Actualitate

Peste 200 de copii, pe biciclete prin Lugoj de Ziua Mondială a Mediului

Peste 200 de copii, pe biciclete prin Lugoj de Ziua Mondială a Mediului

Autoliv

În fiecare an la 5 iunie, locuitori din peste 100 de ţări ale planetei aniversează Ziua Mondială a Mediului, acesta fiind unul din principalele mijloace prin care Naţiunile Unite încearcă să stimuleze preocuparea oamenilor pentru protejarea mediului înconjurător şi în acelaşi timp să sensibilizeze factorii de decizie politică să acţioneze în acest sens.

Elevii şi profesorii Şcolii Nr. 4, în colaborare cu preșcolarii de la Grădiniţa cu Program Normal Nr. 2 au marcat şi ei această zi. S-au îmbrăcat în verde, şi-au luat bicicletele și au pedalat alături de cadrele lor didactice. Acțiunea a început la ora 11.30, când participanții au pornit din fața Școlii și au parcurs următorul traseu: Strada Ștefan cel Mare – Strada Victor Vlad Delamarina – Colegiul Național ”Iulia Hasdeu” – Strada 20 Decembrie 1989 – Strada Timișorii – OMV – Strada 1 Decembrie 1918 – Universitatea Europeană Drăgan – Judecătorie – Primărie. Aici, au fost aşteptaţi de primar, căruia i-au înmânat o „scrisoare ecologică”, iar acesta, la rândul lui, a oferit școlii o diplomă de excelență pentru evenimentul organizat.

”Ca în fiecare an, Școala Gimnazială Nr. 4 sărbătorește Ziua Mediului pe data de 5 iunie. Anul acesta, în parteneriat cu Grădinița cu Program Normal Nr. 2 Lugoj și cu ”Lugojul Pedalează”, ne-am propus să organizăm o tură cu bicicletele din orașul nostru. Sloganul mondial sub care se desfășoară acțiunea de astăzi este ”Șapte miliarde de vise. O singură planetă. Consumați cu grijă resursele naturale”, a declarat prof. Sebastian Gheorghiță, directorul Școlii Gimnaziale Nr. 4.

Copiii au înţeles că mesajul este de a proteja mediul în care trăiesc şi de a-i încuraja şi pe cei din jur să facă acest lucru.

Educaţia pentru mediu are scopul de a îmbunătăţi calitatea vieţii prin cunoştinţele, dar mai ales prin motivaţiile pe care le oferă pentru a acorda mediului înconjurător atenţia şi îngrijirea necesară. Realizarea activităţilor de către elevi alături de cadrele didactice, părinţi şi de alţi membri ai comunităţii este o modalitate eficientă de a face în mod conştient educaţie ecologică prin care se pot rezolva o parte dintre problemele mediului.

Acțiunea a fost organizată de Școala Gimnazială Nr. 4, în parteneriat cu Lugojul Pedalează și Primăria Lugoj, dar și cu sprijinul Poliției și Jandarmeriei.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Actualitate

Cea mai aşteptată premieră a lunii ajunge şi la Cinema Bela Lugosi. Piraţii din Caraibe 5 se poate vedea 3D

Cetateanul29 mai 2017

După nouă ani, se reiau lucrările la blocul MApN. Va fi transformat într-un imobil de locuinţe sociale

Daniel Groza29 mai 2017

Lugojean, evadat din Spania, prins la Timişoara! Individul, extrem de periculos, avea de executat 15 ani de închisoare

Daniel Groza26 mai 2017

Invitaţie la plimbare pe bicicletă, pe un traseu de 30 de kilometri în zona Lugojului

Cetateanul26 mai 2017

Puteţi să ajutaţi spitalul lugojean dacă mergeţi la un spectacol folcloric

Daniel Groza26 mai 2017

Tânărul bătut de ţigani: “Au sunat-o pe mătuşa mea, să-mi retrag plângerea, că ne omoară”

Cetateanul26 mai 2017

Un nou conflict provocat de romi. Au snopit în bătaie un tânăr care se plimba pe stradă cu prietena sa

Cetateanul25 mai 2017

FOTO – Un primar de lângă Lugoj s-a pozat dezbrăcat, iar fotografiile au ajuns pe facebook:”Mi-au fost furate din telefon”

Cetateanul24 mai 2017

S-a urcat la volan fără permis de conducere. Acum are dosar penal

Cetateanul24 mai 2017

Lucrările la Colonada de la Buziaş se apropie de final. Aleea pe care s-a plimbat împărăteasa Sisi îşi recapătă strălucirea

Cetateanul24 mai 2017

Unde găseşti un loc de muncă în zona Lugojului. Care sunt firmele care fac angajări în această săptămână

Cetateanul23 mai 2017

VIDEO – Accident grav pe Autostrada Timişoara – Lugoj. Şapte persoane, printre care şi un copil printre pasagerii microbuzului implicat în coliziune

Cetateanul23 mai 2017
%d blogeri au apreciat: