Actualitate

Poliţiştii şi funcţionarii lugojeni iau pauză de caniculă! Patrulele beau apă rece şi stau la umbră

Poliţiştii şi funcţionarii lugojeni iau pauză de caniculă! Patrulele beau apă rece şi stau la umbră

Autoliv

Poliţiştii de la Poliţia Naţională şi cei de la Poliţia Locală, dacă nu fac parte din obiectivele de patrulare şi intervenţie a forţelor de ordine, dar şi funcţionarii din Primăria Lugoj vor lucra cu două ore mai puţin în perioada de caniculă, astfel bugetarii urmând să plece cu două ore mai devreme acasă marţi şi miercuri. Decizia a fost luată la nivel naţional în conformitate cu o ordonanţă de urgenţă care reglementează condiţiile de muncă în condiţii extreme.

Poliţiştii au fost informaţi prin Inspectoratele de Poliţie Judeţene că vor lucra cu două ore mai puţin, dar şi că vor urma să recupereze orele de pauză în zilele în care temperaturile vor reveni la normal. Totuşi, cei care lucrează în patrule sau la intervenţii nu vor beneficia de aceste pauze, doar cei care fac muncă auxiliară sau de birou putând pleca acasă mai repede.

„În conformitate cu OUG 99/2000 privind măsurile ce pot fi aplicate în perioadele cu temperaturi extreme, pentru protecţia persoanelor încadrate în muncă, în baza atenţionării meteorologice a ANMH, la nivelul IPJ Timiş s-a dispus în perioada 6-8 iulie reducerea programului de lucru cu două ore pentru personalul cu program normal de 8 ore, iar pentru personalul din structurile operative ale Inspectoratului şi cel care desfăşoară activitatea în ture de serviciu, şefii structurilor respective să asigure pauze pentru refacerea capacităţii, însumând două ore zilnic”, a declarat Mirela Drăghicioiu, purtător de cuvânt IPJ Timiş.

Și poliţiştii de la Serviciul Poliţia Locală Lugoj vor lucra după acelaşi program mai scurt, la fel ca și funcţionarii din primărie, care pleacă acasă la orele 14.

„Aveam două variante, am hotărât să mergem pe varianta a doua, aceea de a lăsa pe toată lumea acasă cu două ore mai devreme. Prima variantă era să tăiem programul în două, însă cum nu avem de la primar la portar aer condiţionat în clădire, am mers pe a doua varianta pentru a evita temperaturile insuportabile de la prânz”, a declarat Francisc Boldea, primarul municipiului Lugoj.

Ca şi la Poliţia Naţională însă, şi „localii” care au de lucru în posturi fixe, în intervenţii sau dispecerii vor fi nevoiţi să stea la lucru după programul normal.

„Conform Codului Muncii, la cei care lucră în patrule, care au posturi fixe şi dispecerul nu le pot da cele două ore, ei trebuie să vină la lucru normal. Le asigur apa rece, am cumpărat un bidon pentru apă rece şi asta este, cei care sunt în parcuri stau la umbră, cei care sunt în patrulă vin la sediu şi se pot răcori când simt că e nevoie, doar cei care lucrează la birouri pot pleca acasă cu două ore înainte de programul normal”, a declarat Florin Dumitru, şef Serviciu Poliţia Locală Lugoj.

Măsurile se aplică în conformitate cu articolul 7 din Ordonanţă, care spune că orele libere se recuperează după un program ce va fi stabilit ulterior.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Actualitate

Mai multe în Actualitate

Un nou conflict provocat de romi. Au snopit în bătaie un tânăr care se plimba pe stradă cu prietena sa

Cetateanul25 mai 2017

FOTO – Un primar de lângă Lugoj s-a pozat dezbrăcat, iar fotografiile au ajuns pe facebook:”Mi-au fost furate din telefon”

Cetateanul24 mai 2017

S-a urcat la volan fără permis de conducere. Acum are dosar penal

Cetateanul24 mai 2017

Lucrările la Colonada de la Buziaş se apropie de final. Aleea pe care s-a plimbat împărăteasa Sisi îşi recapătă strălucirea

Cetateanul24 mai 2017

Unde găseşti un loc de muncă în zona Lugojului. Care sunt firmele care fac angajări în această săptămână

Cetateanul23 mai 2017

VIDEO – Accident grav pe Autostrada Timişoara – Lugoj. Şapte persoane, printre care şi un copil printre pasagerii microbuzului implicat în coliziune

Cetateanul23 mai 2017

Încă un avion a „aterizat” în parcul de la Buziaş. A costat 3.000 de euro

Cetateanul23 mai 2017

Meridian 22 opreşte apa în tot Lugojul, pentru a trece pe noua reţea

Cetateanul22 mai 2017

Poliţiştii de la Rutieră au reţinut 35 de permise de conducere. Cele mai multe pentru viteză excesivă

Cetateanul22 mai 2017

Trei bărbaţi au cerut unei minore să facă sex cu unul dintre ei, ca să nu distribuie pe Facebook fotografii în care apărea dezbrăcată

Cetateanul22 mai 2017

Poliţiştii de la Rutieră au aplicat 1.000 de sancţiuni în patru zile. Cele mai multe pentru viteză

Cetateanul19 mai 2017

Săptămâna viitoare vor fi multe întreruperi de curent. Enel are programate lucrări în zona Lugoj-Făget-Buziaş

Cetateanul18 mai 2017
%d blogeri au apreciat: