Piețele din Asia scad pe măsură ce randamentele mai mari ale obligațiunilor testează sectorul tehnologic

0

Scăderea stocurilor de tehnologii din China și Hong Kong a scăzut brusc piețele Asiei miercuri, întrucât recentele câștiguri ale randamentelor Trezoreriei SUA au pus sub presiune evaluările ridicate ale acțiunilor, chiar dacă piețele de obligațiuni s-au stabilizat.
Cel mai larg indice MSCI al acțiunilor Asia-Pacific în afara Japoniei a scăzut cu 1,8% și a pierdut cu 3,2% până în această săptămână.

Cipurile chineze au scăzut cu 3%, iar Hang Seng s-a îndreptat către cea mai accentuată cădere zilnică din ultimele nouă luni, cu o scădere de 3,4%, care a fost în continuare provocată de o creștere a taxei de timbru de tranzacționare pe acțiuni.

Nikkei din Japonia a scăzut cu 1%, iar acțiunile miniere au tras ASX 200 din Australia în jos cu 0,9%. S&P 500 futures a scăzut cu 0,6%, în timp ce EuroSTOXX 50 futures a scăzut cu 0,2%, iar futures-ul britanic FTSE a scăzut cu 0,7%.

Marți, președintele Rezervei Federale a SUA, Powell, nu a părut prea tulburat de o vânzare a Trezoreriei care a crescut randamentele pe 10 ani cu 40 de puncte de bază în acest an, declarând Congresului că este o declarație privind încrederea pieței în recuperarea pandemiei.

Însă el a avertizat că economia a rămas „la mare distanță” de obiectivele privind ocuparea forței de muncă și inflația și a spus că ratele vor rămâne scăzute și cumpărarea de obligațiuni va continua repede până când vor exista „progrese substanțiale”.
“Powell a făcut destul pentru a atenua creșterea randamentelor obligațiunilor, dar nu a deraiat-o”, a spus Vishnu Varathan, șeful economiei și strategiei Mizuho Bank din Singapore.

„Randamentele se consolidează și nu se retrag – și acesta este rezultatul acestui optimism care determină randamentele obligațiunilor pe care nu le-a împins în mod expres.”

Randamentele Trezoreriei pe zece ani au scăzut cu aproximativ două puncte de bază după remarcile sale și au avut loc mai mult sau mai puțin acolo, în cadrul sesiunii din Asia, pentru a tranzacționa la 1,340%. Indicele Wall Street a recuperat pierderile, dar tehnologia grea Nasdaq s-a închis cu 0,5% mai mică.

Acțiunile tehnologice sunt deosebit de sensibile la creșterea randamentelor, deoarece valoarea lor se bazează puternic pe câștigurile din viitor, care sunt actualizate mai profund atunci când randamentele obligațiunilor cresc.
Creșterea randamentelor din februarie reflectă nu doar așteptări mai mari ale inflației, ci și prognoze mai bune de creștere, iar randamentele reale din SUA pe zece ani sunt pe curs pentru cea mai puternică creștere lunară din ultimii patru ani.

„În următoarele câteva zile mișcarea Nasdaq 100 va fi esențială, în special pentru marele sector tehnologic din China”, a declarat analistul CMC Markets, Kelvin Wong.

Nasdaq 100 futures a scăzut cu 1% în comerțul cu Asia.

Pe piețele valutare, monedele legate de mărfuri au avansat, pe măsură ce prețurile materiilor prime sensibile la creștere, de la cupru la țiței, s-au tranzacționat în jurul valorilor maxime.

Dolarul australian și cel canadian au atins vârfuri pe trei ani de 0,7945 USD și respectiv 1,2560 USD.
Dolarul din Noua Zeelandă a atins, de asemenea, un vârf de trei ani, la 0,7384 USD, după ce banca centrală a fost optimistă asupra economiei, chiar dacă a semnalat – la fel ca Powell – că ratele vor rămâne scăzute.

Cuprul a atins un nivel maxim de 9-1 / 2 ani la Londra și Shanghai, în timp ce contractele future de referință asupra Brent au scăzut cu 0,4% la 65,10 dolari pe baril, după ce au atins marți un maxim de un an, de 66,79 dolari. Contractele futures din SUA au scăzut cu 0,8%, la 61,17 dolari.

Mai târziu, miercuri, atenția comercianților se va îndrepta către datele PIB-ului german, mărturii suplimentare din partea Powell, precum și discursuri ale membrilor Fed, Richard Clarida și Lael Brainard.

Prețurile se mișcă într-o mână de active fierbinți populare în rândul speculatorilor – de la bitcoin la Tesla și acțiunile tehnologice din SUA vor fi, de asemenea, urmărite îndeaproape, pe măsură ce creșterea randamentelor obligațiunilor își testează valorile extinse.

Citeste continuarea aici: Piețele din Asia scad pe măsură ce randamentele mai mari ale obligațiunilor testează sectorul tehnologic

Citește și