Peste 25.000 de pachete cu ţigări de contrabandă, confiscate la frontiera de nord

0

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au confiscat, în urma unei acţiuni desfăşurate pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate, aproximativ 25.500 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană.

În data de 2 ianuarie a.c., la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Valea Vişeului – ITPF Sighetu Marmaţiei a avut loc o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 19.30, un echipaj al poliţiei de frontieră a observat două persoane care transportau colete voluminoase, de la malul râului Tisa spre un imobil situat în apropierea frontierei, pe raza localităţii Valea Vişeului.

S-a luat măsura supravegherii imobilului, iar cu acordul proprietarului, poliţiştii de frontieră au intrat în curte unde au descoperit, în beciul locuinţei, mai multe colete cu ţigări de contrabandă.

Persoana în cauză a declarat că nu are cunoştinţă despre ţigările descoperite, fiind totodată de acord să le predea poliţiştilor de frontieră, care le-au ridicat şi transportat la sediul sectorului unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 25.490 pachete cu ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de aproximativ 300.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat şi contrabandă, precum şi pentru depistarea persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

Sursa: Financiarul.ro.

Citește și