Administrație

Primăria Lugoj, pași mari spre un eșec în accesarea fondurilor europene pentru izolarea blocurilor

Primăria Lugoj, pași mari spre un eșec în accesarea fondurilor europene pentru izolarea blocurilor

Autoliv

Marți, 27 septembrie a fost termenul limită stabilit de Primăria Lugoj până la care asociațiile de proprietari ar fi trebuit să depună o serie de documente necesare proiectului prin care se dorește obținerea fondurilor europene necesare izolării termince a blocurilor. Miercuri, reprezentanții primăriei nu primiseră documentele solicitate. “Probabil le-au trimis prin poștă și atunci ajung mai greu”, ne-a declarat Liviu Savescu, șeful Biroului  de Proiecte şi Programe Europene.

Lipsa documentelor blochează proiectul

Asociaţiile ar fi trebuit să trimită un tabel din care să rezulte obligatoriu acordul din partea a 2/3 din totalul proprietarilor de apartamente privind solicitarea finanțării în cadrul Programului Operaţional Regional (POR) 2014-2020.

Reprezentanții asociațiilor de proprietari susțin că totul s-a blocat când oamenii au fost puși să dea declarații pe propria răspundere că sunt de acord cu demolarea lucrărilor executate anterior fără autorizație de construcție, dacă acestea nu corespund cerințelor proiectului finanțat din banii UE. Este vorba despre acoperișuri, balcoane închise și izolații termice executate în regie proprie.

“Cine dă o astfel de declarație? Omul a investit bani în lucrări, nu este acum de acord să vină primăria și să-i demoleze. De exemplu, în proiect, poate se prevede că geamurile vor fi din termopan alb, iar eu mi-am pus din termopan maro sau din lemn, care sunt mult mai scumpe și mai eficiente decât cele pe care le va pune primăria. Normal că nu sunt de acord să vină și să le dea jos. Greșeala este a Primăriei, pentru că a permis această reabilitarea parțială pe apartament. Trebuia să se facă doar pe bloc, așa cum se procedează în alte orașe”, a declarat președintele unei asociații de proprietari.

Zeci de blocuri fără cărți tehnice

O altă problemă, imposibil de rezolvat în termenul impus de proiect, este lipsa cărților tehnice a imobilului, a fişei tehnice, procesului verbal de recepție la terminarea lucrărilor sau orice alt document justificativ din care să rezulte când a fost construit blocul și ce lucrări s-au făcut de-a lungul timpului. “Cei mai mulți nu au aceste documente, așa că nu au cum să le prezinte” a spus sursa citată.

Aflați în fața unui eșec în accesarea fondurilor europene, reprezentanții primăriei aruncă vina pe asociațiile de proprietari, care nu s-au organizat la timp.

“Documentele solicitate nu sunt pretențiile Primăriei, nu le-am inventat noi, nu le cerem noi. Sunt solicitările din ghidul de finanțare, respectiv condițiile specifice de accesare a fondurilor. În ceea ce privește întârzierea , Primăria Lugoj a transmis, în luna martie 2016, Federației Asociațiilor de Proprietari o solicitare privind comunicarea blocurilor care se pretează a fi incluse în acest program, iar în luna  iulie a acestui an a fost propus Asociațiilor de proprietari din Lugoj un proiect de colaborare prin care s-a solicitat asociațiilor interesate să depună la Primarie documentele necesare în vederea accesării fondurilor europene. Aceste documente sunt menționate clar în Proiectul de colaborare”,  susține Liviu Savescu.

 

Vezi comentarii (2)

2 Comments

 1. mary

  4 octombrie 2016 at 12:26

  stiam ca sunt vorbe goale ale lui boldea mincinosul

 2. valentin

  4 octombrie 2016 at 16:36

  D-l Săvescu aruncă pisica moartă in ograda dânsului,din 2002 se știe care sunt cerințele U.E.privind reabilitarea termică a clădirilor rezidențiale.
  Primăria a lăsat totul de izbeliște,fiecare proprietar a făcut după bunul său pla reabilitarea locuinței,iar acum hop cu oiștea în gard – specific românesc,delăsare,minciună ș.a.m.d.

Lasă un răspuns

Administrație

Mai multe în Administrație

SFIDARE. Consilierii social-democraţi au părăsit şedinţa la punctul la care trebuia să se discute despre banii cheltuiţi pentru chefurile PSD

Cetateanul25 mai 2017

E oficial! Începe construcţia celor două blocuri ANL, de la Lugoj

Cetateanul25 mai 2017

Peste 200 de funcţionari din Timişoara, Lugoj şi 13 comune timişene sunt în grevă japoneză

Cetateanul25 mai 2017

Rachetele antigrindină se vor lansa de la Lugoj. Două baterii vor fi instalate lângă fostul hipodrom

Cetateanul24 mai 2017

Funcţionarii din administraţia locală au trecut la fapte: joi – grevă japoneză, săptămâna viitoare – protest la Bucureşti

Cetateanul23 mai 2017

Funcţionarii din primăriile Timişoarei şi Lugojului ameninţă că vor bloca activitatea în administraţia locală

Cetateanul22 mai 2017

Consilierii lugojeni se întâlnesc pentru aprobarea unor proiecte şi a unei deplasări oficiale în străinătate

Cetateanul22 mai 2017

Omul care a aprobat plata contractelor pentru sindrofiile PSD a fost reangajat la Casa de Cultură, deşi s-a pensionat

Cetateanul12 mai 2017

“Va fi cel mai frumos cartier din Lugoj. O să se bată toţi pe un loc de casă”

Cetateanul12 mai 2017

FOTO – Bazarul din Lugoj va fi reabilitat. Administraţia locală are pregătită o sumă mare pentru lucrări

Cetateanul11 mai 2017

GALERIE FOTO – Expertiză de 140.000 de lei pentru a afla care sunt problemele Podului de Fier din Lugoj

Cetateanul10 mai 2017

Începe verificarea terenurilor din Lugoj. Impozitele vor fi mai mari cu 500% pentru cele neîngrijite

Cetateanul8 mai 2017
%d blogeri au apreciat: