Autoliv Lugoj

Actualitate

Poliţiştii şi funcţionarii lugojeni iau pauză de caniculă! Patrulele beau apă rece şi stau la umbră

Poliţiştii şi funcţionarii lugojeni iau pauză de caniculă! Patrulele beau apă rece şi stau la umbră

Business Strategist

Poliţiştii de la Poliţia Naţională şi cei de la Poliţia Locală, dacă nu fac parte din obiectivele de patrulare şi intervenţie a forţelor de ordine, dar şi funcţionarii din Primăria Lugoj vor lucra cu două ore mai puţin în perioada de caniculă, astfel bugetarii urmând să plece cu două ore mai devreme acasă marţi şi miercuri. Decizia a fost luată la nivel naţional în conformitate cu o ordonanţă de urgenţă care reglementează condiţiile de muncă în condiţii extreme.

Poliţiştii au fost informaţi prin Inspectoratele de Poliţie Judeţene că vor lucra cu două ore mai puţin, dar şi că vor urma să recupereze orele de pauză în zilele în care temperaturile vor reveni la normal. Totuşi, cei care lucrează în patrule sau la intervenţii nu vor beneficia de aceste pauze, doar cei care fac muncă auxiliară sau de birou putând pleca acasă mai repede.

„În conformitate cu OUG 99/2000 privind măsurile ce pot fi aplicate în perioadele cu temperaturi extreme, pentru protecţia persoanelor încadrate în muncă, în baza atenţionării meteorologice a ANMH, la nivelul IPJ Timiş s-a dispus în perioada 6-8 iulie reducerea programului de lucru cu două ore pentru personalul cu program normal de 8 ore, iar pentru personalul din structurile operative ale Inspectoratului şi cel care desfăşoară activitatea în ture de serviciu, şefii structurilor respective să asigure pauze pentru refacerea capacităţii, însumând două ore zilnic”, a declarat Mirela Drăghicioiu, purtător de cuvânt IPJ Timiş.

Și poliţiştii de la Serviciul Poliţia Locală Lugoj vor lucra după acelaşi program mai scurt, la fel ca și funcţionarii din primărie, care pleacă acasă la orele 14.

„Aveam două variante, am hotărât să mergem pe varianta a doua, aceea de a lăsa pe toată lumea acasă cu două ore mai devreme. Prima variantă era să tăiem programul în două, însă cum nu avem de la primar la portar aer condiţionat în clădire, am mers pe a doua varianta pentru a evita temperaturile insuportabile de la prânz”, a declarat Francisc Boldea, primarul municipiului Lugoj.

Ca şi la Poliţia Naţională însă, şi „localii” care au de lucru în posturi fixe, în intervenţii sau dispecerii vor fi nevoiţi să stea la lucru după programul normal.

„Conform Codului Muncii, la cei care lucră în patrule, care au posturi fixe şi dispecerul nu le pot da cele două ore, ei trebuie să vină la lucru normal. Le asigur apa rece, am cumpărat un bidon pentru apă rece şi asta este, cei care sunt în parcuri stau la umbră, cei care sunt în patrulă vin la sediu şi se pot răcori când simt că e nevoie, doar cei care lucrează la birouri pot pleca acasă cu două ore înainte de programul normal”, a declarat Florin Dumitru, şef Serviciu Poliţia Locală Lugoj.

Măsurile se aplică în conformitate cu articolul 7 din Ordonanţă, care spune că orele libere se recuperează după un program ce va fi stabilit ulterior.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Actualitate

Mai multe în Actualitate

Garda Lugojeană, mesaj dur pentru edilii oraşului! Cimitirul Eroilor a ajuns o groapă de gunoi

Daniel Groza23 martie 2017

UPDATE FOTO: Ce au ridicat poliţiştii de la tânărul din Coşteiu care vindea tutun pe internet

Gabriel Iosa22 martie 2017

EXCLUSIV „Făbricuță” de tutun în casa unui tânăr de lângă Lugoj. L-a dat de gol anunțul la mica publicitate

Daniel Dancea22 martie 2017

60 de minute de beznă la Lugoj în weekend, cu ocazia evenimentului “Ora Pământului”

Gabriel Iosa21 martie 2017

Zeci de lugojeni amendaţi pentru centura de siguranţă! Un şofer, prins în timp ce vorbea la telefon

Gabriel Iosa21 martie 2017

“Kong: Insula Craniilor”, filmul săptămânii la Cinema Bela Lugosi

Gabriel Iosa20 martie 2017

Un primar de lângă Lugoj îşi pierde funcţia. A fost găsit în conflict de interese de Agenţia Naţională de Integritate

Daniel Groza20 martie 2017

Radar Fantomă, în curând pe autostrada Timişoara-Lugoj-Deva

Gabriel Iosa17 martie 2017

[VIDEO] Accient între Lugoj şi Buziaş! Una dintre victime venea de la spital

Gabriel Iosa16 martie 2017

Bătrân de 84 de ani din Lugoj, furat de 17.000 de lei de către trei tâlhari! Bărbaţii au fost prinşi în timpul faptei

Gabriel Iosa16 martie 2017

DIICOT şi mascaţii au descins la Lugoj, la un tânăr care distribuia materiale pornografice cu minori pe internet

Gabriel Iosa16 martie 2017

Poliţia Lugoj rămâne fără comandant de la 1 aprilie

Gabriel Iosa15 martie 2017
%d blogeri au apreciat: