Actualitate

Peste 90 de locuri libere în grădiniţele din Lugoj, pentru anul şcolar 2016-2017

Peste 90 de locuri libere în grădiniţele din Lugoj, pentru anul şcolar 2016-2017

Cetateanul Lugoj

Dacă în anii trecuţi, părinţii alergau disperaţi după un loc la o grădiniţă bună, acum lucrurile s-au mai schimbat. După expirarea perioadei destinate înscrierilor, încă mai sunt locuri libere. Conform datelor centralizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş, din cele peste 350 locuri disponibile în grădiniţele din Lugoj, 92 au rămas neocupate.

Mai sunt locuri libere la Grădiniţa PP Nr. 2 – 20 (Xenopol, nr. 48) , PP Nr. 1 – 15 (Grozăvescu, nr. 19),  PN Nr. 13 – 12 (Bucegi, nr. 39), PN Nr. 6 – 10 (Bocșei, nr. 11), PN Nr.2 – 10 (20 Decembrie 1989, nr. 24), PP Nr. 4 – 10 (Aleea Brazilor, nr. 3), PP Nr.5 – 5 (Ceahlăului, nr. 21), PP Nr. 3 – 5 (Făgetului, nr. 52), PP Nr. 7 – 5 (Buziașului, nr. 36).

Acte necesare înscrierii:

Pentru înscrierea la grădiniţă, părinţii trebuie să completeze un formular la care urmează să anexeze următoarele documente: copie după certificatul de naştere al copilului, copie după buletinele ambilor părinţi, adeverinţe de salariat pentru ambii părinţi, fişa medicală completată, avizul epidemiologic, coprocultura şi examenul coproparazitologic.

Încrierea în grădiniţele de stat se face fără perceperea unei taxe de înscriere, plus că, în procesul de înregistrare a copiilor, discriminarea după orice fel de criteriu este interzisă.Transferarea unui copil de la o grădiniţă la alta poate fi făcută la cererea părinţilor sau a susţinătorilor legali, în baza avizelor celor două unităţi şi în limita locurilor planificate. În ceea ce priveşte scoaterea unui copil din evidenţa unei grădiniţe, acest lucru se poate face în caz de boală infecţioasă cronică (cu avizul medicului) sau în cazul în care copilul lipseşte fără motivare timp de două săptămâni la rând.

Familiile sărace primesc tichete sociale

Pentru a stimula frecventarea învăţământului preşcolar de către copiii din familiile sărace, acestea primesc de-acum tichete sociale. Practic, fiecare copil dintr-o familie defavorizată primeşte lunar un tichet social de 50 de lei dacă sunt îndeplinite, în mod cumulativ, următoarele criterii: copilul este înscris la grădiniţă și venitul lunar pe membru de familie este de până la de două ori nivelul venitului minim garantat pentru o persoană singură.

Tichetele sociale pot fi folosite doar pentru achiziţionarea produselor alimentare, de igienă, de îmbrăcăminte şi/sau a rechizitelor. Acordarea tichetelor sociale este condiţionată de prezenţa zilnică a copilului la grădiniţă (exceptând absenţele motivate).

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Mai multe în Actualitate

PSD pregăteşte o nouă mizerie. Un pliant cu informaţii false şi defăimătoare pe care să-l distribuie în cutiile poştale (P)

Cetateanul9 decembrie 2016

Lugojenii pot sta la curent cu cele mai în vogă evenimente din judeţ cu ajutorul unei noi aplicaţii

Gabriel Iosa9 decembrie 2016

Lugojenii, chemaţi să descopere măreţia muntelui în cadrul unui eveniment dedicat filmului “Sălbăticia din Carpaţi”

Gabriel Iosa9 decembrie 2016

Lugojenii nu pot vota decât la secţiile la care sunt arondaţi! Vezi unde e secţia ta de votare

Gabriel Iosa9 decembrie 2016

[VIDEO&FOTO] Atmosferă incendiară la balul bobocilor de la „Drăgan”! Ruby a încheiat spectacolul cu un concert de senzaţie

Gabriel Iosa8 decembrie 2016

Doctoriţa din Lugoj pusă pe Facebook de lugojeni că parchează aiurea a trimis drept la replică: „Cum e cu cei 7 ani de acasă?”

Gabriel Iosa8 decembrie 2016

PNL dezminte zvonurile că Buciu nu se află pe poziția a doua la Senat. Dovada este un specimen al buletinului de vot

Daniel Groza8 decembrie 2016

[FOTO] Maeştrii bucătari ai Lugojului, juraţii concursului gastronomic al elevilor de la Branişte

Gabriel Iosa8 decembrie 2016

Fostul șef al Poliției Lugoj, Claudiu Chebici, acuzat că a protejat tăieri ilegale de pădure: „Sunt foarte relaxat”

Daniel Dancea8 decembrie 2016

Bărbat de lângă Lugoj, trimis în judecată pentru loviri și alte violențe și ultraj. L-a atacat pe un pădurar

Daniel Dancea7 decembrie 2016

Bişniţari luaţi pe sus de poliţişti! Ţigări, alcool, petarde şi valută, pe lista de „descoperiri” ale autorităţilor

Gabriel Iosa7 decembrie 2016

[VIDEO] Şoferi furioşi din cauza unui bizon la Lugoj! A blocat circulaţia şi s-a jucat pe telefon, în timp ce pasagera plătea o factură

Cetateanul7 decembrie 2016