Plecat la pescuit: Pescuitul sportiv din Anglia vede boom-ul de după blocaj

0

Pescuitul în Anglia a cunoscut un boom de blocare post COVID-19, deoarece mai multe persoane profită de beneficiile sănătății mintale și de bunăstarea de a arunca o tijă și de a fi unul cu natura, a declarat joi Agenția pentru Mediu.

Agenția a spus că peste 100.000 de oameni se orientează mai mult către acest domeniu, existând o creștere a vânzărilor de licențe de toiag cu aproape o cincime față de aceeași perioadă a anului trecut. Comercianții cu amănuntul din pescuit au raportat, de asemenea, o cerere mare de truse de pescuit pentru începători, deoarece restricțiile de blocare s-au redus la 13 mai.

Pescuitul a fost unul dintre primele sporturi care au permis repornirea pe măsură ce Anglia a intrat în normalitate.

În prezent, există peste 750.000 de pescari cu licență în Anglia și Țara Galilor, iar Agenția pentru Mediu vizează 1 milion până în 2025.

„Pe măsură ce restricțiile de blocare s-au redus, a existat un avânt al vânzărilor de licențe, acum, mai mult ca oricând, oamenii au dorința de a ieși în aer liber și de a scăpa de stresurile lor zilnice”, a spus Heidi Stone, managerul pescuitului al agenției.

Profesioniștii din domeniul medical susțin, de asemenea, apelul la pește și desfășurarea de activități în aer liber pentru a ajuta oamenii să facă față impactului pandemiei.

„Dovezile în creștere sugerează că petrecerea timpului în spații„ verzi ”și„ albastre ”are un efect foarte pozitiv asupra sănătății noastre mintale, oferind beneficii protectoare și restaurative”, a declarat Antonis Kousoulis, directorul Fundației pentru sănătate mintală.

Sursa: Financiarul.ro.

Citește și