Cetateanul Lugoj

Actualitate

Primăriile și locuitorii din zonă cer despăgubiri de milioane de lei după inundații. Citeşte ediţia de astăzi Cetăţeanul!

Primăriile și locuitorii din zonă cer despăgubiri de milioane de lei după inundații. Citeşte ediţia de astăzi Cetăţeanul!

Cetateanul Lugoj

Apele au distrus sute de hectare de teren agricol, case şi au luat viaţa animalelor în comunele din zona oraşului, în urma inundaţiilor de la finalul începutul săptămânii trecute. Cele mai grav afectate au fost satele Visag şi Honorici, aparţinătoare comunei Victor Vlad Delamarina. În urma viiturii, care a trecut mai întâi prin Visag, zeci de case au fost inundate, drumurile au fost distruse, iar păşunile oamenilor au stat zile întregi sub ape. De ce despăgubirile cel mai probabil că nu vor fi văzute niciodată de persoanele păgubite, aflaţi din ediţie cu numărul 58 a săptămânalului Cetăţeanul.

Direcţia de Sănătate Publică interzice sclădatul în Timiș, Primăria Lugoj amenajează trei plaje. Ignorând recomandările specialiştilor DSP, care au declarat în urmă cu o săptămână că scăldatul în Timiş este nerecomandat, Primăria pregăteşte plajele. Ce spune primarul municipiului despre acest subiect, aflaţi din materialul semnat Gabriel Iosa în pagina 3 a ediţiei.

Cine este elevul lugojean care a luat cea mai mare notă la Evaluarea Naţională? Iasmina Olariu a stat de vorbă cu acesta despre performanţele lui anterioare şi despre planurile lui de viitor. Totul în pagina 4 a săptămânalului.

Clădirile istorice din Lugoj pot fi reabilitate cu bani de la buget, chiar dacă au proprietari privaţi. Finanţarea executării lucrărilor de intervenţie va fi asigurată în proporţie de 50% din fonduri aprobate anual cu această destinaţie în bugetele locale, în timp ce restul banilor vor proveni din fondul de reparaţii al asociaţiei de proprietari sau din alte surse legal constituite. La Lugoj, zeci de clădiri aflate într-un grad avansat de degradare au nevoie urgentă de intervenţii capitale. Materialul, pe larg, în pagina 5.

Topul primarilor cu cele mai multe mandate. Mai mulți dintre edilii locali au reușit să țină de scaunul de primar, chiar și mai multe mandate indiferent de schimbarea culorii politice la nivel de țară. Deși este cercetat într-un dosar fiind suspect de fals, uz de fals si delapidare primarul comunei Ohaba Lungă, Ion Lăzărescu a ajuns la al șaptelea mandat. Care sunt primarii cei mai longevivi din zonă aflaţi din ediţia de astăzi.

Alte titluri ale ediţiei: Ministerul Sănătății a preluat Compartimentul de Primiri Urgențe din Lugoj. Economie de peste 1 milion de lei pentru bugetul local; Franțuzoaica de lângă Lugoj care nu vrea să mai audă Paris; Scandal în Consiliul lugojean. Independenții, împotriva tuturor!; Zeci de persoane au cumpărat teren, dar nu pot să își ridice case; Se împart 2,2 milioane de lei din bugetul Lugojului; Consilierul local Martinescu cere construirea a peste 150 de apartamente; Cei 44 de poliţişti angajați din sursă externă își preiau posturile la satele din Timiș; Paisprezece localități vor avea rugă de Sfântul Ilie.

 

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Mai multe în Actualitate

13754533_1213409505365602_8546908652392531992_n

Un lugojean, singurul candidat pentru postul de city manager al Timișoarei. Contracandidatul a fost scos din joc

Daniel Dancea25 octombrie 2016
elicopter-mai

Trei elicoptere, peste 60 de pompieri, poliţişti, jandarmi, voluntari şi câini de urmă au cătutat o bătrânică pierdută într-o pădure din Timiş

Gabriel Iosa25 octombrie 2016
discutii-centura-lugojului-drumul-tapiei-intersectie-foto-cetateanul-5

Noul șef al poliției Lugoj, cu ochii pe accidentele de pe centură. „Vom face notificări pentru un sens giratoriu”

Gabriel Iosa25 octombrie 2016
ora-de-iarna

Atenție: se schimbă ora. Când trecem la ora de iarnă

Iasmina Olariu25 octombrie 2016
1-leu

Doi lugojeni s-au judecat doi ani pentru un leu. Gălăgia făcută de o fetiță, sămânța scandalului

Daniel Dancea25 octombrie 2016
ziua-armatei-romane-lugoj-foto-cetateanul-8

[FOTO] Ziua Armatei Române, sărbătorită la Lugoj cu defilare şi depuneri de coroane

Gabriel Iosa25 octombrie 2016
grand-corso

Patronii din Lugoj investesc în terase încălzite pentru la iarnă, dedicate fumătorilor şi celor care vor să bea o cafea printre nămeţi

Gabriel Iosa24 octombrie 2016
politia noaptea foto lugojinfo

Rupt de beat, la plimbare cu maşina pe străzile din Lugoj! Cât a băut un lugojean înainte de a se urca la volan

Gabriel Iosa24 octombrie 2016
casa-de-pensii-timis

Haos la Casele de Pensii Lugoj şi Timişoara, din cauza unui server căzut! Cozile dau pe afară din sedii, pensionarii sunt revoltaţi

Gabriel Iosa24 octombrie 2016
concurs-dovleci-lugoj

La Lugoj se caută cel mai frumos dovleac! Cum participi la prima ediţie Miss Dovleac Lugoj

Gabriel Iosa24 octombrie 2016
petrica-miulescu-irimica-si-nicoleta-sarbu

Rugi de Sf. Dumitru în două localități din zona Lugoj-Făget

Iasmina Olariu21 octombrie 2016
traian-tataru-politia-lugoj

EXCLUSIV! Noul şef al Poliţiei Lugoj crede că legea e singura soluție pentru problemele create de romi

Gabriel Iosa21 octombrie 2016