Actualitate

Poveste de dragoste între un elev de 16 ani şi profesoara de franceză! Cum s-a înfiripat idila celor doi

Poveste de dragoste între un elev de 16 ani şi profesoara de franceză! Cum s-a înfiripat idila celor doi

Autoliv

O profesoară de franceză şi elevul ei de 16 ani şi-au făcut publică relaţia de dragoste pe reţelele de socializare, întreaga şcoală din care fac parte cei doi aflând de idila dintre ei de pe Facebook. Informaţia a ajuns şi la direcţiune, care a purtat deja o discuţie cu profesoara care a pus fotografiile pe pagina personală, deși susţine că a întrerupt orice relaţie cu elevul ei minor. Povestea este una nouă, spun elevii liceului, primele semne că între cei doi se înfiripa o legătură mai intimă decât cea profesională apărând în urmă cu doar câteva săptămâni.

Tânăra profesoară care a postat fotografiile pe Facebook predă limba franceză la Liceul Teoretic „Traian Vuia” din Făget, iar elevul ei, în vârstă de doar 16 ani, învaţă în clasa a 10-a la profilul matematică-informatică. Despre pozele de pe Facebook, la care profesoara a primit şi comentarii de încurajare de la elevele sale, direcţiunea a precizat că nu sunt fireşti şi nu fac cinste numelui liceului. Primele măsuri au fost luate deja, conducerea şcolii avertizând-o pe profesoară să înceteze orice fel de relaţie cu elevul minor.

„Promisiunea doamnei profesoare a fost că va înceta această relaţie, sperăm că se va ţine de cuvânt, altfel vom lua măsuri. Se poate ajunge, depinde de cum reacţionează, se poate ajunge şi la sancţiuni grave. El este un elev slăbuţ, clasa este în general mediocră, greutăţi din partea lui nu am avut în ceea ce priveşte comportamentul. Nu ştiu dacă un elev, la 16 ani, are un discernământ extraordinar. Un profesor, chiar tânăr la 20 şi ceva de ani, ştie că relaţiile nu pot exista în această condiţie. Ca mamă, nu cred că există părinte care să fie de acord cu o asemenea relaţie”, a declarat pentru Cetăţeanul Delia Bulgar, director adjunct al Liceului Teoretic „Traian Vuia” Făget.

Tânăra profesoară care şi-a făcut publică relaţia pe Facebook, fostă elevă a liceului din Făget, spune că totul a fost o greşeală din partea ei. Cadrul didactic s-a referit şi la faptul că a pus capăt relaţiei, că aceasta a fost la început şi că nu o să mai aibă decât o legătură profesională cu elevul ei.

„Nu este deloc avansată relaţia, suntem prieteni şi mi-am dat seama în timp că nu este deloc bine să am o relaţie altfel decât profesională cu el. Nu ştiu unde s-a realizat schimbarea (dintre o relaţie profesor-elev într-una de dragoste, n.r.) dar am pus capăt. Nu este bine pentru statutul meu de profesoară această situaţie. Nu m-am gândit că o să am probleme”, a declarat Alexandra Minescu, profesoară de franceză la liceul din Făget.

poveste dragoste faget
Vestea că în liceul lor există o relaţie de dragoste între un elev şi un profesor s-a răspândit imediat în rândurile elevilor din unitatea şcolară.

„Sunt împreună de când a fost Săptămâna Altfel, am văzut şi pozele de pe Facebook, i-am văzut şi aşa, la şcoală nu se ţin de mână, dar afară da. S-au mai întâlnit pe holuri, sunt foarte apropiaţi. Nu mi se pare în regulă să existe aşa relaţie”, a declarat o elevă a liceului făgeţean.

Același lucru îl spun şi restul cadrelor didactice din liceu, că orice legătură peste cea educativă dintre un cadru didactic şi un elev nu este firească.

„Am auzit de relaţie în rândul elevilor mei, am văzut şi pe Facebook, m-am gândit că sunt neamuri, şi eu am avut soră care a terminat acum trei ani şi o protejam şi eu. Nu este normală relaţia, din punct de vedere deontologic, relaţia trebuie să fie ca de la profesor la elev sau ca de la părinte la copil”, este de părere Ionel Petrea, profesor în cadrul liceului.

În afară de avertizarea verbală, direcţiunea liceului nu a luat deocamdată nicio altă măsură disciplinară împotriva profesoarei. Dacă nu se va ţine de cuvânt şi va continua relaţia cu minorul, profesoara riscă să îşi piardă locul de muncă, susţin reprezentanţii conducerii liceului din Făget.

Vezi comentarii (3)

3 Comments

  1. Pingback: Poveste de dragoste INTERZISĂ. O profesoară de franceză din Timiș se iubește cu un elev de 16 ani. Ce alegere trebuie să facă dascălul

  2. Pingback: Poveste de dragoste între un elev de 16 ani şi profesoara de franceză. S-a aflat de pe Facebook! - Ora de Stiri

  3. Pingback: Profesoara de franceză de la Făget, selifie în pat cu elevul! – Cetateanul.ro

Lasă un răspuns

Mai multe în Actualitate

Tânărul bătut de ţigani: “Au sunat-o pe mătuşa mea, să-mi retrag plângerea, că ne omoară”

Cetateanul26 mai 2017

Un nou conflict provocat de romi. Au snopit în bătaie un tânăr care se plimba pe stradă cu prietena sa

Cetateanul25 mai 2017

FOTO – Un primar de lângă Lugoj s-a pozat dezbrăcat, iar fotografiile au ajuns pe facebook:”Mi-au fost furate din telefon”

Cetateanul24 mai 2017

S-a urcat la volan fără permis de conducere. Acum are dosar penal

Cetateanul24 mai 2017

Lucrările la Colonada de la Buziaş se apropie de final. Aleea pe care s-a plimbat împărăteasa Sisi îşi recapătă strălucirea

Cetateanul24 mai 2017

Unde găseşti un loc de muncă în zona Lugojului. Care sunt firmele care fac angajări în această săptămână

Cetateanul23 mai 2017

VIDEO – Accident grav pe Autostrada Timişoara – Lugoj. Şapte persoane, printre care şi un copil printre pasagerii microbuzului implicat în coliziune

Cetateanul23 mai 2017

Încă un avion a „aterizat” în parcul de la Buziaş. A costat 3.000 de euro

Cetateanul23 mai 2017

Meridian 22 opreşte apa în tot Lugojul, pentru a trece pe noua reţea

Cetateanul22 mai 2017

Poliţiştii de la Rutieră au reţinut 35 de permise de conducere. Cele mai multe pentru viteză excesivă

Cetateanul22 mai 2017

Trei bărbaţi au cerut unei minore să facă sex cu unul dintre ei, ca să nu distribuie pe Facebook fotografii în care apărea dezbrăcată

Cetateanul22 mai 2017

Poliţiştii de la Rutieră au aplicat 1.000 de sancţiuni în patru zile. Cele mai multe pentru viteză

Cetateanul19 mai 2017
%d blogeri au apreciat: