Cetateanul Lugoj

Cetateanul Lugoj

Actualitate

Pietonii din Lugoj, amendaţi de poliţişti în cadrul acţiunii „Nu trece dincolo!”

Pietonii din Lugoj, amendaţi de poliţişti în cadrul acţiunii „Nu trece dincolo!”

Cetateanul Lugoj

Poliţiştii lugojeni sunt angrenaţi, pe parcursul întregului an de activitate, într-o nouă campanie de prevenire a accidentelor cauzate de neatenţia pietonilor. Intitulată „Nu trece dincolo!” campania iniţiată de Ministerul Afacerilor Interne, prin Poliţia Română, a început deja în întreaga ţară, nici lugojenii nefiind iertaţi dacă au fost surprinşi încălcând legile la trecerea străzilor.

Pe parcursul campaniei, polițiștii vor desfășura acțiuni în trafic pentru conștientizarea pietonilor asupra necesității respectării normelor rutiere și a conducătorilor auto asupra consecințelor neacordării priorității de trecere pietonilor. Campania s-a derulat deja în cu mai multe ocazii în întreg judeţul, sute de amenzi fiind aplicate atât şoferilor, cât şi pietonilor indisciplinaţi.

„În prima parte a lunii mai, poliţiştii rutieri au acţionat pe raza judeţului Timiş pentru reducerea numărului accidentelor de circulaţie şi a consecinţelor acestora, ca urmare a indisciplinei pietonale şi nerespectarea dispoziţilor legale privind acordarea priorităţii de trecere pietonilor angajaţi în traversarea neregulamentară a drumului. Astfel, poliţiştii au aplicat 275 de sancţiuni pentru indisciplină pietonală şi au reţinut în vederea suspendării 57 de permise de conducere pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor”, a declarat Ancuţa Morariu, purtător de cuvânt IPJ Timiş.

Activităţile fac parte din campania iniţiată de Poliţia Română pentru prevenirea accidentelor rutiere în care sunt angrenaţi pietonii, „Nu trece dincolo!” care se derulează în perioada 1 mai – 30 noiembrie 2015. Campania se centrează pe o serie de recomandări pentru pietoni:

Traversați numai pe la trecerile semnalizate sau pe la colț de strada! Nu traversați prin fața sau spatele autovehiculelor oprite.

La orice traversare, opriți-vă în afara părții carosabile, asigurați-vă din stânga, din dreapta și apoi din stânga din nou!

Apreciați corect timpul necesar pentru a traversa în siguranță și luați în calcul ca atunci când traversați străzi cu mai multe benzi pe sens sau când vă aflați într-o zonă cu regim de viteza ridicat trebuie sa fiți mai prudenți!

Traversați perpendicular pe axul drumului, în pas vioi — drumul cel mai scurt ce reduce timpul de expunere la pericol! Da-ți șoferilor timp suficient pentru a opri înainte de a vă angaja în traversare!

Când traversezi prin alt loc decât trecerile marcate, autovehiculele au prioritate — este responsabilitatea dumneavoastră să vă asigurați.

Copii nu trebuie lăsați să traverseze singuri — ei sunt imprevizibili și nu pot aprecia corect distanțele și vitezele. Nu uitați! — copii imită comportamentul rutier al adulților.

Evitați să circulați pe partea carosabilă sau pe pistele pentru bicicliști! Folosiți trotuarele, acostamentele, iar, acolo unde acestea lipsesc, mergeți cât mai aproape de marginea drumului, astfel încât să aveți traficul în față!

Respectați întocmai semnificația semnalizării rutiere (indicatoare sau semafor) și nu circulați pe drumurile publice dacă ați consumat alcool — posibilitatea de a fi accidentat crește semnificativ.
Fiți prudenți pe vreme rea sau întuneric! Pentru a fi vizibili, purtați haine de culori deschise și elemente reflectorizante!

Vezi comentarii (1)

1 Comment

  1. victor L

    24 mai 2015 at 16:20

    Nu doar cei care trec strada ca prin ograda proprie trebuie amendati, ci si zecile/sutele de grabiti care trec incorect la semafoare.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Actualitate

parcare-lugoj

Au început lucrările la parcarea de cinci milioane de euro de la Lugoj: „Proiectul îi aduce Lugojului calitatea de pionier în această industrie”

Daniel Dancea26 octombrie 2016
accountant-copy

“The Accountant” şi “Ouija”, filmele săptămânii la Cinema Bela Lugosi

Gabriel Iosa26 octombrie 2016
furt-telefoane-lugoj

Un lugojean a rămas fără telefoanele mobile în timp ce stătea la o bere la terasă

Gabriel Iosa26 octombrie 2016
13754533_1213409505365602_8546908652392531992_n

Un lugojean, singurul candidat pentru postul de city manager al Timișoarei. Contracandidatul a fost scos din joc

Daniel Dancea25 octombrie 2016
elicopter-mai

Trei elicoptere, peste 60 de pompieri, poliţişti, jandarmi, voluntari şi câini de urmă au cătutat o bătrânică pierdută într-o pădure din Timiş

Gabriel Iosa25 octombrie 2016
discutii-centura-lugojului-drumul-tapiei-intersectie-foto-cetateanul-5

Noul șef al poliției Lugoj, cu ochii pe accidentele de pe centură. „Vom face notificări pentru un sens giratoriu”

Gabriel Iosa25 octombrie 2016
ora-de-iarna

Atenție: se schimbă ora. Când trecem la ora de iarnă

Iasmina Olariu25 octombrie 2016
1-leu

Doi lugojeni s-au judecat doi ani pentru un leu. Gălăgia făcută de o fetiță, sămânța scandalului

Daniel Dancea25 octombrie 2016
ziua-armatei-romane-lugoj-foto-cetateanul-8

[FOTO] Ziua Armatei Române, sărbătorită la Lugoj cu defilare şi depuneri de coroane

Gabriel Iosa25 octombrie 2016
grand-corso

Patronii din Lugoj investesc în terase încălzite pentru la iarnă, dedicate fumătorilor şi celor care vor să bea o cafea printre nămeţi

Gabriel Iosa24 octombrie 2016
politia noaptea foto lugojinfo

Rupt de beat, la plimbare cu maşina pe străzile din Lugoj! Cât a băut un lugojean înainte de a se urca la volan

Gabriel Iosa24 octombrie 2016
casa-de-pensii-timis

Haos la Casele de Pensii Lugoj şi Timişoara, din cauza unui server căzut! Cozile dau pe afară din sedii, pensionarii sunt revoltaţi

Gabriel Iosa24 octombrie 2016