Platforma Webex introduce opţiunea de traducere simultană în limba română

0

Din luna martie, platforma de conferinţe online Webex va avea disponibilă funcţia de traducere în timp real a convorbirilor din limba engleză în limba română, potrivit unui comunicat remis miercuri de Cisco Webex.

De altfel, sursa a informat că funcţia de traducere în timp real din limba engleză va fi disponibilă şi în alte peste 100 de limbi.

Opţiunea de traducere în limba română va fi disponibilă pentru testare în Webex începând cu această lună, iar comenzile vor putea fi făcute din luna mai, se menţionează în comunicat.

Cisco Webex informează că funcţia de traducere în timp real  foloseşte tehnologie de Inteligenţă Artificială.

Astfel compania apreciază că opţiunea traducerii simultane elimină bariera lingvistică în mediul de afaceri internaţional.

„Utilizatorii pot personaliza experienţa Webex, selectând rapid şi uşor limba preferată din lista celor mai frecvent utilizate limbi, cum ar fi arabă, olandeză, franceză, germană, japoneză, coreeană, mandarină, rusă, spaniolă, precum şi din alte limbi, cum ar fi daneză, hindi, malaieză, turcă, vietnameză, inclusiv română. Experienţa lingvistică personalizată oferă o soluţie la unul dintre principalele obstacole în mediul de afaceri global – bariera lingvistică. Acum, echipele pot să comunice mai eficient, iar pentru organizaţii se deschid noi oportunităţi de a crea o forţă de muncă globală mai incluzivă”, se menţionează în comunicatul remis în numele Cisco Webex.

Din punct de vedere financiar, funcţia de traducere oferită de Cisco Webex va elimina costurile altor servicii de traducere folosite de clienţii platformei, se precizează în comunicat.

„Un raport recent realizat de Metrigy privind asistenţii virtuali inteligenţi a constatat că aproape 24% dintre participanţi au întâlniri cu vorbitori de engleză non-nativi şi, dintre aceştia, mai mult de jumătate au folosit servicii de traducere pentru a traduce conţinutul întâlnirilor în alte limbi (suportând un cost mediu de 172 de dolari per întâlnire). Integrarea asistenţilor virtuali inteligenţi cu capabilităţi de traducere reduce semnificativ sau chiar elimină în totalitate acest cost”, potrivit comunicatului remis în numele Cisco Webex.

Sursa: News24.ro.

Citește și