Autoliv Lugoj

Educație

Peste 2.000 de posturi de dascăli libere în Timiș. Doar 117 sunt titularizabile

Peste 2.000 de posturi de dascăli libere în Timiș. Doar 117 sunt titularizabile

Cetateanul Lugoj

În judeţul Timiş, sunt scoase la concurs peste 2.000 de posturi complete şi fracţiuni de posturi, dintre care doar 117 sunt titularizabile. Concursul se va desfăşura în trei centre, unde sunt arondate toate disciplinele.

„Anul acesta centrele de concurs sunt la Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară (314 candidați), Colegiul Tehnic „Henri Coandă” (301 candidați) și Colegiul Tehnic „Emanuil Ungureanu” (301 candidați). Disciplinele au fost repartizate acestor centre de concurs şi această repartizare este afişată la sediul Inspectoratului şi poate fi consultată şi de pe pagina Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş. Pe lângă cele trei comisii de concurs a mai fost constituită încă una, care va monitoriza întreaga desfăşurare a concursului”, a declarat Aura Danielescu, inspector şcolar general în cadrul ISJ Timiş.

Lugoj – 10 posturi titularizabile

În ceea ce priveşte municipiul Lugoj, aici sunt scoase la concurs 10 posturi titularizabile. Acestea sunt la Şcoala Gimnazială Nr. 2 (un post), Școala Gimnazială Nr. 5 (două posturi), Școala Gimnazială de Muzică „Filaret Barbu” (patru posturi), Grădinițele PN Nr.1, PN Nr.7 și PP Nr. 13 (câte un post fiecare).

Proba scrisă este programată pe data de 20 iulie. Primele rezultate se vor afişa pe 27 iulie, iar contestaţiile vor putea fi depuse în aceeaşi zi, dar şi în cursul zilei de 28 iulie. Acestea vor fi soluţionate în zilele de 29 iulie şi 1 august, urmând ca rezultatele finale să fie afişate pe 3 august.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată, candidații trebuie să obțină minimum nota 7 atât la proba scrisă, cât și la proba practică/inspecția specială la clasă în profilul postului sau cel puțin media 8 la inspecțiile la clasă în profilul postului, în cadrul examenului național de definitivare în învățământ, sesiunea 2016. Pentru angajarea pe perioadă determinată, candidații trebuie să obțină minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât și la proba practică/inspecția specială în profilul postului sau cel puțin media 5 la inspecțiile la clasă în profilul postului sau în cadrul examenului național de definitivare în învățământ, sesiunea 2016.

Repartizarea pe posturi, în august

În calendarul mobilităţii personalului didactic de predare din învăţământul preuniversitar pentru anul şcolar 2016 – 2017 se prevede că repartizarea candidaţilor cu media minimum 7 pe posturile didactice/catedrele vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată, la nivelul judeţului în care au susţinut proba practică sau inspecţia specială la clasă în profilul postului, indiferent de judeţul în care au susţinut proba scrisă, în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare, se va face în perioada 8 – 9 august 2016. În cazul mediilor de repartizare egale obţinute la concurs, departajarea candidaţilor se face în ordine, după: domiciliul în localitatea în care se află postul didactic/catedra solicitat(ă), gradul didactic, media de departajare şi media obţinută la examenul de licenţă/absolvire a studiilor, respectiv media obţinută la examenul de Bacalaureat pentru absolvenţii liceelor pedagogice. Emiterea şi comunicarea deciziilor de repartizare pe post/catedră se va face în perioada 11 – 29 august 2016.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Educație

VIDEO – Anchetă la centrul de plasament din Lugoj după acuzaţii grave lansate de copii: „Ne bat şi ne iau din bunuri“

Daniel Groza21 februarie 2017

[FOTO] Elevii de la Brediceanu participă la campania „Zilele Bandanei” care susţine lupta împotriva cancerului la copii

Gabriel Iosa14 februarie 2017

Modificări de regulament şcolar după bătaia de al Liceul „Aurel Vlaicu” de la Lugoj

Daniel Dancea2 februarie 2017

Elevii din patru clase, pedepsiţi pentru bătaia filmată de la “Vlaicu”. Doi vor repeta anul şcolar

Daniel Groza31 ianuarie 2017

Toate şcolile din Lugoj şi din judeţul Timiş, închise luni şi marţi! De ce au luat autorităţile decizia de a lăsa elevii acasă

Gabriel Iosa8 ianuarie 2017

Lecții interactive pe Skype cu elevi din Cehia, la Colegiul Național „Coriolan Brediceanu”

Iasmina Olariu15 decembrie 2016

Mai multe școli din Lugoj vor rămâne fără conducere. Ce soluție a găsit Inspectoratul Școlar Timiș

Iasmina Olariu14 decembrie 2016

Șezătoarea prichindeilor, cu copiii mai multor grădinițe din zona Lugojului

Iasmina Olariu9 decembrie 2016

Colegiul Tehnic „Valeriu Braniște” din Lugoj, într-un program al Comisiei Europene

Iasmina Olariu7 decembrie 2016

Moș Nicolae a venit mai devreme pentru peste 70 de elevi din Lugoj

Iasmina Olariu5 decembrie 2016

Ruby, la Balul Bobocilor de la Universitatea Europeană Drăgan

Iasmina Olariu29 noiembrie 2016

Peste 70 de burse municipale de la Primăria Lugoj pentru elevii merituoși

Iasmina Olariu28 noiembrie 2016
%d blogeri au apreciat: