Poşta Română şi UNICEF colaborează în distribuirea de flyere de informare

0

Odată cu trimiterile poştale şi drepturile sociale, materiale de informare privind prevenirea infecţiei cu COVID-19,  Poşta Română va distribui către populaţie, iniţiativa beneficiind de sprijinul UNICEF, a anunţat operatorul poştal într-un comunicat de presă, transmis marţi AGERPRES.

În primă fază, campania se va desfăşura în judeţele Braşov şi Bacău, fiind dedicată copiilor, părinţilor şi persoanelor care au în grijă minori.

In contextul situaţiei cauzate de virusul COVID-19, UNICEF în România dezvoltă o serie de materiale de comunicare dedicate copiilor, părinţilor, tutorilor şi profesioniştilor care lucrează pentru copii. Scopul este acela de a-i ajuta să se protejeze mai bine pe ei înşişi şi pe cei dragi, pentru a preveni răspândirea virusului. Totodată, aceştia vin cu recomandări pentru părinţi cu privire la modul de a discuta situaţia actuală cu copiii lor, dar şi cu idei pentru copii cu privire la modul de petrecere a acestei vacanţe neprevăzute, odată cu trimiterile poştale şi drepturile sociale, materiale de informare privind prevenirea infecţiei cu COVID-19,

„Pentru a se asigura că mesajele de prevenţie vor ajunge şi la cei mai vulnerabili copii, părinţi, bunici şi la alte persoane care au în grijă copii, UNICEF a solicitat sprijinul Companiei Naţionale Poşta Română (CNPR) pentru distribuirea gratuită a materialelor dezvoltate, în primă fază, ca test, în judeţele Bacău şi Braşov. Astfel, prin intermediul factorilor şi agenţilor poştali, compania va distribui către populaţie, la începutul lunii mai, materialele de informare puse la dispoziţie de reprezentanţii organizaţiei. Concret, factorii poştali vor distribui, la începutul lunii mai, un total de 540.000 de flyere în fiecare judeţ, iar fiecare beneficiar va primi, odată cu trimiterile poştale sau cu drepturile sociale (pensii, alocaţii, şomaj etc.) câte un exemplar din cele trei materiale diferite”, se arată în comunicatul Poştei Române.

Conform directorului general al CNPR, Horia Grigorescu, instituţia pe care o conduce se implică, cu titlu gratuit, în această campanie de informare. „Compania are logistica şi resursele umane necesare pentru distribuirea către populaţie a mesajelor de informare dezvoltate de UNICEF. Participând la această acţiune umanitară suntem „parte din viaţa oamenilor”, aşa cum spune şi sloganul companiei”, a spus Grigorescu.

Pieter Bult, reprezentantul UNICEF în România, a afirmat: „Ne bucurăm că pornim acest parteneriat pentru că astfel, mesajele noastre vor putea ajunge mai ales la categoriile cele mai vulnerabile care nu au acces la internet şi la dispozitive mobile de comunicare. Poşta Română este o companie cu acoperire naţională, al cărei sprijin şi implicare contează mult în aceste momente”.

UNICEF este cea mai cunoscută organizaţie mondială care promovează drepturile copiilor, având o prezenţă în peste 190 de ţări şi teritorii şi cu programe operative de teren în mai mult de 150 de ţări. Cu o expertiză de 30 de ani în România, organizaţia sprijină accelerarea reformelor în domeniul educaţiei, sănătăţii şi protecţiei sociale destinate garantării accesului echitabil la servicii de calitate al tuturor copiilor români, în special al celor vulnerabili şi al familiilor acestora. În cadrul acordului de cooperare între România şi UNICEF pentru perioada 2018 – 2022, UNICEF derulează programe atât la nivel naţional, cât şi acţiuni la nivel internaţional, promovând bunele practici.

Poşta Română, operatorul naţional din domeniul serviciilor poştale cu cea mai mare acoperire, se află în proprietatea statului român, reprezentat de Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor (93,52%) şi Fondul Proprietatea (6,48%).

Compania deţine o reţea de peste 5.600 de subunităţi poştale la nivel naţional, distribuind săptămânal peste 11 milioane de trimiteri poştale. În prezent, peste 19 milioane de locuitori beneficiază de serviciile Poştei Române şi mai mult de 7,5 milioane de adrese sunt acoperite de reţeaua poştală proprie.

Sursa: Financiarul.ro.

Citește și