta pe Ioji, în urma turneului de fotbal în sală

Alina Damian16 ianuarie 2017

Ivan Guidea face senzaţie în Germania. Luptătorul de la CSM a învins un rus în finala din Bundesliga

Alina Damian16 ianuarie 2017

Foto! CSM Lugoj a câştigat Cupa Rieker la volei

Alina Damian14 ianuarie 2017

Turnee de fotbal în scop caritabil la Lugoj şi în împrejurimi

Alina Damian13 ianuarie 2017

Două lugojence vor lupta pentru titlu la Campionatul Naţional de Pescuit la Copcă

Alina Damian12 ianuarie 2017

Motocicletă de ultimă generaţie pentru Mihai Stoichescu la început de an

Alina Damian12 ianuarie 2017
%d blogeri au apreciat: