Autoliv Lugoj

Actualitate

Poliția Lugoj, acuzată de abuz! Ce a pățit un șofer care a sunat la 112 fiind suspendat pe o stradă asfaltată în bătaie de joc

Poliția Lugoj, acuzată de abuz! Ce a pățit un șofer care a sunat la 112 fiind suspendat pe o stradă asfaltată în bătaie de joc

Business Strategist

Un incident cel puțin ciudat s-a petrecut miercuri seară pe strada Grozăvescu din Lugoj, cunoscută pentru lucrarea de asfaltare realizată total în afara logicii.

Lugojeanul Mihai Hușanu a încercat să-și parcheze microbuzul în afara părții carosabile, pe porțiunea rămasă neasfaltată, dintre drum și trotuar. La un moment dat mașina a rămas suspendată din cauza diferenței de nivel de 20 de centimetri dintre șoseaua asfaltată și marginea drumului.

”Era o oră destul de târzie și microbuzul a rămas cu partea din spate în stradă. Fiind și în apropierea intersecției nu am putut să intru liniștit în casă, pentru că exista pericolul ca cineva să aibă un accident. Neavând cu cine să-l mut, am hotărât să sun la 112 după ajutor”, povestește Mihai Hușanu.

După o discuție cu cei din dispecerat în care a încercat să afle ce-i de făcut, omul s-a trezit cu un echipaj de la Rutieră pe stradă care i-a venit în ajutor. Numai că polițiștii au considerat nefondată solicitarea sa și l-au amendat cu 500 de lei.

”M-au întrebat dacă mi-a fost pusă în pericol viața și le-am spus că a mea nu, dar putea fi pusă în pericol viața altcuiva care putea face accident din cauza microbuzului rămas suspendat. M-am ales cu amendă. Cred că e un abuz. Ei au scris în procesul verbal că microbuzul nu ocupa partea carosabilă, ceea ce este complet fals. Ei nu știau că eu am făcut fotografii și se vede că blocam strada. Chiar și când au sosit ei, eu mă aflam în manevrele de a-l scoate de acolo”, susține Hușanu.

Omul este decis să meargă până la CEDO cu acest proces verbal, numai ca să i se facă dreptate.

”Cel puțin doi-trei pe zi pățesc asta!”

O problemă confirmată și de vecini e cea a străzii care nu arată ca una finalizată, având trotuarele și șoseaua asfaltate, iar între acestea un adevărat șanț la un nivel foarte jos, plin de mizerii și bălări care cauzează tot felul de probleme.

”Cel puțin doi-trei pe zi pățesc ce a pățit vecinul meu. În primul rând că toate mașinile au garda la sol în jur de 20 de cm, iar între asfalt și partea rămasă așa sunt chiar 20 de cm adâncime. Să vedeți urmele de tobe de eșapament și de băi de ulei, cum își dau șoferii în asfalt. Nici rigole nu sunt de la barul ”Nicole” până la colțul cu strada Dobrogeanu Gherea. Eu și un vecin ne-am legat singuri la canalizarea stradală că ne stătea apa în beciuri după ploaie. Apoi, vine iarna se vor împotmoli mașinile pe marginile aflate în pantă”, explică și Ionel Lăpădătesc, locuitor al străzii Grozăvescu.

”Eu consider că nu este un ajutor că mi s-a asfaltat strada. Mai bine era cârpită și era tot pe același nivel decât cu diferențele astea. Nu poți ieși din curte, nu poți să ieși cu camionete, nu te poți aproviziona cu lemne. Ce am pățit eu este riscul cel mai mic. Putea să fie un eveniment așa cum a căzut polițistul acela în șans. Nu înțeleg, vor victime, cadavre, explozii?”, se întreabă Mihai Hușanu.

Boldea: ”Strada e finalizată”

Chiar dacă pare ireal ca strada să rămână așa cum se găsește acum, primarul Francisc Boldea susține că nu vor mai interveni modificări la partea carosabilă. ”Avem programat pentru la anul partea de rigole, asfalt nu se mai poate pune. Sunt pomi acolo și nu se poate face strada dacă e lată de 12 metri să fie 12 metri carosabilul. Străzile în Lugoj sunt de 6-7 metri. Asta am făcut-o foarte lată, de 8 m. Nu există străzi de 12 metri. Acesta e proiectul, așa rămâne”, este declarația primarului.

Vezi comentarii (5)

5 Comments

 1. Taz

  29 octombrie 2015 at 14:20

  Nu imi place nici mie cum e asfaltata strada, dar omul isi merita amenda. Nu suni la 112 fiindca masina e 30cm pe carosabilul iluminat, cand altii parcheaza jumate de masina sau intreaga masina pe carosabil. Adica na, imi suna doar de parca cineva cauta sa agite niste ape pe aici. E ca si cum mi se strica masina in mijlocul drumului, sau dau intro groapa si am pana, sun la 112 sau chem tractarile/repar pana?

  • Adriana angela

   29 octombrie 2015 at 19:05

   Autoritățile trebuie să își asume responsabilitatea pentru calitatea drumurilor, iar asfaltarea străzii Traian Grozăvescu din Lugoj este o porcărie și chiar prezintă un pericol

 2. Indy

  30 octombrie 2015 at 7:51

  Traian Grozavescu este bine facuta comparativ cu ce a fost inainte! Cat despre PolitiA Rutiera Lugoj sunt inexistenti , nesimtiti si trateaza cetateanul cu bataie de joc!

 3. dog

  30 octombrie 2015 at 8:00

  Bine i-au facut. Cum sa suni la 112 pt ca ai ramas suspendat cu masina??? De tractari auto nu a auzit???

 4. Marius

  31 octombrie 2015 at 10:59

  Felicitari FRANTI ! Nu te lasa .Invita-i sa vada str.Libertati!

Lasă un răspuns

Actualitate

Mai multe în Actualitate

Garda Lugojeană, mesaj dur pentru edilii oraşului! Cimitirul Eroilor a ajuns o groapă de gunoi

Daniel Groza23 martie 2017

UPDATE FOTO: Ce au ridicat poliţiştii de la tânărul din Coşteiu care vindea tutun pe internet

Gabriel Iosa22 martie 2017

EXCLUSIV „Făbricuță” de tutun în casa unui tânăr de lângă Lugoj. L-a dat de gol anunțul la mica publicitate

Daniel Dancea22 martie 2017

60 de minute de beznă la Lugoj în weekend, cu ocazia evenimentului “Ora Pământului”

Gabriel Iosa21 martie 2017

Zeci de lugojeni amendaţi pentru centura de siguranţă! Un şofer, prins în timp ce vorbea la telefon

Gabriel Iosa21 martie 2017

“Kong: Insula Craniilor”, filmul săptămânii la Cinema Bela Lugosi

Gabriel Iosa20 martie 2017

Un primar de lângă Lugoj îşi pierde funcţia. A fost găsit în conflict de interese de Agenţia Naţională de Integritate

Daniel Groza20 martie 2017

Radar Fantomă, în curând pe autostrada Timişoara-Lugoj-Deva

Gabriel Iosa17 martie 2017

[VIDEO] Accient între Lugoj şi Buziaş! Una dintre victime venea de la spital

Gabriel Iosa16 martie 2017

Bătrân de 84 de ani din Lugoj, furat de 17.000 de lei de către trei tâlhari! Bărbaţii au fost prinşi în timpul faptei

Gabriel Iosa16 martie 2017

DIICOT şi mascaţii au descins la Lugoj, la un tânăr care distribuia materiale pornografice cu minori pe internet

Gabriel Iosa16 martie 2017

Poliţia Lugoj rămâne fără comandant de la 1 aprilie

Gabriel Iosa15 martie 2017
%d blogeri au apreciat: