Cetateanul Lugoj

Actualitate

Poliţiştii şi funcţionarii lugojeni iau pauză de caniculă! Patrulele beau apă rece şi stau la umbră

Poliţiştii şi funcţionarii lugojeni iau pauză de caniculă! Patrulele beau apă rece şi stau la umbră

Cetateanul Lugoj

Poliţiştii de la Poliţia Naţională şi cei de la Poliţia Locală, dacă nu fac parte din obiectivele de patrulare şi intervenţie a forţelor de ordine, dar şi funcţionarii din Primăria Lugoj vor lucra cu două ore mai puţin în perioada de caniculă, astfel bugetarii urmând să plece cu două ore mai devreme acasă marţi şi miercuri. Decizia a fost luată la nivel naţional în conformitate cu o ordonanţă de urgenţă care reglementează condiţiile de muncă în condiţii extreme.

Poliţiştii au fost informaţi prin Inspectoratele de Poliţie Judeţene că vor lucra cu două ore mai puţin, dar şi că vor urma să recupereze orele de pauză în zilele în care temperaturile vor reveni la normal. Totuşi, cei care lucrează în patrule sau la intervenţii nu vor beneficia de aceste pauze, doar cei care fac muncă auxiliară sau de birou putând pleca acasă mai repede.

„În conformitate cu OUG 99/2000 privind măsurile ce pot fi aplicate în perioadele cu temperaturi extreme, pentru protecţia persoanelor încadrate în muncă, în baza atenţionării meteorologice a ANMH, la nivelul IPJ Timiş s-a dispus în perioada 6-8 iulie reducerea programului de lucru cu două ore pentru personalul cu program normal de 8 ore, iar pentru personalul din structurile operative ale Inspectoratului şi cel care desfăşoară activitatea în ture de serviciu, şefii structurilor respective să asigure pauze pentru refacerea capacităţii, însumând două ore zilnic”, a declarat Mirela Drăghicioiu, purtător de cuvânt IPJ Timiş.

Și poliţiştii de la Serviciul Poliţia Locală Lugoj vor lucra după acelaşi program mai scurt, la fel ca și funcţionarii din primărie, care pleacă acasă la orele 14.

„Aveam două variante, am hotărât să mergem pe varianta a doua, aceea de a lăsa pe toată lumea acasă cu două ore mai devreme. Prima variantă era să tăiem programul în două, însă cum nu avem de la primar la portar aer condiţionat în clădire, am mers pe a doua varianta pentru a evita temperaturile insuportabile de la prânz”, a declarat Francisc Boldea, primarul municipiului Lugoj.

Ca şi la Poliţia Naţională însă, şi „localii” care au de lucru în posturi fixe, în intervenţii sau dispecerii vor fi nevoiţi să stea la lucru după programul normal.

„Conform Codului Muncii, la cei care lucră în patrule, care au posturi fixe şi dispecerul nu le pot da cele două ore, ei trebuie să vină la lucru normal. Le asigur apa rece, am cumpărat un bidon pentru apă rece şi asta este, cei care sunt în parcuri stau la umbră, cei care sunt în patrulă vin la sediu şi se pot răcori când simt că e nevoie, doar cei care lucrează la birouri pot pleca acasă cu două ore înainte de programul normal”, a declarat Florin Dumitru, şef Serviciu Poliţia Locală Lugoj.

Măsurile se aplică în conformitate cu articolul 7 din Ordonanţă, care spune că orele libere se recuperează după un program ce va fi stabilit ulterior.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Mai multe în Actualitate

furt-telefoane-lugoj

Un lugojean a rămas fără telefoanele mobile în timp ce stătea la o bere la terasă

Gabriel Iosa26 octombrie 2016
13754533_1213409505365602_8546908652392531992_n

Un lugojean, singurul candidat pentru postul de city manager al Timișoarei. Contracandidatul a fost scos din joc

Daniel Dancea25 octombrie 2016
elicopter-mai

Trei elicoptere, peste 60 de pompieri, poliţişti, jandarmi, voluntari şi câini de urmă au cătutat o bătrânică pierdută într-o pădure din Timiş

Gabriel Iosa25 octombrie 2016
discutii-centura-lugojului-drumul-tapiei-intersectie-foto-cetateanul-5

Noul șef al poliției Lugoj, cu ochii pe accidentele de pe centură. „Vom face notificări pentru un sens giratoriu”

Gabriel Iosa25 octombrie 2016
ora-de-iarna

Atenție: se schimbă ora. Când trecem la ora de iarnă

Iasmina Olariu25 octombrie 2016
1-leu

Doi lugojeni s-au judecat doi ani pentru un leu. Gălăgia făcută de o fetiță, sămânța scandalului

Daniel Dancea25 octombrie 2016
ziua-armatei-romane-lugoj-foto-cetateanul-8

[FOTO] Ziua Armatei Române, sărbătorită la Lugoj cu defilare şi depuneri de coroane

Gabriel Iosa25 octombrie 2016
grand-corso

Patronii din Lugoj investesc în terase încălzite pentru la iarnă, dedicate fumătorilor şi celor care vor să bea o cafea printre nămeţi

Gabriel Iosa24 octombrie 2016
politia noaptea foto lugojinfo

Rupt de beat, la plimbare cu maşina pe străzile din Lugoj! Cât a băut un lugojean înainte de a se urca la volan

Gabriel Iosa24 octombrie 2016
casa-de-pensii-timis

Haos la Casele de Pensii Lugoj şi Timişoara, din cauza unui server căzut! Cozile dau pe afară din sedii, pensionarii sunt revoltaţi

Gabriel Iosa24 octombrie 2016
concurs-dovleci-lugoj

La Lugoj se caută cel mai frumos dovleac! Cum participi la prima ediţie Miss Dovleac Lugoj

Gabriel Iosa24 octombrie 2016
petrica-miulescu-irimica-si-nicoleta-sarbu

Rugi de Sf. Dumitru în două localități din zona Lugoj-Făget

Iasmina Olariu21 octombrie 2016