Autoliv Lugoj

Actualitate

Pietonii din Lugoj, amendaţi de poliţişti în cadrul acţiunii „Nu trece dincolo!”

Pietonii din Lugoj, amendaţi de poliţişti în cadrul acţiunii „Nu trece dincolo!”

Business Strategist

Poliţiştii lugojeni sunt angrenaţi, pe parcursul întregului an de activitate, într-o nouă campanie de prevenire a accidentelor cauzate de neatenţia pietonilor. Intitulată „Nu trece dincolo!” campania iniţiată de Ministerul Afacerilor Interne, prin Poliţia Română, a început deja în întreaga ţară, nici lugojenii nefiind iertaţi dacă au fost surprinşi încălcând legile la trecerea străzilor.

Pe parcursul campaniei, polițiștii vor desfășura acțiuni în trafic pentru conștientizarea pietonilor asupra necesității respectării normelor rutiere și a conducătorilor auto asupra consecințelor neacordării priorității de trecere pietonilor. Campania s-a derulat deja în cu mai multe ocazii în întreg judeţul, sute de amenzi fiind aplicate atât şoferilor, cât şi pietonilor indisciplinaţi.

„În prima parte a lunii mai, poliţiştii rutieri au acţionat pe raza judeţului Timiş pentru reducerea numărului accidentelor de circulaţie şi a consecinţelor acestora, ca urmare a indisciplinei pietonale şi nerespectarea dispoziţilor legale privind acordarea priorităţii de trecere pietonilor angajaţi în traversarea neregulamentară a drumului. Astfel, poliţiştii au aplicat 275 de sancţiuni pentru indisciplină pietonală şi au reţinut în vederea suspendării 57 de permise de conducere pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor”, a declarat Ancuţa Morariu, purtător de cuvânt IPJ Timiş.

Activităţile fac parte din campania iniţiată de Poliţia Română pentru prevenirea accidentelor rutiere în care sunt angrenaţi pietonii, „Nu trece dincolo!” care se derulează în perioada 1 mai – 30 noiembrie 2015. Campania se centrează pe o serie de recomandări pentru pietoni:

Traversați numai pe la trecerile semnalizate sau pe la colț de strada! Nu traversați prin fața sau spatele autovehiculelor oprite.

La orice traversare, opriți-vă în afara părții carosabile, asigurați-vă din stânga, din dreapta și apoi din stânga din nou!

Apreciați corect timpul necesar pentru a traversa în siguranță și luați în calcul ca atunci când traversați străzi cu mai multe benzi pe sens sau când vă aflați într-o zonă cu regim de viteza ridicat trebuie sa fiți mai prudenți!

Traversați perpendicular pe axul drumului, în pas vioi — drumul cel mai scurt ce reduce timpul de expunere la pericol! Da-ți șoferilor timp suficient pentru a opri înainte de a vă angaja în traversare!

Când traversezi prin alt loc decât trecerile marcate, autovehiculele au prioritate — este responsabilitatea dumneavoastră să vă asigurați.

Copii nu trebuie lăsați să traverseze singuri — ei sunt imprevizibili și nu pot aprecia corect distanțele și vitezele. Nu uitați! — copii imită comportamentul rutier al adulților.

Evitați să circulați pe partea carosabilă sau pe pistele pentru bicicliști! Folosiți trotuarele, acostamentele, iar, acolo unde acestea lipsesc, mergeți cât mai aproape de marginea drumului, astfel încât să aveți traficul în față!

Respectați întocmai semnificația semnalizării rutiere (indicatoare sau semafor) și nu circulați pe drumurile publice dacă ați consumat alcool — posibilitatea de a fi accidentat crește semnificativ.
Fiți prudenți pe vreme rea sau întuneric! Pentru a fi vizibili, purtați haine de culori deschise și elemente reflectorizante!

Vezi comentarii (1)

1 Comment

  1. victor L

    24 mai 2015 at 16:20

    Nu doar cei care trec strada ca prin ograda proprie trebuie amendati, ci si zecile/sutele de grabiti care trec incorect la semafoare.

Lasă un răspuns

Mai multe în Actualitate

Garda Lugojeană, mesaj dur pentru edilii oraşului! Cimitirul Eroilor a ajuns o groapă de gunoi

Daniel Groza23 martie 2017

UPDATE FOTO: Ce au ridicat poliţiştii de la tânărul din Coşteiu care vindea tutun pe internet

Gabriel Iosa22 martie 2017

EXCLUSIV „Făbricuță” de tutun în casa unui tânăr de lângă Lugoj. L-a dat de gol anunțul la mica publicitate

Daniel Dancea22 martie 2017

60 de minute de beznă la Lugoj în weekend, cu ocazia evenimentului “Ora Pământului”

Gabriel Iosa21 martie 2017

Zeci de lugojeni amendaţi pentru centura de siguranţă! Un şofer, prins în timp ce vorbea la telefon

Gabriel Iosa21 martie 2017

“Kong: Insula Craniilor”, filmul săptămânii la Cinema Bela Lugosi

Gabriel Iosa20 martie 2017

Un primar de lângă Lugoj îşi pierde funcţia. A fost găsit în conflict de interese de Agenţia Naţională de Integritate

Daniel Groza20 martie 2017

Radar Fantomă, în curând pe autostrada Timişoara-Lugoj-Deva

Gabriel Iosa17 martie 2017

[VIDEO] Accient între Lugoj şi Buziaş! Una dintre victime venea de la spital

Gabriel Iosa16 martie 2017

Bătrân de 84 de ani din Lugoj, furat de 17.000 de lei de către trei tâlhari! Bărbaţii au fost prinşi în timpul faptei

Gabriel Iosa16 martie 2017

DIICOT şi mascaţii au descins la Lugoj, la un tânăr care distribuia materiale pornografice cu minori pe internet

Gabriel Iosa16 martie 2017

Poliţia Lugoj rămâne fără comandant de la 1 aprilie

Gabriel Iosa15 martie 2017
%d blogeri au apreciat: