Actualitate

Polițist rutier din Lugoj, hărțuit pentru că „a îndrăznit” să își facă meseria: „Nimeni nu te susține”

Polițist rutier din Lugoj, hărțuit pentru că „a îndrăznit” să își facă meseria: „Nimeni nu te susține”

Autoliv

Un șofer din Timișoara, nemulțumit de amenda primită de polițiștii rutieri care l-au prins conducând cu viteză pe centura Lugojului, într-o zonă în care au avut loc mai multe accidente mortale, l-a reclamat pe agentul care a întocmit procesul-verbal la Parchet, acuzându-l de purtare abuzivă, abuz în serviciu și fals intelectual.

Fazekaș Alexandru Paul, reprezentat în instanță de Ciprian Zamfirescu, un fost procuror, devenit avocat după ieșirea din magistratură ca urmare a unui dosar de corupție, l-a acuzat pe polițist de purtare abuzivă, abuz în serviciu și fals intelectual. Șoferul l-a acuzat pe polițist inclusiv de faptul că l-a fabricat pe martorul din procesul verbal de contravenție, pe care bărbatul sancționat ilegal l-a depășit, în momentul în care a fost surprins de radar. La plângerea penală, șoferul sancționat de polițistul rutier a atașat la dosar și o înregistrare care să dovedească abuzul polițistului. Imaginile nu i-au convins, însă, pe procurori.

„Chiar cu o anumită provocare din partea victimei, agentul de poliție și-a îndeplinit în mod legal atribuțiile de serviciu, consemnând în procesul verbal fapte și împrejurări corespunzătoare, nicidecum necorespunzătoare adevărului”, se arată în decizia prin care procurorii au dispus clasarea dosarului.

Nemulțumit de soluția procurorilor, șoferul amendat de Poliție a făcut plângere împotriva soluției procurorilor în instanță, dar nici aici nu a avut câștig de cauză.

„Respinge ca nefondată plângerea petentului FAZEKAS ALEXANDRU PAUL, formulată în contradictoriu cu intimatul LEUCUŞ LUCIAN IOAN, împotriva ordonanţei nr. 1281/P/2015 din 14.04.2016 şi a ordonanţei nr. 82/II/2/2016 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş. Menţine, ca fiind legale şi temeinice, ordonanţa nr. 1281/P/2015 din data de 14.04.2016 şi ordonanţa nr. 82/II/2/2016 ale Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş”, se arată în decizia Judecătoriei Lugoj.

Pensionat între timp pe caz de boală și ieșit din Poliție, agentul șef principal Lucian Leucuș a declarant pentru „Cetățeanul” că plângerea făcută de șoferul timișorean l-a afectat, fiind singura plângere penală formulată împotriva lui în cei 21 de ani de carieră.

„Împotriva lui a fost luată măsura corectă. A condus cu viteză și a depășit pe linia continuă. Nu a respectat indicațiile polițistului rutier de a aștepta la autoturismul său întocmirea procesului verbal și a mai primit o sancțiune”, a declarat agentul șef principal în rezervă.

Lucian Leucuș a declarat că în astfel de situații nimeni nu îi sprijină pe polițiștii hărțuiți.

„Eu nu pot să mă duc cu el acum pe cale civilă pentru că nu am posibilități financiare și trebuie să îmi văd de sănătate. Oricum, nu te susține absolut nimeni (n.r. din Poliție) pentru că nu vor”, a mai declarat Leucuș.

Vezi comentarii (1)

1 Comment

  1. Asd

    5 septembrie 2016 at 22:07

    Cine sa sustina ce? Merge pe cunostinte sa inteleg? Oricum sunteti sustinuti de fiecare data in instante, si asta poate ca e normal pana la o linie unde e totul clar si nu se mai poate interpreta. In rest ati avut tot timpul dreptatea de partea voastra.

Lasă un răspuns

Mai multe în Actualitate

Unde găseşti un loc de muncă în zona Lugojului. Care sunt firmele care fac angajări în această săptămână

Cetateanul23 mai 2017

VIDEO – Accident grav pe Autostrada Timişoara – Lugoj. Şapte persoane, printre care şi un copil printre pasagerii microbuzului implicat în coleziune

Cetateanul23 mai 2017

Încă un avion a „aterizat” în parcul de la Buziaş. A costat 3.000 de euro

Cetateanul23 mai 2017

Meridian 22 opreşte apa în tot Lugojul, pentru a trece pe noua reţea

Cetateanul22 mai 2017

Poliţiştii de la Rutieră au reţinut 35 de permise de conducere. Cele mai multe pentru viteză excesivă

Cetateanul22 mai 2017

Trei bărbaţi au cerut unei minore să facă sex cu unul dintre ei, ca să nu distribuie pe Facebook fotografii în care apărea dezbrăcată

Cetateanul22 mai 2017

Poliţiştii de la Rutieră au aplicat 1.000 de sancţiuni în patru zile. Cele mai multe pentru viteză

Cetateanul19 mai 2017

Săptămâna viitoare vor fi multe întreruperi de curent. Enel are programate lucrări în zona Lugoj-Făget-Buziaş

Cetateanul18 mai 2017

Programul „Primul salariu” va garanta absolvenţilor de facultate un salariu de 2.500 lei pe lună, timp de 3 ani

Cetateanul18 mai 2017

Judecătoria Lugoj a autorizat 121 de interceptări telefonice, în ultimii cinci ani. În Timiş au fost aproape 3.000

Cetateanul17 mai 2017

Tinerii din Timiş, care vor să devină poliţişti, aşteptaţi la IPJ să-şi depună dosarele

Cetateanul17 mai 2017

Orăviţan clarifică situaţia retragerii sculpturii de la Lugoj: “Nu acolo era locul ei. Nu s-au ţinut de cuvânt”

Cetateanul17 mai 2017
%d blogeri au apreciat: