Primarul Sectorului 1 cere Consiliului Local demiterea responsabililor de scoaterea la licitaţie a unor patinoare de 60 de milioane de euro

0

Primarul Dan Tudorache cere Consiliului Local demiterea responsabililor de scoaterea la licitaţie a nouă patinoare de 60 de milioane de euro, menţionând că incidentul a reprezentat „un act de sabotaj” şi că nimeni din conducerea Primăriei Sectorului 1 nu a fost informat cu privire la proiect.

„Primarul Dan Tudorache acuză intervenţia unor grupuri de interese obscure care îşi doresc decredibilizarea proiectului privind construirea Spitalului Sf. Vasile cel Mare. Edilul Sectorului 1 spune că incidentul privind licitaţia lansată de Compania de Investiţii şi Dezvoltare în Sănătate şi Domenii de Interes Public – Privat Sector 1 S.A. a fost un act de sabotaj şi că nimeni din conducerea Primăriei Sectorului 1 nu a fost informat cu privire la proiectul patinoarelor de 60 de milioane de euro”, potrivit unui comunicat al Primăriei Sectorului 1.

Dan Tudorache i-a asigurat pe toţi cetăţenii sectorului că vinovaţii vor plăti.

„Conducerea Companiei de Investiţii este în directa subordonare a Consiliului Local şi va trebui să dea explicaţii în următoarea şedinţă de consiliu. Personal, mi-aş dori o schimbare din temelii la Compania de Investiţii pe care am gândit-o şi am supus-o aprobării consilierilor locali strict pentru construirea celui mai modern spital de urgenţă din Capitală. Decizia demiterilor aparţine exclusiv Consiliului Local Sector 1, dar vă asigur că am multe de spus la următoarea şedinţă”, a declarat primarul Tudorache.

Totodată, el susţine că, prin regulamentul de organizare şi funcţionare, Compania de Investiţii are ca misiune exclusivă edificarea Spitalului Sf. Vasile cel Mare şi că orice altă investiţie poate fi făcută doar prin aprobarea Consiliului Local.

„Mi-e greu să cred că cei de la Companie nu-şi cunoşteau atribuţiile. Ceea ce s-a întâmplat a fost, din punctul meu de vedere, o încercare jalnică de a decredibiliza principalul proiect al mandatului meu: cel de construire a unui spital de urgenţă cu peste o mie de paturi”, a adăugat primarul Tudorache.

Primăria Sectorului 1 reaminteşte că, în cursul zilei de 6 decembrie, Compania de Investiţii şi Dezvoltare în Sănătate şi Domenii de Interes Public-Privat Sector 1 SA a scos la licitaţie un contract de lucrări pentru nouă patinoare şi că, la puţin timp după apariţia anunţului pe platforma online de licitaţii publice (SICAP), anunţul a fost retras.

Sursa foto: magnanews.ro

Sursa: Financiarul.ro.

Citește și