Actualitate

Polițist rutier din Lugoj, hărțuit pentru că „a îndrăznit” să își facă meseria: „Nimeni nu te susține”

Polițist rutier din Lugoj, hărțuit pentru că „a îndrăznit” să își facă meseria: „Nimeni nu te susține”

Cetateanul Lugoj

Un șofer din Timișoara, nemulțumit de amenda primită de polițiștii rutieri care l-au prins conducând cu viteză pe centura Lugojului, într-o zonă în care au avut loc mai multe accidente mortale, l-a reclamat pe agentul care a întocmit procesul-verbal la Parchet, acuzându-l de purtare abuzivă, abuz în serviciu și fals intelectual.

Fazekaș Alexandru Paul, reprezentat în instanță de Ciprian Zamfirescu, un fost procuror, devenit avocat după ieșirea din magistratură ca urmare a unui dosar de corupție, l-a acuzat pe polițist de purtare abuzivă, abuz în serviciu și fals intelectual. Șoferul l-a acuzat pe polițist inclusiv de faptul că l-a fabricat pe martorul din procesul verbal de contravenție, pe care bărbatul sancționat ilegal l-a depășit, în momentul în care a fost surprins de radar. La plângerea penală, șoferul sancționat de polițistul rutier a atașat la dosar și o înregistrare care să dovedească abuzul polițistului. Imaginile nu i-au convins, însă, pe procurori.

„Chiar cu o anumită provocare din partea victimei, agentul de poliție și-a îndeplinit în mod legal atribuțiile de serviciu, consemnând în procesul verbal fapte și împrejurări corespunzătoare, nicidecum necorespunzătoare adevărului”, se arată în decizia prin care procurorii au dispus clasarea dosarului.

Nemulțumit de soluția procurorilor, șoferul amendat de Poliție a făcut plângere împotriva soluției procurorilor în instanță, dar nici aici nu a avut câștig de cauză.

„Respinge ca nefondată plângerea petentului FAZEKAS ALEXANDRU PAUL, formulată în contradictoriu cu intimatul LEUCUŞ LUCIAN IOAN, împotriva ordonanţei nr. 1281/P/2015 din 14.04.2016 şi a ordonanţei nr. 82/II/2/2016 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş. Menţine, ca fiind legale şi temeinice, ordonanţa nr. 1281/P/2015 din data de 14.04.2016 şi ordonanţa nr. 82/II/2/2016 ale Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş”, se arată în decizia Judecătoriei Lugoj.

Pensionat între timp pe caz de boală și ieșit din Poliție, agentul șef principal Lucian Leucuș a declarant pentru „Cetățeanul” că plângerea făcută de șoferul timișorean l-a afectat, fiind singura plângere penală formulată împotriva lui în cei 21 de ani de carieră.

„Împotriva lui a fost luată măsura corectă. A condus cu viteză și a depășit pe linia continuă. Nu a respectat indicațiile polițistului rutier de a aștepta la autoturismul său întocmirea procesului verbal și a mai primit o sancțiune”, a declarat agentul șef principal în rezervă.

Lucian Leucuș a declarat că în astfel de situații nimeni nu îi sprijină pe polițiștii hărțuiți.

„Eu nu pot să mă duc cu el acum pe cale civilă pentru că nu am posibilități financiare și trebuie să îmi văd de sănătate. Oricum, nu te susține absolut nimeni (n.r. din Poliție) pentru că nu vor”, a mai declarat Leucuș.

Vezi comentarii (1)

1 Comment

  1. Asd

    5 septembrie 2016 at 22:07

    Cine sa sustina ce? Merge pe cunostinte sa inteleg? Oricum sunteti sustinuti de fiecare data in instante, si asta poate ca e normal pana la o linie unde e totul clar si nu se mai poate interpreta. In rest ati avut tot timpul dreptatea de partea voastra.

Lasă un răspuns

Mai multe în Actualitate

[VIDEO] Şase ore de luptă cu focul şi pagube importante în urma unui incendiu la Făget

Gabriel Iosa21 ianuarie 2017

Mascaţii au descins la Lugoj şi în alte locaţii din Timiş şi Caraş-Severin, la contrabandiştii de ţigarete

Gabriel Iosa20 ianuarie 2017

Pentru ce au fost amendaţi 81 de şoferi la Lugoj în ultimele patru zile

Gabriel Iosa20 ianuarie 2017

Un lugojean şi-a făcut praf BMW-ul într-o curbă celebră din Arad

Gabriel Iosa20 ianuarie 2017

[FOTO] Armata, cadre didactice şi elevi din Lugoj, la un simpozion dedicat Micii Uniri

Gabriel Iosa19 ianuarie 2017
accedent tren lugoj

O persoană a murit călcată de tren la ieşirea din Lugoj spre Caransebeş

Gabriel Iosa19 ianuarie 2017

Călin Dobra convocă Autoritatea Teritorială de Ordine Publică a judeţului, după incidentul armat de la Timişoara

Cetateanul19 ianuarie 2017

Un lugojean a mers în SUA pentru ceremonia de învestire a lui Donald Trump

Daniel Dancea19 ianuarie 2017

Primăria Lugoj pregătește inventarul clădirilor pentru care trebuie să crească impozitele până la cinci ori

Daniel Dancea18 ianuarie 2017

UPDATE! Mascaţii au găsit bunurile furate de lugojeanul de 17 ani internat la centrul de la Buziaş

Gabriel Iosa18 ianuarie 2017

Mascaţii au descins la Lugoj în această dimineaţă! Ce caută lucrătorii Serviciului de Acţiuni Speciale

Gabriel Iosa18 ianuarie 2017

Trei zile grele pentru șoferii care circulă pe ruta Lugoj – Deva

Daniel Dancea17 ianuarie 2017
%d blogeri au apreciat: