Actualitate

Pietonii din Lugoj, amendaţi de poliţişti în cadrul acţiunii „Nu trece dincolo!”

Pietonii din Lugoj, amendaţi de poliţişti în cadrul acţiunii „Nu trece dincolo!”

Autoliv

Poliţiştii lugojeni sunt angrenaţi, pe parcursul întregului an de activitate, într-o nouă campanie de prevenire a accidentelor cauzate de neatenţia pietonilor. Intitulată „Nu trece dincolo!” campania iniţiată de Ministerul Afacerilor Interne, prin Poliţia Română, a început deja în întreaga ţară, nici lugojenii nefiind iertaţi dacă au fost surprinşi încălcând legile la trecerea străzilor.

Pe parcursul campaniei, polițiștii vor desfășura acțiuni în trafic pentru conștientizarea pietonilor asupra necesității respectării normelor rutiere și a conducătorilor auto asupra consecințelor neacordării priorității de trecere pietonilor. Campania s-a derulat deja în cu mai multe ocazii în întreg judeţul, sute de amenzi fiind aplicate atât şoferilor, cât şi pietonilor indisciplinaţi.

„În prima parte a lunii mai, poliţiştii rutieri au acţionat pe raza judeţului Timiş pentru reducerea numărului accidentelor de circulaţie şi a consecinţelor acestora, ca urmare a indisciplinei pietonale şi nerespectarea dispoziţilor legale privind acordarea priorităţii de trecere pietonilor angajaţi în traversarea neregulamentară a drumului. Astfel, poliţiştii au aplicat 275 de sancţiuni pentru indisciplină pietonală şi au reţinut în vederea suspendării 57 de permise de conducere pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor”, a declarat Ancuţa Morariu, purtător de cuvânt IPJ Timiş.

Activităţile fac parte din campania iniţiată de Poliţia Română pentru prevenirea accidentelor rutiere în care sunt angrenaţi pietonii, „Nu trece dincolo!” care se derulează în perioada 1 mai – 30 noiembrie 2015. Campania se centrează pe o serie de recomandări pentru pietoni:

Traversați numai pe la trecerile semnalizate sau pe la colț de strada! Nu traversați prin fața sau spatele autovehiculelor oprite.

La orice traversare, opriți-vă în afara părții carosabile, asigurați-vă din stânga, din dreapta și apoi din stânga din nou!

Apreciați corect timpul necesar pentru a traversa în siguranță și luați în calcul ca atunci când traversați străzi cu mai multe benzi pe sens sau când vă aflați într-o zonă cu regim de viteza ridicat trebuie sa fiți mai prudenți!

Traversați perpendicular pe axul drumului, în pas vioi — drumul cel mai scurt ce reduce timpul de expunere la pericol! Da-ți șoferilor timp suficient pentru a opri înainte de a vă angaja în traversare!

Când traversezi prin alt loc decât trecerile marcate, autovehiculele au prioritate — este responsabilitatea dumneavoastră să vă asigurați.

Copii nu trebuie lăsați să traverseze singuri — ei sunt imprevizibili și nu pot aprecia corect distanțele și vitezele. Nu uitați! — copii imită comportamentul rutier al adulților.

Evitați să circulați pe partea carosabilă sau pe pistele pentru bicicliști! Folosiți trotuarele, acostamentele, iar, acolo unde acestea lipsesc, mergeți cât mai aproape de marginea drumului, astfel încât să aveți traficul în față!

Respectați întocmai semnificația semnalizării rutiere (indicatoare sau semafor) și nu circulați pe drumurile publice dacă ați consumat alcool — posibilitatea de a fi accidentat crește semnificativ.
Fiți prudenți pe vreme rea sau întuneric! Pentru a fi vizibili, purtați haine de culori deschise și elemente reflectorizante!

Vezi comentarii (1)

1 Comment

  1. victor L

    24 mai 2015 at 16:20

    Nu doar cei care trec strada ca prin ograda proprie trebuie amendati, ci si zecile/sutele de grabiti care trec incorect la semafoare.

Lasă un răspuns

Mai multe în Actualitate

Lugojenii pot zbura spre Palma de Mallorca, Antalya, Santorini şi Constanta în vacanţa de vară! Doua noi curse spre Bucureşti

Daniel Groza29 mai 2017

Lugojul, pe un butoi cu pulbere. Locuitorii sunt indignaţi de ultimul scandal provocat de ţigani. Unii vor “război interetnic”

Cetateanul29 mai 2017

Cea mai aşteptată premieră a lunii ajunge şi la Cinema Bela Lugosi. Piraţii din Caraibe 5 se poate vedea 3D

Cetateanul29 mai 2017

Lugojean, evadat din Spania, prins la Timişoara! Individul, extrem de periculos, avea de executat 15 ani de închisoare

Daniel Groza26 mai 2017

Invitaţie la plimbare pe bicicletă, pe un traseu de 30 de kilometri în zona Lugojului

Cetateanul26 mai 2017

Puteţi să ajutaţi spitalul lugojean dacă mergeţi la un spectacol folcloric

Daniel Groza26 mai 2017

Tânărul bătut de ţigani: “Au sunat-o pe mătuşa mea, să-mi retrag plângerea, că ne omoară”

Cetateanul26 mai 2017

Un nou conflict provocat de romi. Au snopit în bătaie un tânăr care se plimba pe stradă cu prietena sa

Cetateanul25 mai 2017

FOTO – Un primar de lângă Lugoj s-a pozat dezbrăcat, iar fotografiile au ajuns pe facebook:”Mi-au fost furate din telefon”

Cetateanul24 mai 2017

S-a urcat la volan fără permis de conducere. Acum are dosar penal

Cetateanul24 mai 2017

Lucrările la Colonada de la Buziaş se apropie de final. Aleea pe care s-a plimbat împărăteasa Sisi îşi recapătă strălucirea

Cetateanul24 mai 2017

Unde găseşti un loc de muncă în zona Lugojului. Care sunt firmele care fac angajări în această săptămână

Cetateanul23 mai 2017
%d blogeri au apreciat: