Cetateanul Lugoj

Cetateanul Lugoj

Politică

PNL trimite 10.000 de pliante lugojenilor şi firmelor din oraş, pentru a modifica hotărârea de majorare a taxelor şi impozitelor locale

PNL trimite 10.000 de pliante lugojenilor şi firmelor din oraş, pentru a modifica hotărârea de majorare a taxelor şi impozitelor locale

Cetateanul Lugoj

După ce în consiliul local s-au aprobat majorările la taxe şi impozite, PNL Lugoj a început, înaintea campaniei electorale, o adevărată bătălie pentru a încerca să le readucă la nivelul la care erau în 2015. Preşedintele PNL-iştilor lugojeni, Ioan Ambruş, a anunţat în conferinţa săptămânală de marţi, 22 martie, că va trimite, prin organizaţia locală şi prim poştă, un număr de 10.000 de pliante către lugojeni. Cu ajutorul lor, oamenii vor fi informaţi şi li se va cere să care să semneze  pentru a determina schimbarea hotărârii de consiliu.

Cum a mai afirmat şi în trecut, Ambruș este convins că va avea votul consilierilor dacă va reuşi să se prezinte în faţa lor cu semnăturile a peste 2.000 de lugojeni care doresc acest lucru. Conform acestuia, dacă se votează propunerea și vor scădea impozitele, persoanele care au plătit deja la cotele actuale ar urma să rămână cu diferența de bani în conturile personale de la Taxe și Impozite, fondurile fiind folosite în anul următor.

Pentru a-şi argumenta demersul, Ambruş a dat exemplul Devei, oraş în care chiar primarul a cerut revenirea la impozitele din trecut, după ce consiliul local a aprobat majorarea lor. În afară de lugojenii de rând, care plătesc în medie cu 25 – 50 % impozite mai mari, PNL va chema la discuţii şi reprezentanţi ai celor aproape 1000 de societăţi comerciale din Lugoj.

Vezi comentarii (2)

2 Comments

 1. Badina Nicu

  22 martie 2016 at 17:28

  „Cum a mai afirmat şi în trecut, Ambruș este convins că va avea votul consilierilor dacă va reuşi să se prezinte în faţa lor cu semnăturile a peste 2.000 de lugojeni”

  ESTE DE APRECIAT EFORTUL DOMNULUI AMBRUS. Dar de ce atâta efort şi presiune pe cetăţeni, când personal poate iniţia un proiect la şedinta din 31 03 2016.
  INITIATIVA CETATENEASCA NU POATE FACE OBIECTUL UNEI ASEMENEA HOTARÂRI.

  Iniţiativa legislativă ARTICOLUL 74 CONSTITUŢIA ROMANIEI
  (1) Iniţiativa legislativă aparţine, după caz, Guvernului, deputaţilor, senatorilor sau unui număr de cel puţin 100.000 de cetăţeni cu drept de vot. Cetăţenii care îşi manifestă dreptul la iniţiativă legislativă trebuie să provină din cel puţin un sfert din judeţele ţării, iar în fiecare din aceste judeţe, respectiv în municipiul Bucureşti, trebuie să fie înregistrate cel puţin 5.000 de semnături în sprijinul acestei iniţiative.
  (2)NU POT FACE OBIECTUL INITIATIVEI LEGISLATIVE A CETATENILOR PROBLEMELE
  FISCALE, CELE CU CARACTER INTERNATIONAL, AMNISTIA SI GRATIEREA.

  ÎNTREBARE PENTRU P.N.L. LUGOJ
  Poate face obiectul unei iniţiative cetăţeneşti un proiect de hotărâre cu privire la probleme fiscale locale ?

 2. Kheseriu k

  22 martie 2016 at 21:59

  Opreste-te , stop , iar ai luat-o pe Aratura mai Ambrus,!! Tu nu ești in stare sa aduni semnături nici 100 măcar! iar visezi .?Ai uitat ședința publica cu impozitele cind Buciu era singur contra voastră ? Atunci erai cu Boldea pe laba, ! Si acum la fel! Crezi ca alegători sunt toți bătrâni si prosti ,? Tu nu vei cîștiga alegerile la Lugoj NICI DACĂ CANDIDEZi SiNGUR , BOLDEA LA FEL ! Nici unul dintre voi nu aveți nimic in suflet pentru LUGOJENI ,! Suferiți amândoi de o boala grea BANIIIII !!!!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Politică

Mai multe în Politică

foto-calin-dobra

Călin Dobra, președintele executiv al PSD Timiș: O relație corectă cu oamenii consider că e punctul de pornire al oricărei activități politice (P)

Cetateanul26 octombrie 2016
buciu

Claudiu Buciu le cere tinerilor să intre în partide să le reformeze: „În primele rânduri sunt oameni pe care îi leagă prietenii vechi, dar nu țin cont de interesele lugojenilor”

Daniel Groza25 octombrie 2016
mihai tanjala

Mihai Tânjală, fostul securist care a revendicat averea lui Muschong a fost extrădat. Merge la închisoare

Daniel Groza20 octombrie 2016
buciu

Claudiu Buciu este noul președinte al PNL Lugoj

Daniel Groza20 octombrie 2016
Ioan Ambrus

Ioan Ambruş a renunţat la funcţia de preşedinte PNL. Liberalii îi caută înlocuitor

Daniel Groza18 octombrie 2016
psd3

Un profesor de sport din Lugoj, primul pe lista PSD Timiș pentru Camera Deputaților

Daniel Dancea18 octombrie 2016
lansare candidati pnl lugoj alegeri 2016 foto cetateanul (4)

Zona Lugoj-Făget lăsată din nou pe dinafară de către liberalii “timișieni” la desemnarea candidaților pentru parlamentare

Daniel Groza14 octombrie 2016
marian-costea-pmp-lugoj

Cel mai tânăr lugojean care vrea un fotoliu de parlamentar a atras milioane de euro din fonduri europene! Acum vrea sa atragă voturi

Gabriel Iosa4 octombrie 2016
cucsa-istrat-1024x576

ALDE încearcă să obțină voturi din Lugoj oferind locuri neeligibile și un candidat timișorean, prezentat ca lugojean

Daniel Groza4 octombrie 2016
iovescu

Senatorul Ioan Iovescu s-a înscris în PSD. “Prietenii mi-au spus să mă duc la ei că poate se desființează”

Daniel Groza30 septembrie 2016
basescu-la-lugoj-11

PMP Lugoj a rămas fără președinte după o ceartă internă! Corneanu și Mașniță nu s-au înțeles care să lipească afișe

Gabriel Iosa23 septembrie 2016
anghel

Consilierul local Mihai Anghel a refuzat ALDE, care i-a oferit poziția a treia pe lista de candidați la Camera Deputaților

Daniel Groza23 septembrie 2016