Actualitate

Primarul unei comune de lângă Lugoj, ales de flotanți: „Un domn de aici se știe cu toată țigănimea din Lugoj”

Primarul unei comune de lângă Lugoj, ales de flotanți: „Un domn de aici se știe cu toată țigănimea din Lugoj”

Autoliv

Comuna Secaș înregistrează una din cele mai mari prezențe la vot din județul Timiș. Satul Crivobara, aparținător Secașului are o prezență de 200 la sută, votând mai mulți alegători pe liste suplimentare (în baza vizei de flotant) decât pe listele permanente.

Candidații la Primăria Secaș recunosc că bătălia pentru primărie se duce între candidații care reușesc să aducă în localitate cât mai mulți flotanți. Violeta Mateș, candidată la Primărie din partea PNL a mărturisit că pe adresa ei au domiciliul încă de acum patru ani 15 persoane despre care a lăsat să se înțeleagă că sunt romi din Lugoj, dar pentru alegerile din acest an nu i-a mai căutat pentru că „am vrut măcar să am conștiința împăcată că nu vin țiganii să mă voteze”.

Candidata la Primăria Secaș a spus că pe unul dintre „chiriașii” săi l-a regăsit pe lista de alegători din acest an. Întrebată cum a fost găsit alegătorul pentru a fi dus, din nou, să voteze la Secaș, Violeta Mateș a spus că „este un domn de aici care se știe cu toată țigănimea din Lugoj”.

Candidata pentru Primăria Secaș a mai spus că în Secaș e tradiție ca primarul să fie ales de flotanți aduși să voteze în comună, iar „politicienii” din sat au căzut de comun acord să înceteze cu aducerea votanților pe bază de viză de flotant. Unul dintre candidați ar fi încălcat însă înțelegerea.

„S-au făcut flotante. Am stabilit: fără buletine. Să lăsăm oamenii din sat să aleagă primarul. A început domnul de la UNPR (…) Atunci normal că și eu am…De exemplu, fratele meu la fiecare sfârșit de săptămână e aici. Am zis de ce să nu-i fac și eu la fratele meu, la cumnata mea, la oameni care au treabă cu Secașul. El a continuat, cu țiganii din Lugoj (n.r. să le facă vize de flotant)”, a declarat Violeta Mateș, fost viceprimar al comunei și primar interimar.

Candidatul UNPR, Simion Pop a declarat că le-a făcut vize de flotant doar la doi băieți care lucrează la ferma sa. Pop a spus că în rest sunt localnici mutați la Timișoara și care și-au făcut viză de flotant pe Secaș împreună cu nepoții sau copiii lor. Simion Pop, recunoaște și el că la Secaș câștigă alegerile primarul care reușește să aducă mai mulți flotanți.

„Asta e situația. Oricum, doamna va câștiga pentru că are mulți flotanți. Nu are niciun rost să ne ascundem. Dintotdeauna de când mă știu eu, tot așa s-a decurs aici la alegeri și nimeni nu a luat nicio măsură”, a declarat candidatul UNPR.
Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Actualitate

Lugojenii pot zbura spre Palma de Mallorca, Antalya, Santorini şi Constanta în vacanţa de vară! Doua noi curse spre Bucureşti

Daniel Groza29 mai 2017

Lugojul, pe un butoi cu pulbere. Locuitorii sunt indignaţi de ultimul scandal provocat de ţigani. Unii vor “război interetnic”

Cetateanul29 mai 2017

Cea mai aşteptată premieră a lunii ajunge şi la Cinema Bela Lugosi. Piraţii din Caraibe 5 se poate vedea 3D

Cetateanul29 mai 2017

Lugojean, evadat din Spania, prins la Timişoara! Individul, extrem de periculos, avea de executat 15 ani de închisoare

Daniel Groza26 mai 2017

Invitaţie la plimbare pe bicicletă, pe un traseu de 30 de kilometri în zona Lugojului

Cetateanul26 mai 2017

Puteţi să ajutaţi spitalul lugojean dacă mergeţi la un spectacol folcloric

Daniel Groza26 mai 2017

Tânărul bătut de ţigani: “Au sunat-o pe mătuşa mea, să-mi retrag plângerea, că ne omoară”

Cetateanul26 mai 2017

Un nou conflict provocat de romi. Au snopit în bătaie un tânăr care se plimba pe stradă cu prietena sa

Cetateanul25 mai 2017

FOTO – Un primar de lângă Lugoj s-a pozat dezbrăcat, iar fotografiile au ajuns pe facebook:”Mi-au fost furate din telefon”

Cetateanul24 mai 2017

S-a urcat la volan fără permis de conducere. Acum are dosar penal

Cetateanul24 mai 2017

Lucrările la Colonada de la Buziaş se apropie de final. Aleea pe care s-a plimbat împărăteasa Sisi îşi recapătă strălucirea

Cetateanul24 mai 2017

Unde găseşti un loc de muncă în zona Lugojului. Care sunt firmele care fac angajări în această săptămână

Cetateanul23 mai 2017
%d blogeri au apreciat: