Educație

Peste 90 de elevi lugojeni vor primi, anul acesta, rechizite școlare gratuite

Peste 90 de elevi lugojeni vor primi, anul acesta, rechizite școlare gratuite

Autoliv

Elevii care au probleme sociale sunt încurajaţi şi anul acesta să îşi continue studiile. La secretariatele școlilor din Lugoj s-au depus zeci de cereri din partea familiilor cu copii care au venituri mici, iar în următoarea perioadă, după o verificare a dosarelor, beneficiarii vor primi pachetul cu caiete, trusa de geometrie, acuarele și creioane.

„Pachetele sunt adaptate nivelului de învăţământ şi cuprind un ghiozdan, caiete de desen, dictando, de matematică, creioane de scris, carioci, acuarele, plastilină, lipici, penar şi gumă de şters. Valoarea maximă a fiecărui pachet stabilită de Ministerul Educaţiei se ridică la 25 lei/elev pentru învăţământul primar şi 30 lei/elev pentru învăţământul gimnazial. Beneficiază de pachetele cu rechizite copiii din familiile care au un venit mediu net pe membru de familie sub 50% din salariul minim brut pe ţară”, a declarat Francisc Halasz, inspector școlar general adjunct în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Timiș.

În Lugoj, cele mai multe cereri au fost înregistrate la Școala Gimnazială Nr. 4 – 44 de cereri și la Școala Gimnazială Nr. 3 – 23 de cereri.

Dosarul pentru înscrierea elevilor în programul rechizite va conține următoarele documente: copie dup[ certificatele de naștere sau buletin pentru toți copiii din familie, copie după buletine părinți, adeverință cu venitul net pe luna iulie (dacă este cazul, dacă nu lucrează vreunul din părinți declarație la notar că în luna iulie nu au realizat venituri), dacă este șomer sau pensionar copie după cupoanele de pensie sau șomaj pe luna iulie, copie cupon alocație complementară, monoparentală luna iulie, copie după sentința de divorț și cuponul de pensie alimentară dacă este cazul, copie după certificatul de deces și cupon pensie de urmaș pentru copiii orfani și adeverință de la Primărie pentru ambii părinți că nu beneficiază de terenuri.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Educație

Elevii de la Brediceanu, încă două medalii naţionale de bronz la olimpiadă. O elevă, admisă direct la Facultatea de calculatoare

Cetateanul22 mai 2017

Copiii unei şcoli din Lugoj au fost vizitaţi de pompieri. Maşina şi echipamentele au fost marile atracţii

Cetateanul17 mai 2017

Elevii de la Colegiul “Coriolan Brediceanu”, premiaţi la mai multe concursuri judeţene

Cetateanul16 mai 2017

Patru elevi de la Şcoala „Filaret Barbu” din Lugoj, premiaţi la un concurs internaţional

Cetateanul15 mai 2017

Ziua Europei a fost sărbătorită la Balinţ

Cetateanul9 mai 2017

Proiect european la Centrul pentru Educaţie Incluzivă, în parteneriat cu instituţii din Turcia, Marea Britanie, Slovacia, Croația și Polonia

Cetateanul9 mai 2017

O elevă de la Colegiul “Brediceanu” din Lugoj este cea mai bună din ţară la limba germană

Cetateanul2 mai 2017

Locul al doilea, pe ţară, pentru un elev de la Şcoala Gimnazială Nr. 2

Cetateanul2 mai 2017

Sergiu Novac, de la Colegiul “Brediceanu”, a obţinut primul loc, pe ţară, la olimpiada de matematică

Daniel Groza24 aprilie 2017

Un deputat timişean îşi donează indemnizaţia pentru cinci burse şcolare. Unul dintre elevi e de lângă Lugoj

Daniel Groza14 aprilie 2017

Patru eleve de la Brediceanu reprezintă Timişul la faza naţională a olimpiadelor de Limba engleză şi germană

Gabriel Iosa28 martie 2017

Colegiul “Brediceanu” are încă un elev care va reprezenta Timişul la olimpiada naţională. Sergiu Novac, cel mai bun la matematică!

Daniel Groza21 martie 2017
%d blogeri au apreciat: