Peste 270 de familii afectate de inundaţii vor primi ajutoare de urgenţă, in Hunedoara

0

A inceput operaţiunea de ajutoare de urgenţă din partea Guvernului României, pentru 270 de familii din judeţul Hunedoara, care au fost afectate de inundaţiile din acest an, potrivit datelor comunicate joi de Instituţia Prefectului.

„A început distribuirea ajutoarelor de urgenţă acordate de Guvernul României pentru sprijinirea familiilor afectate de inundaţii în cursul anului, din judeţul Hunedoara. Gradul de afectare a locuinţei a fost stabilit pe baza constatărilor Comisiei de evaluare estimativă a pagubelor, constituită prin Ordin al prefectului judeţului Hunedoara, Vasilică Potecă”, se arată într-o informare de presă remisă AGERPRES.

Directorului executiv al Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Hunedoara, Octavian Băgescu,  spune: 276 de familii din 15 localităţi vor primi, în total, 348.000 lei. Astfel, sumele pentru fiecare familie afectată de inundaţii sunt cuprinse între 1.000 şi 2.500 de lei.

In cazul de faţă, ajutoarele vor fi distribuite prin mandat poştal sau vor fi virate într-un cont bancar.  Iar în urma unui protocol semnat între Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale şi Poşta Română, pentru sumele primite prin mandat poştal beneficiarii nu vor plăti taxe poştale.

Aşadar. localităţile afectate de inundaţiile, din judeţul Hunedoara, in luna iunie sunt: Aninoasa, Orăştie, Lupeni, Vulcan, Geoagiu, Călan, Brănişca, Bretea Română, Baru, Boşorod, Beriu, Mărtineşti, Sălaşu de Sus, Vaţa de Jos şi Uricani.

Sursa: Financiarul.ro.

Citește și