Actualitate

Primăriile și locuitorii din zonă cer despăgubiri de milioane de lei după inundații. Citeşte ediţia de astăzi Cetăţeanul!

Primăriile și locuitorii din zonă cer despăgubiri de milioane de lei după inundații. Citeşte ediţia de astăzi Cetăţeanul!

Cetateanul Lugoj

Apele au distrus sute de hectare de teren agricol, case şi au luat viaţa animalelor în comunele din zona oraşului, în urma inundaţiilor de la finalul începutul săptămânii trecute. Cele mai grav afectate au fost satele Visag şi Honorici, aparţinătoare comunei Victor Vlad Delamarina. În urma viiturii, care a trecut mai întâi prin Visag, zeci de case au fost inundate, drumurile au fost distruse, iar păşunile oamenilor au stat zile întregi sub ape. De ce despăgubirile cel mai probabil că nu vor fi văzute niciodată de persoanele păgubite, aflaţi din ediţie cu numărul 58 a săptămânalului Cetăţeanul.

Direcţia de Sănătate Publică interzice sclădatul în Timiș, Primăria Lugoj amenajează trei plaje. Ignorând recomandările specialiştilor DSP, care au declarat în urmă cu o săptămână că scăldatul în Timiş este nerecomandat, Primăria pregăteşte plajele. Ce spune primarul municipiului despre acest subiect, aflaţi din materialul semnat Gabriel Iosa în pagina 3 a ediţiei.

Cine este elevul lugojean care a luat cea mai mare notă la Evaluarea Naţională? Iasmina Olariu a stat de vorbă cu acesta despre performanţele lui anterioare şi despre planurile lui de viitor. Totul în pagina 4 a săptămânalului.

Clădirile istorice din Lugoj pot fi reabilitate cu bani de la buget, chiar dacă au proprietari privaţi. Finanţarea executării lucrărilor de intervenţie va fi asigurată în proporţie de 50% din fonduri aprobate anual cu această destinaţie în bugetele locale, în timp ce restul banilor vor proveni din fondul de reparaţii al asociaţiei de proprietari sau din alte surse legal constituite. La Lugoj, zeci de clădiri aflate într-un grad avansat de degradare au nevoie urgentă de intervenţii capitale. Materialul, pe larg, în pagina 5.

Topul primarilor cu cele mai multe mandate. Mai mulți dintre edilii locali au reușit să țină de scaunul de primar, chiar și mai multe mandate indiferent de schimbarea culorii politice la nivel de țară. Deși este cercetat într-un dosar fiind suspect de fals, uz de fals si delapidare primarul comunei Ohaba Lungă, Ion Lăzărescu a ajuns la al șaptelea mandat. Care sunt primarii cei mai longevivi din zonă aflaţi din ediţia de astăzi.

Alte titluri ale ediţiei: Ministerul Sănătății a preluat Compartimentul de Primiri Urgențe din Lugoj. Economie de peste 1 milion de lei pentru bugetul local; Franțuzoaica de lângă Lugoj care nu vrea să mai audă Paris; Scandal în Consiliul lugojean. Independenții, împotriva tuturor!; Zeci de persoane au cumpărat teren, dar nu pot să își ridice case; Se împart 2,2 milioane de lei din bugetul Lugojului; Consilierul local Martinescu cere construirea a peste 150 de apartamente; Cei 44 de poliţişti angajați din sursă externă își preiau posturile la satele din Timiș; Paisprezece localități vor avea rugă de Sfântul Ilie.

 

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Actualitate

Mai multe în Actualitate

[VIDEO] Şase ore de luptă cu focul şi pagube importante în urma unui incendiu la Făget

Gabriel Iosa21 ianuarie 2017

Mascaţii au descins la Lugoj şi în alte locaţii din Timiş şi Caraş-Severin, la contrabandiştii de ţigarete

Gabriel Iosa20 ianuarie 2017

Pentru ce au fost amendaţi 81 de şoferi la Lugoj în ultimele patru zile

Gabriel Iosa20 ianuarie 2017

Un lugojean şi-a făcut praf BMW-ul într-o curbă celebră din Arad

Gabriel Iosa20 ianuarie 2017

[FOTO] Armata, cadre didactice şi elevi din Lugoj, la un simpozion dedicat Micii Uniri

Gabriel Iosa19 ianuarie 2017
accedent tren lugoj

O persoană a murit călcată de tren la ieşirea din Lugoj spre Caransebeş

Gabriel Iosa19 ianuarie 2017

Călin Dobra convocă Autoritatea Teritorială de Ordine Publică a judeţului, după incidentul armat de la Timişoara

Cetateanul19 ianuarie 2017

Un lugojean a mers în SUA pentru ceremonia de învestire a lui Donald Trump

Daniel Dancea19 ianuarie 2017

Primăria Lugoj pregătește inventarul clădirilor pentru care trebuie să crească impozitele până la cinci ori

Daniel Dancea18 ianuarie 2017

UPDATE! Mascaţii au găsit bunurile furate de lugojeanul de 17 ani internat la centrul de la Buziaş

Gabriel Iosa18 ianuarie 2017

Mascaţii au descins la Lugoj în această dimineaţă! Ce caută lucrătorii Serviciului de Acţiuni Speciale

Gabriel Iosa18 ianuarie 2017

Trei zile grele pentru șoferii care circulă pe ruta Lugoj – Deva

Daniel Dancea17 ianuarie 2017
%d blogeri au apreciat: