Aurul a depășit 2.000 de dolari (1.527 de lire sterline) pentru prima dată, în timp ce comercianții caută paradis în mijlocul pandemiei. Investitorii au transformat numerarul în metalul prețios pe măsură ce cazurile Covid-19 cresc în SUA și mai mulți bani sunt pompați în economia globală.
Prețul record ridicat al aurului a fost determinat și de îngrijorările legate de tensiunile dintre Washington și Beijing. Prețurile altor metale prețioase, inclusiv argintul, au crescut de asemenea de la începutul acestui an. Prețul aurului a crescut cu peste 30% în acest an, deoarece cazurile de coronavirus continuă să crească în America, ceea ce a determinat oprirea sau inversarea a zeci de state în planul lor.
Creșterea rapidă a cazurilor, care a redus speranțele unei redresări economice rapide a Statelor Unite, a contribuit, de asemenea, la creșterea prețului argintului cu aproximativ o treime în acest an.
Printre motivele acestor creșteri se numără investitorii care se pregătesc pentru o posibilă ridicare a inflației din cauza impactului stimulat de miliarde de dolari de la guverne și băncile centrale din întreaga lume.
La Washington, negociatorii administrației Trump au spus că vor lucra „în permanență” cu democrații, în timp ce încearcă să încheie un acord asupra unor măsuri de salvare economică până la sfârșitul săptămânii.
Potrivit Bank of America, guvernele din întreaga lume au anunțat deja o valoare de aproximativ 20 de milioane de dolari pentru a combate impactul economic al pandemiei.
Unii investitori văd că scăderea din criza Covid-19, împreună cu tensiunile continue dintre SUA și China, continuă să crească prețul aurului.
Strategia de piață Margaret Yang spune că, consideră că este o ca miliardele să continue să crească în săptămânile și lunile următoare:
„Perspectiva pe termen mediu și lung a aurului și a altor metale prețioase rămâne aglomerată pe fundalul mediului cu dobândă scăzută și fiscal și monetar. stimul.”
Peter McGuire, de la XM.com, a spus că vede aurul ajungând la „2.200 de dolari de Crăciun”, cu argint, platină și paladiu, de asemenea, setate să înregistreze câștiguri puternice.
Sursa: bbc.com
Sursa: Financiarul.ro.