Cetateanul Lugoj

Administrație

Primăria Lugoj, pași mari spre un eșec în accesarea fondurilor europene pentru izolarea blocurilor

Primăria Lugoj, pași mari spre un eșec în accesarea fondurilor europene pentru izolarea blocurilor

Cetateanul Lugoj

Marți, 27 septembrie a fost termenul limită stabilit de Primăria Lugoj până la care asociațiile de proprietari ar fi trebuit să depună o serie de documente necesare proiectului prin care se dorește obținerea fondurilor europene necesare izolării termince a blocurilor. Miercuri, reprezentanții primăriei nu primiseră documentele solicitate. “Probabil le-au trimis prin poștă și atunci ajung mai greu”, ne-a declarat Liviu Savescu, șeful Biroului  de Proiecte şi Programe Europene.

Lipsa documentelor blochează proiectul

Asociaţiile ar fi trebuit să trimită un tabel din care să rezulte obligatoriu acordul din partea a 2/3 din totalul proprietarilor de apartamente privind solicitarea finanțării în cadrul Programului Operaţional Regional (POR) 2014-2020.

Reprezentanții asociațiilor de proprietari susțin că totul s-a blocat când oamenii au fost puși să dea declarații pe propria răspundere că sunt de acord cu demolarea lucrărilor executate anterior fără autorizație de construcție, dacă acestea nu corespund cerințelor proiectului finanțat din banii UE. Este vorba despre acoperișuri, balcoane închise și izolații termice executate în regie proprie.

“Cine dă o astfel de declarație? Omul a investit bani în lucrări, nu este acum de acord să vină primăria și să-i demoleze. De exemplu, în proiect, poate se prevede că geamurile vor fi din termopan alb, iar eu mi-am pus din termopan maro sau din lemn, care sunt mult mai scumpe și mai eficiente decât cele pe care le va pune primăria. Normal că nu sunt de acord să vină și să le dea jos. Greșeala este a Primăriei, pentru că a permis această reabilitarea parțială pe apartament. Trebuia să se facă doar pe bloc, așa cum se procedează în alte orașe”, a declarat președintele unei asociații de proprietari.

Zeci de blocuri fără cărți tehnice

O altă problemă, imposibil de rezolvat în termenul impus de proiect, este lipsa cărților tehnice a imobilului, a fişei tehnice, procesului verbal de recepție la terminarea lucrărilor sau orice alt document justificativ din care să rezulte când a fost construit blocul și ce lucrări s-au făcut de-a lungul timpului. “Cei mai mulți nu au aceste documente, așa că nu au cum să le prezinte” a spus sursa citată.

Aflați în fața unui eșec în accesarea fondurilor europene, reprezentanții primăriei aruncă vina pe asociațiile de proprietari, care nu s-au organizat la timp.

“Documentele solicitate nu sunt pretențiile Primăriei, nu le-am inventat noi, nu le cerem noi. Sunt solicitările din ghidul de finanțare, respectiv condițiile specifice de accesare a fondurilor. În ceea ce privește întârzierea , Primăria Lugoj a transmis, în luna martie 2016, Federației Asociațiilor de Proprietari o solicitare privind comunicarea blocurilor care se pretează a fi incluse în acest program, iar în luna  iulie a acestui an a fost propus Asociațiilor de proprietari din Lugoj un proiect de colaborare prin care s-a solicitat asociațiilor interesate să depună la Primarie documentele necesare în vederea accesării fondurilor europene. Aceste documente sunt menționate clar în Proiectul de colaborare”,  susține Liviu Savescu.

 

Vezi comentarii (2)

2 Comments

 1. mary

  4 octombrie 2016 at 12:26

  stiam ca sunt vorbe goale ale lui boldea mincinosul

 2. valentin

  4 octombrie 2016 at 16:36

  D-l Săvescu aruncă pisica moartă in ograda dânsului,din 2002 se știe care sunt cerințele U.E.privind reabilitarea termică a clădirilor rezidențiale.
  Primăria a lăsat totul de izbeliște,fiecare proprietar a făcut după bunul său pla reabilitarea locuinței,iar acum hop cu oiștea în gard – specific românesc,delăsare,minciună ș.a.m.d.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Administrație

Mai multe în Administrație

independenti

Consilierii independenți susțin că taxa pentru apa de ploaie e încasată ilegal și cer suspendarea ei

Daniel Groza21 octombrie 2016
constandana-darova

Consilierul războinic dintr-un sat de lângă Lugoj, găsit în conflict de interese de către ANI

Gabriel Iosa19 octombrie 2016
loc-de-joaca-copii-murdar-lugoj

Războiul contra ciorilor continuă! Primăria a instalat o “armă” modernă pentru a le face să plece

Daniel Groza18 octombrie 2016
primaria lugoj

Elba a dat în judecată Primăria pentru facturi neplătite în contractul în care Curtea de Conturi a găsit prejudiciu de peste 600.000 de euro

Daniel Groza17 octombrie 2016
gunoaie-centru

Centrul Lugojului, acoperit cu tone de gunoaie după Serbările Toamnei

Gabriel Iosa17 octombrie 2016
pml masina primarie boldea foto cetateanul lugoj (2)

Primarul Francisc Boldea, obligat să apară miercuri în faţa judecătorilor în Dosarul Elba. Va fi sau nu trimis în judecată?

Daniel Groza11 octombrie 2016
Primaria

Primăria Lugoj nu are căldură și din oră în oră rămâne și fără curent

Daniel Groza10 octombrie 2016
14536931_1093849147330960_1443902261_o

Semafoare inteligente și sens giratoriu în “intersecția morții” de pe centura Lugojului

Daniel Groza4 octombrie 2016
independenti

Consilierii independenți îi cer explicații primarului Boldea. Vor să știe cine este vinovat de eșecul lucrărilor la ștrand

Daniel Groza3 octombrie 2016
patinoar

Lugojul poate rămâne fără patinoar la iarnă! De vină este noua lege a achiziţiilor publice

Gabriel Iosa30 septembrie 2016
dscf3678-1170x600-c-center

Discuții aprinse în Consiliul Local din cauza cumpărării casei artistului Silviu Orăvitzan. Tranzacția a fost blocată!

Daniel Groza30 septembrie 2016
constituire-consiliu-lugoj-2

Consilierii locali se întâlnesc pentru aprobarea menținerii unui credit deschis de Salprest la Alpha Bank

Daniel Groza28 septembrie 2016