Petreceri virtuale cu colegii sau prietenii: ce-i bine, ce-i rău, simplitatea

0

Petreceri virtuale de lucru? Nu te poți întâlni cu colegii sau nu poți dansa cu ei și este greu să intri în starea de discotecă de la biroul tău de acasă. Pe de altă parte, nu puteți răspândi boala, nu trebuie să vă întoarceți acasă de nicăieri și nu există nicio șansă de o întâlnire amoroasă ratată.
În epoca COVID-19, însă, opțiunile de gală sunt limitate. Companiile apelează la organizatori de evenimente pentru a crea evenimente sociale virtuale pentru personal. Și dacă lucrăm de acasă aici pentru a rămâne, unii se așteaptă ca cererea să continue chiar și după pandemie.

După aproape un an de când și-a făcut treaba de acasă, lucrătoarea fintech, Catharina Gehrke, a reușit în sfârșit să ia niște bârfe de birou în baia virtuală și zona de fumat la petrecerea online de Crăciun a companiei sale.

Evenimentul la care a participat a inclus o plimbare (virtuală) cu un taxi și un ring de dans, un imitator al reginei Elisabeta a II-a, o clasă de preparare a cocktail-urilor, plus coșuri (reale) de mâncare și băutură livrate celor 200 de petrecăreți – personalul blocat acasă.

„Deși stăteam singur în sufragerie, chiar m-am simțit ca la o petrecere”, a spus Gehrke, care conduce brațul suedez al companiei de asigurări online pentru animale de companie Bought By Many.

Gehrke a probat tot ceea ce „locul de desfășurare” avea de oferit, dar a spus că punctul culminant a fost să primească niște bârfe suculente de birou în intimitatea băii (virtuale) – unde, printr-un clic al mouse-ului, putea să se desprindă de pe ringul de dans cu un grup select de prieteni.
Ea a spus că evenimentul a fost unul dintre cele mai bune lucrări sociale la care a fost, dar a adăugat: „Poate că a trebuit să fii acolo”.

Pe măsură ce obiceiurile de muncă se schimbă, se așteaptă ca piața mondială a evenimentelor virtuale să crească de la puțin sub 100 de miliarde de dolari în 2020 la 400 de miliarde de dolari până în 2027, potrivit datelor Grand View Research.

„Social-urile virtuale sunt aici 100% pentru a rămâne, dar combinate cu evenimente personale”, a declarat Rachel Haines, director de organizare și dezvoltare la firma de plăți suedeză Klarna. „La urma urmei, aș prefera să fac yoga pe acoperișul sediului nostru decât în ​​sufrageria mea.”

Klarna a făcut din socializarea virtuală o parte esențială a culturii sale corporative în timpul pandemiei.

„Mulți dintre oamenii noștri sunt tineri și trăiesc singuri”, a adăugat Haines. „Social-urile online sunt foarte importante și am promovat mai multe inițiative mari pentru a ne asigura că oamenii sunt conectați.”
Aceste inițiative includ băuturi virtuale vinerea, bucătării săptămânale și yoga de dimineață. Klarna a făcut chiar și o activitate de team building în care personalul rezolvă puzzle-uri pentru a se elibera de un „escape room” virtual, a spus Haines.
Experimentul de la domiciliu a avut atât de mult succes în unele sectoare, cum ar fi finanțele, încât mulți oameni nu au intenția de a reveni la birou. Jumătate dintre lucrătorii din domeniul finanțelor din Marea Britanie, de exemplu, nu vor să se întoarcă la birou după COVID-19, potrivit firmei de consultanță KPMG.

Edward Pollard, directorul operațional al organizatorului de evenimente Hire Space, a declarat că, creșterea cererii de evenimente online în timpul pandemiei a forțat compania să inoveze.

„Clienții ne cer acum, de la curse de cai virtuali la cursuri de bucătărie și evenimente online”, a spus Pollard.
Cu toate acestea, unii lucrători nu sunt atât de confortabili cu noul stil.

„Am fost pus pe loc cu un vers solo la colindul nostru virtual”, a spus Jake, un lucrător caritabil din Londra. După ce a semnalat câteva note teribile, și-a oprit camera și s-a prefăcut că internetul a fost întrerupt.

„Dar paguba a fost făcută. Îmi amintesc doar o duzină de fețe șocate într-o grilă de pe ecran. ”

Sau să luăm cazul lui Sebastian Woods, care lucrează pentru o companie de învățare automată din Stockholm. A fost oarecum alungat când soția sa, care ca și el lucrează din apartamentul lor, a participat la un eveniment social de vineri seară.

„Nu m-am putut concentra pe foaia mea de calcul Excel pentru că ea făcea Banana Dance la masa din bucătărie.”

Citeste continuarea aici: Petreceri virtuale cu colegii sau prietenii: ce-i bine, ce-i rău, simplitatea

Citește și