Actualitate

Primăriile și locuitorii din zonă cer despăgubiri de milioane de lei după inundații. Citeşte ediţia de astăzi Cetăţeanul!

Primăriile și locuitorii din zonă cer despăgubiri de milioane de lei după inundații. Citeşte ediţia de astăzi Cetăţeanul!

Autoliv

Apele au distrus sute de hectare de teren agricol, case şi au luat viaţa animalelor în comunele din zona oraşului, în urma inundaţiilor de la finalul începutul săptămânii trecute. Cele mai grav afectate au fost satele Visag şi Honorici, aparţinătoare comunei Victor Vlad Delamarina. În urma viiturii, care a trecut mai întâi prin Visag, zeci de case au fost inundate, drumurile au fost distruse, iar păşunile oamenilor au stat zile întregi sub ape. De ce despăgubirile cel mai probabil că nu vor fi văzute niciodată de persoanele păgubite, aflaţi din ediţie cu numărul 58 a săptămânalului Cetăţeanul.

Direcţia de Sănătate Publică interzice sclădatul în Timiș, Primăria Lugoj amenajează trei plaje. Ignorând recomandările specialiştilor DSP, care au declarat în urmă cu o săptămână că scăldatul în Timiş este nerecomandat, Primăria pregăteşte plajele. Ce spune primarul municipiului despre acest subiect, aflaţi din materialul semnat Gabriel Iosa în pagina 3 a ediţiei.

Cine este elevul lugojean care a luat cea mai mare notă la Evaluarea Naţională? Iasmina Olariu a stat de vorbă cu acesta despre performanţele lui anterioare şi despre planurile lui de viitor. Totul în pagina 4 a săptămânalului.

Clădirile istorice din Lugoj pot fi reabilitate cu bani de la buget, chiar dacă au proprietari privaţi. Finanţarea executării lucrărilor de intervenţie va fi asigurată în proporţie de 50% din fonduri aprobate anual cu această destinaţie în bugetele locale, în timp ce restul banilor vor proveni din fondul de reparaţii al asociaţiei de proprietari sau din alte surse legal constituite. La Lugoj, zeci de clădiri aflate într-un grad avansat de degradare au nevoie urgentă de intervenţii capitale. Materialul, pe larg, în pagina 5.

Topul primarilor cu cele mai multe mandate. Mai mulți dintre edilii locali au reușit să țină de scaunul de primar, chiar și mai multe mandate indiferent de schimbarea culorii politice la nivel de țară. Deși este cercetat într-un dosar fiind suspect de fals, uz de fals si delapidare primarul comunei Ohaba Lungă, Ion Lăzărescu a ajuns la al șaptelea mandat. Care sunt primarii cei mai longevivi din zonă aflaţi din ediţia de astăzi.

Alte titluri ale ediţiei: Ministerul Sănătății a preluat Compartimentul de Primiri Urgențe din Lugoj. Economie de peste 1 milion de lei pentru bugetul local; Franțuzoaica de lângă Lugoj care nu vrea să mai audă Paris; Scandal în Consiliul lugojean. Independenții, împotriva tuturor!; Zeci de persoane au cumpărat teren, dar nu pot să își ridice case; Se împart 2,2 milioane de lei din bugetul Lugojului; Consilierul local Martinescu cere construirea a peste 150 de apartamente; Cei 44 de poliţişti angajați din sursă externă își preiau posturile la satele din Timiș; Paisprezece localități vor avea rugă de Sfântul Ilie.

 

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Actualitate

Mai multe în Actualitate

Meridian 22 opreşte apa în tot Lugojul, pentru a trece pe noua reţea

Cetateanul22 mai 2017

Poliţiştii de la Rutieră au reţinut 35 de permise de conducere. Cele mai multe pentru viteză excesivă

Cetateanul22 mai 2017

Trei bărbaţi au cerut unei minore să facă sex cu unul dintre ei, ca să nu distribuie pe Facebook fotografii în care apărea dezbrăcată

Cetateanul22 mai 2017

Poliţiştii de la Rutieră au aplicat 1.000 de sancţiuni în patru zile. Cele mai multe pentru viteză

Cetateanul19 mai 2017

Săptămâna viitoare vor fi multe întreruperi de curent. Enel are programate lucrări în zona Lugoj-Făget-Buziaş

Cetateanul18 mai 2017

Programul „Primul salariu” va garanta absolvenţilor de facultate un salariu de 2.500 lei pe lună, timp de 3 ani

Cetateanul18 mai 2017

Judecătoria Lugoj a autorizat 121 de interceptări telefonice, în ultimii cinci ani. În Timiş au fost aproape 3.000

Cetateanul17 mai 2017

Tinerii din Timiş, care vor să devină poliţişti, aşteptaţi la IPJ să-şi depună dosarele

Cetateanul17 mai 2017

Orăviţan clarifică situaţia retragerii sculpturii de la Lugoj: “Nu acolo era locul ei. Nu s-au ţinut de cuvânt”

Cetateanul17 mai 2017

Polițist din Belinț, trimis în judecată pentru 1.000 de lei. „Ingineria” de care este acuzat agentul

Daniel Dancea16 mai 2017

Un cetăţean german va primi “Cheia Oraşului” Lugoj

Cetateanul16 mai 2017

Funcţionari RAR Timiş, parteneri cu o reţea de hoţi de maşini

Cetateanul15 mai 2017
%d blogeri au apreciat: