Actualitate

Peste 30% dintre români fac cumpărături on line. Care sunt produsele preferate

Peste 30% dintre români fac cumpărături on line. Care sunt produsele preferate

Autoliv

Conform unui studiu GfK, în materie de shopping online, bărbaţii sunt mai activi: o treime dintre respondenţii de sex masculin au declarat că au achiziţionat cel puţin un produs sau serviciu online în ultimele douăsprezece luni, faţă de 29% dintre femeile intervievate.

În ultimul an, doar 31% dintre români au fâcut cumpărături în mediul virtual, cu diferenţe semnificative între segmentul de până în 45 de ani şi cei care au depăşit această vârstă. Cei până în 35 de ani sunt şi cei mai activi în ceea ce priveşte shoppingul online, cumpărând mai des. Diferenţe semnificative au fost înregistrate între diferitele grade de urbanizare, oraşele cu peste 200.000 de locuitori fiind lideri în topul comenzilor online.

Produsele de îmbrăcăminte, de îngrijire personală, produsele şi serviciile IT şi electronice sunt cele mai achiziţionate bunuri în mediul online. În acelaşi top regăsim şi electrocasnicele sau cărţile, mai arată studiul GfK România. Accesate sunt şi site-urile care oferă pachete turistice dar şi restaurantele care livrează mâncare. Pe ultimele locuri în topul celor mai achiziţionate produse şi servicii se situează pachetele financiare sau cumpărăturile pentru consum curent (produse de băcănie – zahăr, ulei, lactate, fructe şi legume sau produse de îngrijre a locuinţei, detergent, hârtie igienică etc.).

Aproape 43 la sută dintre românii care fac cumpărături pe internet aleg să plătească telefonul, curetul electric, gazele, cablul sau chiar impozitele în acest mod.

Care este modalitatea de plată

Majoritatea celor care comandă online, preferă ca plata să o facă cash, în offline. De obicei, cei care cumpară online mai des aleg să plătească prin tranzacţie digitală, în timp ce aceia care cumpără mai rar, plătesc cash. Peste 90% dintre cei care cumpără online preferă să achite valoarea produsului numerar, la primirea comenzii.

Studiul a fost realizat de GfK România pe un eşantion de 1.000 de respondenţi din toată ţara, cu vârsta de peste 15 ani.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Actualitate

Lugojean, evadat din Spania, prins la Timişoara! Individul, extrem de periculos, avea de executat 15 ani de închisoare

Daniel Groza26 mai 2017

Invitaţie la plimbare pe bicicletă, pe un traseu de 30 de kilometri în zona Lugojului

Cetateanul26 mai 2017

Puteţi să ajutaţi spitalul lugojean dacă mergeţi la un spectacol folcloric

Daniel Groza26 mai 2017

Tânărul bătut de ţigani: “Au sunat-o pe mătuşa mea, să-mi retrag plângerea, că ne omoară”

Cetateanul26 mai 2017

Un nou conflict provocat de romi. Au snopit în bătaie un tânăr care se plimba pe stradă cu prietena sa

Cetateanul25 mai 2017

FOTO – Un primar de lângă Lugoj s-a pozat dezbrăcat, iar fotografiile au ajuns pe facebook:”Mi-au fost furate din telefon”

Cetateanul24 mai 2017

S-a urcat la volan fără permis de conducere. Acum are dosar penal

Cetateanul24 mai 2017

Lucrările la Colonada de la Buziaş se apropie de final. Aleea pe care s-a plimbat împărăteasa Sisi îşi recapătă strălucirea

Cetateanul24 mai 2017

Unde găseşti un loc de muncă în zona Lugojului. Care sunt firmele care fac angajări în această săptămână

Cetateanul23 mai 2017

VIDEO – Accident grav pe Autostrada Timişoara – Lugoj. Şapte persoane, printre care şi un copil printre pasagerii microbuzului implicat în coliziune

Cetateanul23 mai 2017

Încă un avion a „aterizat” în parcul de la Buziaş. A costat 3.000 de euro

Cetateanul23 mai 2017

Meridian 22 opreşte apa în tot Lugojul, pentru a trece pe noua reţea

Cetateanul22 mai 2017
%d blogeri au apreciat: