Actualitate

Poliţiştii şi funcţionarii lugojeni iau pauză de caniculă! Patrulele beau apă rece şi stau la umbră

Poliţiştii şi funcţionarii lugojeni iau pauză de caniculă! Patrulele beau apă rece şi stau la umbră

Cetateanul Lugoj

Poliţiştii de la Poliţia Naţională şi cei de la Poliţia Locală, dacă nu fac parte din obiectivele de patrulare şi intervenţie a forţelor de ordine, dar şi funcţionarii din Primăria Lugoj vor lucra cu două ore mai puţin în perioada de caniculă, astfel bugetarii urmând să plece cu două ore mai devreme acasă marţi şi miercuri. Decizia a fost luată la nivel naţional în conformitate cu o ordonanţă de urgenţă care reglementează condiţiile de muncă în condiţii extreme.

Poliţiştii au fost informaţi prin Inspectoratele de Poliţie Judeţene că vor lucra cu două ore mai puţin, dar şi că vor urma să recupereze orele de pauză în zilele în care temperaturile vor reveni la normal. Totuşi, cei care lucrează în patrule sau la intervenţii nu vor beneficia de aceste pauze, doar cei care fac muncă auxiliară sau de birou putând pleca acasă mai repede.

„În conformitate cu OUG 99/2000 privind măsurile ce pot fi aplicate în perioadele cu temperaturi extreme, pentru protecţia persoanelor încadrate în muncă, în baza atenţionării meteorologice a ANMH, la nivelul IPJ Timiş s-a dispus în perioada 6-8 iulie reducerea programului de lucru cu două ore pentru personalul cu program normal de 8 ore, iar pentru personalul din structurile operative ale Inspectoratului şi cel care desfăşoară activitatea în ture de serviciu, şefii structurilor respective să asigure pauze pentru refacerea capacităţii, însumând două ore zilnic”, a declarat Mirela Drăghicioiu, purtător de cuvânt IPJ Timiş.

Și poliţiştii de la Serviciul Poliţia Locală Lugoj vor lucra după acelaşi program mai scurt, la fel ca și funcţionarii din primărie, care pleacă acasă la orele 14.

„Aveam două variante, am hotărât să mergem pe varianta a doua, aceea de a lăsa pe toată lumea acasă cu două ore mai devreme. Prima variantă era să tăiem programul în două, însă cum nu avem de la primar la portar aer condiţionat în clădire, am mers pe a doua varianta pentru a evita temperaturile insuportabile de la prânz”, a declarat Francisc Boldea, primarul municipiului Lugoj.

Ca şi la Poliţia Naţională însă, şi „localii” care au de lucru în posturi fixe, în intervenţii sau dispecerii vor fi nevoiţi să stea la lucru după programul normal.

„Conform Codului Muncii, la cei care lucră în patrule, care au posturi fixe şi dispecerul nu le pot da cele două ore, ei trebuie să vină la lucru normal. Le asigur apa rece, am cumpărat un bidon pentru apă rece şi asta este, cei care sunt în parcuri stau la umbră, cei care sunt în patrulă vin la sediu şi se pot răcori când simt că e nevoie, doar cei care lucrează la birouri pot pleca acasă cu două ore înainte de programul normal”, a declarat Florin Dumitru, şef Serviciu Poliţia Locală Lugoj.

Măsurile se aplică în conformitate cu articolul 7 din Ordonanţă, care spune că orele libere se recuperează după un program ce va fi stabilit ulterior.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Actualitate

Mai multe în Actualitate

[VIDEO] Şase ore de luptă cu focul şi pagube importante în urma unui incendiu la Făget

Gabriel Iosa21 ianuarie 2017

Mascaţii au descins la Lugoj şi în alte locaţii din Timiş şi Caraş-Severin, la contrabandiştii de ţigarete

Gabriel Iosa20 ianuarie 2017

Pentru ce au fost amendaţi 81 de şoferi la Lugoj în ultimele patru zile

Gabriel Iosa20 ianuarie 2017

Un lugojean şi-a făcut praf BMW-ul într-o curbă celebră din Arad

Gabriel Iosa20 ianuarie 2017

[FOTO] Armata, cadre didactice şi elevi din Lugoj, la un simpozion dedicat Micii Uniri

Gabriel Iosa19 ianuarie 2017
accedent tren lugoj

O persoană a murit călcată de tren la ieşirea din Lugoj spre Caransebeş

Gabriel Iosa19 ianuarie 2017

Călin Dobra convocă Autoritatea Teritorială de Ordine Publică a judeţului, după incidentul armat de la Timişoara

Cetateanul19 ianuarie 2017

Un lugojean a mers în SUA pentru ceremonia de învestire a lui Donald Trump

Daniel Dancea19 ianuarie 2017

Primăria Lugoj pregătește inventarul clădirilor pentru care trebuie să crească impozitele până la cinci ori

Daniel Dancea18 ianuarie 2017

UPDATE! Mascaţii au găsit bunurile furate de lugojeanul de 17 ani internat la centrul de la Buziaş

Gabriel Iosa18 ianuarie 2017

Mascaţii au descins la Lugoj în această dimineaţă! Ce caută lucrătorii Serviciului de Acţiuni Speciale

Gabriel Iosa18 ianuarie 2017

Trei zile grele pentru șoferii care circulă pe ruta Lugoj – Deva

Daniel Dancea17 ianuarie 2017
%d blogeri au apreciat: