Educație

Peste 2.000 de posturi de dascăli libere în Timiș. Doar 117 sunt titularizabile

Peste 2.000 de posturi de dascăli libere în Timiș. Doar 117 sunt titularizabile

Autoliv

În judeţul Timiş, sunt scoase la concurs peste 2.000 de posturi complete şi fracţiuni de posturi, dintre care doar 117 sunt titularizabile. Concursul se va desfăşura în trei centre, unde sunt arondate toate disciplinele.

„Anul acesta centrele de concurs sunt la Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară (314 candidați), Colegiul Tehnic „Henri Coandă” (301 candidați) și Colegiul Tehnic „Emanuil Ungureanu” (301 candidați). Disciplinele au fost repartizate acestor centre de concurs şi această repartizare este afişată la sediul Inspectoratului şi poate fi consultată şi de pe pagina Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş. Pe lângă cele trei comisii de concurs a mai fost constituită încă una, care va monitoriza întreaga desfăşurare a concursului”, a declarat Aura Danielescu, inspector şcolar general în cadrul ISJ Timiş.

Lugoj – 10 posturi titularizabile

În ceea ce priveşte municipiul Lugoj, aici sunt scoase la concurs 10 posturi titularizabile. Acestea sunt la Şcoala Gimnazială Nr. 2 (un post), Școala Gimnazială Nr. 5 (două posturi), Școala Gimnazială de Muzică „Filaret Barbu” (patru posturi), Grădinițele PN Nr.1, PN Nr.7 și PP Nr. 13 (câte un post fiecare).

Proba scrisă este programată pe data de 20 iulie. Primele rezultate se vor afişa pe 27 iulie, iar contestaţiile vor putea fi depuse în aceeaşi zi, dar şi în cursul zilei de 28 iulie. Acestea vor fi soluţionate în zilele de 29 iulie şi 1 august, urmând ca rezultatele finale să fie afişate pe 3 august.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată, candidații trebuie să obțină minimum nota 7 atât la proba scrisă, cât și la proba practică/inspecția specială la clasă în profilul postului sau cel puțin media 8 la inspecțiile la clasă în profilul postului, în cadrul examenului național de definitivare în învățământ, sesiunea 2016. Pentru angajarea pe perioadă determinată, candidații trebuie să obțină minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât și la proba practică/inspecția specială în profilul postului sau cel puțin media 5 la inspecțiile la clasă în profilul postului sau în cadrul examenului național de definitivare în învățământ, sesiunea 2016.

Repartizarea pe posturi, în august

În calendarul mobilităţii personalului didactic de predare din învăţământul preuniversitar pentru anul şcolar 2016 – 2017 se prevede că repartizarea candidaţilor cu media minimum 7 pe posturile didactice/catedrele vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată, la nivelul judeţului în care au susţinut proba practică sau inspecţia specială la clasă în profilul postului, indiferent de judeţul în care au susţinut proba scrisă, în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare, se va face în perioada 8 – 9 august 2016. În cazul mediilor de repartizare egale obţinute la concurs, departajarea candidaţilor se face în ordine, după: domiciliul în localitatea în care se află postul didactic/catedra solicitat(ă), gradul didactic, media de departajare şi media obţinută la examenul de licenţă/absolvire a studiilor, respectiv media obţinută la examenul de Bacalaureat pentru absolvenţii liceelor pedagogice. Emiterea şi comunicarea deciziilor de repartizare pe post/catedră se va face în perioada 11 – 29 august 2016.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Educație

Sergiu Novac, de la Colegiul “Brediceanu”, a obţinut primul loc, pe ţară, la olimpiada de matematică

Daniel Groza24 aprilie 2017

Un deputat timişean îşi donează indemnizaţia pentru cinci burse şcolare. Unul dintre elevi e de lângă Lugoj

Daniel Groza14 aprilie 2017

Patru eleve de la Brediceanu reprezintă Timişul la faza naţională a olimpiadelor de Limba engleză şi germană

Gabriel Iosa28 martie 2017

Colegiul “Brediceanu” are încă un elev care va reprezenta Timişul la olimpiada naţională. Sergiu Novac, cel mai bun la matematică!

Daniel Groza21 martie 2017

Elevă de la Colegiul “Brediceanu” din Lugoj, bolnavă de TBC! Conducerea şcolii a trimis restul clasei la analize

Gabriel Iosa20 martie 2017

O elevă din Lugoj e cea mai bună din judeţ la Logică. Va reprezenta Timişul la olimpiada naţională

Cetateanul14 martie 2017

Nu s-a putut abţine! Elev din Făget, prins cu telefonul la simularea de luni

Gabriel Iosa13 martie 2017

Elevii din Lugoj se pregătesc de simulări! Vezi aici calendarul probelor la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat

Gabriel Iosa10 martie 2017

Doi elevi de la “Brediceanu” reprezintă Timişul la Olimpiada naţională de chimie. Ce premii au mai obţinut elevii colegiului

Daniel Groza7 martie 2017

[FOTO] Revoltă a părinţilor la o şcoală din Lugoj! Plângerea a ajuns pe masa primarului şi poliţiei

Gabriel Iosa3 martie 2017

Donaţie de monitoare la şcolile din Lugoj, din partea Clubului Rotary

Gabriel Iosa2 martie 2017

VIDEO – Anchetă la centrul de plasament din Lugoj după acuzaţii grave lansate de copii: „Ne bat şi ne iau din bunuri“

Daniel Groza21 februarie 2017
%d blogeri au apreciat: