Actualitate

PREMIERĂ – Festivalul de Copii Ana Lugojana junior la Lugoj

PREMIERĂ – Festivalul de Copii Ana Lugojana junior la Lugoj

Autoliv

Coregraful Puiu Munteanu a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă că anul acesta, în zilele de 12 și 14 august, se va desfășura prima ediție a Festivalului de Copii Ana Lugojana junior. În ziua de 13 august nu vor fi manifestări, fiind una de doliu național în memoria Reginei Ana.

„În data de 12 august vor evolua Ansamblul Lugojana – grupa celor mai mici dansatori şi ansamblurile din Belinţ, Traian Vuia, Boldur, Recaş, Jebel, Deta și Giarmata Vii. În data de 14 august, intră în scenă Ansamblul Lugojana – tineret şi formaţiile din Găvojdia, Reşiţa, Armeniş, Obreja, Slatina Timiş şi Ansamblul Timişul – juniori, al Casei de Cultură a municipiului Timişoara. Vor fi spectacole de câte 15 – 20 de minute, pentru fiecare formaţie. Fiind copii, am admis să vină cu muzica în format electronic, fiecare ansamblu putând interveni cu proprii solişti vocali”, a declarat Puiu Munteanu.

Festivalul va fi urmat, pe 15 august, de Ruga Lugojeană.

„Sărbătoarea continuă la 15 august, cu începere de la ora 18, cu Ruga Lugojeană, unde vor cânta Mirela Petrean şi Petrică Miulescu Irimică. Acestora li se va alătura Ansamblul Lugojana şi solistele Denisa Lupulescu, Andra David şi Vanesa Jarja. Sărbătoarea va continua pe platoul din faţa Casei de Cultură a sindicatelor, cu o trupă din Lugoj – Mist, una din Timişoara – Fazer şi Pasărea Rock”, a mai spus Puiu Munteanu.

Vineri, 5 august, Ansamblul Lugojana va particpa la un festival organizat în judeţul Caraş Severin, la Armeniş, iar duminică, 7 august grupa celor mai mici dansatori ai ansamblului vor fi prezenți la Belinț, la Festivalul de folclor „Tradiții belințene”.

Tot în cadrul conferinței de astăzi s-a discutat și despre renunțarea ansamblului lugojean de a participa la festivalul internaţional din Turcia, unde era invitat, şi optarea pentru un festival folcloric desfăşurat în Polonia, în perioada 26-31 iulie. La acesta au participat ansambluri folclorice din România, Belgia, Belarus, Lituania, Grecia, Indonezia, Muntenegru şi Polonia.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Actualitate

Un nou conflict provocat de romi. Au snopit în bătaie un tânăr care se plimba pe stradă cu prietena sa

Cetateanul25 mai 2017

FOTO – Un primar de lângă Lugoj s-a pozat dezbrăcat, iar fotografiile au ajuns pe facebook:”Mi-au fost furate din telefon”

Cetateanul24 mai 2017

S-a urcat la volan fără permis de conducere. Acum are dosar penal

Cetateanul24 mai 2017

Lucrările la Colonada de la Buziaş se apropie de final. Aleea pe care s-a plimbat împărăteasa Sisi îşi recapătă strălucirea

Cetateanul24 mai 2017

Unde găseşti un loc de muncă în zona Lugojului. Care sunt firmele care fac angajări în această săptămână

Cetateanul23 mai 2017

VIDEO – Accident grav pe Autostrada Timişoara – Lugoj. Şapte persoane, printre care şi un copil printre pasagerii microbuzului implicat în coliziune

Cetateanul23 mai 2017

Încă un avion a „aterizat” în parcul de la Buziaş. A costat 3.000 de euro

Cetateanul23 mai 2017

Meridian 22 opreşte apa în tot Lugojul, pentru a trece pe noua reţea

Cetateanul22 mai 2017

Poliţiştii de la Rutieră au reţinut 35 de permise de conducere. Cele mai multe pentru viteză excesivă

Cetateanul22 mai 2017

Trei bărbaţi au cerut unei minore să facă sex cu unul dintre ei, ca să nu distribuie pe Facebook fotografii în care apărea dezbrăcată

Cetateanul22 mai 2017

Poliţiştii de la Rutieră au aplicat 1.000 de sancţiuni în patru zile. Cele mai multe pentru viteză

Cetateanul19 mai 2017

Săptămâna viitoare vor fi multe întreruperi de curent. Enel are programate lucrări în zona Lugoj-Făget-Buziaş

Cetateanul18 mai 2017
%d blogeri au apreciat: