Actualitate

Prea puțini polițiști la Lugoj și prea multă birocrație! „Schema nu e completă, ar trebui respectată”

Prea puțini polițiști la Lugoj și prea multă birocrație! „Schema nu e completă, ar trebui respectată”

Cetateanul Lugoj

Scandaluri între clanurile ţigăneşti, bătăi, violuri, accidente grave, furturi şi chiar tâlhării. Lugojul nu a fost şi nu este lăsat la o parte de niciuna dintre faptele antisociale care dau bătăi de cap poliţiştilor. Chiar dacă la Lugoj situaţia este una bună, faţă de alte oraşe din ţară, volumul de muncă şi birocraţia sunt în continuare o problemă pentru poliţiştii şi aşa puţini pe care oraşul de pe Timiş îi are.

Conducerea Poliţiei Lugoj spune că, din cauza pensionărilor din 2016, munca pentru poliţişti este din ce în ce mai multă, o primă salvare venind, în perioada următoare, de la încadrările din sursă externă.

„Orice segment al muncii noastre are un nivel de stres, mai ridicat sau mai scăzut, până şi la poartă de exemplu. Depinde şi de om şi de rezistenţa lui la stres. Anul acesta s-a ieşit masiv la pensie, au fost nişte condiţii foarte bune, meritate zic eu, însă ne depăşesc de multe ori situaţiile. Se fac acum încadrări, e foarte bine, nu avem altă variantă”, este de părere Traian Tătaru, şeful Poliţiei Lugoj.

Nu doar volumul de muncă este una dintre problemele în desfăşurarea lucrului poliţienesc.

„În momentul de faţă nu volumul de muncă ne depăşeşte nepărat, ci lipsa unor proceduri de lucru. Dacă poliţistul ştie ce să facă, cum să facă, să bifeze ca medicul, când îşi face treaba, ar fi mult mai uşor. Pierdem foarte mult timp la faţa locului, întrebându-ne ce să facem, iar de aici apare şi stresul omului. Dacă fac, şi nu fac bine, mai bine nu fac. Dacă îl întrebi pe un poliţist domnule, de ce eşti stresat, că ai 10 dosare şi nu le poţi termina până la 4? Nu, dar dacă aş şti să le fac mai bine, aş avea o procedură clară, strictă, ar dispărea”, a explicat Tătaru.

Poliţiştii lugojeni se pregătesc de primirea noilor colegi, atât din surse externe, cât şi din şcolile de poliţie. Noul val de agenţi va diminua volumul de muncă pentru actualii poliţişti.

„Schema nu e completă şi cine a gândit schema de reorganizare, cu un anumit număr şi aşa mai departe, a gândit-o şi justificat-o. Dacă la noi numărul de poliţişti e unul, iar noi mergem cu 80% din schemă, înseamnă că suntem subdimensionaţi şi ne trebuie oameni. Eu cred că printr-o mai multă disponibilitate, din partea mea, din partea şefilor de birouri de la Lugoj, din partea poliţiştilor în general, văzându-ne de treabă, putem să facem faţă problemelor. Atât timp cât nu ne dispar oameni luaţi în cătuşe de pe aici, cum a fost la Timişoara, eu zic că putem face faţă, o vreme, până se dă drumul la încadrări. Nu suntem sub limita de avarie”, a concluzionat şeful poliţiei lugojene.

Dacă la capitolul personal, poliţiştii ar putea primi oricând o mână de ajutor, conducerea subunităţii spune că din punct de vedere al dotărilor, lucrurile sunt bine puse la punct. Maşinile din dotarea poliţiei sunt verificate la zi, nu duc lipsă de combustibil şi sunt echipate cu tot necesarul pentru intervenţiile de zi cu zi.

Vezi comentarii (2)

2 Comments

  1. DAN77

    31 octombrie 2016 at 13:16

    ….. sa bifeze ca medicu….interesanta afirmatie , doar ca mai bifeaza si ce nu trebuie si niste aspecte in plus pe care autoritatiile locale(politie, procurori locali) se fac ca nu le vad. De ex.deconturi ilegale de CAS-Timis…

  2. Asd

    3 noiembrie 2016 at 19:07

    Problema nu e ca sunt „putini”,pai normal ca sunt putini cand ei nu lucreaza efectiv, au oameni fara incarcare, de ce nu isi fac proceduri interne de lucru. Vad numai stiri cu cate amenzi au dat, oricine poate sta la cotitura si opri oameni la intamplare dar treaba asta nu duce nicaeri, e si neconstitutional, doar munca de umplatura, cu care ei isi umplu tura si asta e la nivel de tara, va dati seama pe cate sute chiat mii de politisti ii platim sa lucreze degeaba. Luati de exemplu centura lugojului,stau pe centura sa dea amenzi la cei ce trec prin intersectie, degeaba! Imediat ce pleaca politia soferii cresc viteza, de ce nu fac demersuri pt radare fixe, pentru porti ce indica viteza…etc, decat sa isi pierda timpul.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Actualitate

PSD pregăteşte o nouă mizerie. Un pliant cu informaţii false şi defăimătoare pe care să-l distribuie în cutiile poştale (P)

Cetateanul9 decembrie 2016

Lugojenii pot sta la curent cu cele mai în vogă evenimente din judeţ cu ajutorul unei noi aplicaţii

Gabriel Iosa9 decembrie 2016

Lugojenii, chemaţi să descopere măreţia muntelui în cadrul unui eveniment dedicat filmului “Sălbăticia din Carpaţi”

Gabriel Iosa9 decembrie 2016

Lugojenii nu pot vota decât la secţiile la care sunt arondaţi! Vezi unde e secţia ta de votare

Gabriel Iosa9 decembrie 2016

[VIDEO&FOTO] Atmosferă incendiară la balul bobocilor de la „Drăgan”! Ruby a încheiat spectacolul cu un concert de senzaţie

Gabriel Iosa8 decembrie 2016

Doctoriţa din Lugoj pusă pe Facebook de lugojeni că parchează aiurea a trimis drept la replică: „Cum e cu cei 7 ani de acasă?”

Gabriel Iosa8 decembrie 2016

PNL dezminte zvonurile că Buciu nu se află pe poziția a doua la Senat. Dovada este un specimen al buletinului de vot

Daniel Groza8 decembrie 2016

[FOTO] Maeştrii bucătari ai Lugojului, juraţii concursului gastronomic al elevilor de la Branişte

Gabriel Iosa8 decembrie 2016

Fostul șef al Poliției Lugoj, Claudiu Chebici, acuzat că a protejat tăieri ilegale de pădure: „Sunt foarte relaxat”

Daniel Dancea8 decembrie 2016

Bărbat de lângă Lugoj, trimis în judecată pentru loviri și alte violențe și ultraj. L-a atacat pe un pădurar

Daniel Dancea7 decembrie 2016

Bişniţari luaţi pe sus de poliţişti! Ţigări, alcool, petarde şi valută, pe lista de „descoperiri” ale autorităţilor

Gabriel Iosa7 decembrie 2016

[VIDEO] Şoferi furioşi din cauza unui bizon la Lugoj! A blocat circulaţia şi s-a jucat pe telefon, în timp ce pasagera plătea o factură

Cetateanul7 decembrie 2016