Cetateanul Lugoj

Cetateanul Lugoj

Actualitate

Primarul unei comune de lângă Lugoj, ales de flotanți: „Un domn de aici se știe cu toată țigănimea din Lugoj”

Primarul unei comune de lângă Lugoj, ales de flotanți: „Un domn de aici se știe cu toată țigănimea din Lugoj”

Cetateanul Lugoj

Cetateanul Lugoj

Comuna Secaș înregistrează una din cele mai mari prezențe la vot din județul Timiș. Satul Crivobara, aparținător Secașului are o prezență de 200 la sută, votând mai mulți alegători pe liste suplimentare (în baza vizei de flotant) decât pe listele permanente.

Candidații la Primăria Secaș recunosc că bătălia pentru primărie se duce între candidații care reușesc să aducă în localitate cât mai mulți flotanți. Violeta Mateș, candidată la Primărie din partea PNL a mărturisit că pe adresa ei au domiciliul încă de acum patru ani 15 persoane despre care a lăsat să se înțeleagă că sunt romi din Lugoj, dar pentru alegerile din acest an nu i-a mai căutat pentru că „am vrut măcar să am conștiința împăcată că nu vin țiganii să mă voteze”.

Candidata la Primăria Secaș a spus că pe unul dintre „chiriașii” săi l-a regăsit pe lista de alegători din acest an. Întrebată cum a fost găsit alegătorul pentru a fi dus, din nou, să voteze la Secaș, Violeta Mateș a spus că „este un domn de aici care se știe cu toată țigănimea din Lugoj”.

Candidata pentru Primăria Secaș a mai spus că în Secaș e tradiție ca primarul să fie ales de flotanți aduși să voteze în comună, iar „politicienii” din sat au căzut de comun acord să înceteze cu aducerea votanților pe bază de viză de flotant. Unul dintre candidați ar fi încălcat însă înțelegerea.

„S-au făcut flotante. Am stabilit: fără buletine. Să lăsăm oamenii din sat să aleagă primarul. A început domnul de la UNPR (…) Atunci normal că și eu am…De exemplu, fratele meu la fiecare sfârșit de săptămână e aici. Am zis de ce să nu-i fac și eu la fratele meu, la cumnata mea, la oameni care au treabă cu Secașul. El a continuat, cu țiganii din Lugoj (n.r. să le facă vize de flotant)”, a declarat Violeta Mateș, fost viceprimar al comunei și primar interimar.

Candidatul UNPR, Simion Pop a declarat că le-a făcut vize de flotant doar la doi băieți care lucrează la ferma sa. Pop a spus că în rest sunt localnici mutați la Timișoara și care și-au făcut viză de flotant pe Secaș împreună cu nepoții sau copiii lor. Simion Pop, recunoaște și el că la Secaș câștigă alegerile primarul care reușește să aducă mai mulți flotanți.

„Asta e situația. Oricum, doamna va câștiga pentru că are mulți flotanți. Nu are niciun rost să ne ascundem. Dintotdeauna de când mă știu eu, tot așa s-a decurs aici la alegeri și nimeni nu a luat nicio măsură”, a declarat candidatul UNPR.
Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Actualitate

3

Prezervativ folosit găsit în baia Şcolii Creştine „Harul” din Lugoj de o mămică! Femeia a pus poza pe Facebook

Gabriel Iosa27 octombrie 2016
Cristian Blidar, victima tentativei de omor de la Traian Vuia

Instanţa i-a luat toporul! Ciomăgarul din Traian Vuia merge după gratii şi are de plătit zeci de mii de euro despăgubiri

Gabriel Iosa27 octombrie 2016
parcare-lugoj

Au început lucrările la parcarea de cinci milioane de euro de la Lugoj: „Proiectul îi aduce Lugojului calitatea de pionier în această industrie”

Daniel Dancea26 octombrie 2016
accountant-copy

“The Accountant” şi “Ouija”, filmele săptămânii la Cinema Bela Lugosi

Gabriel Iosa26 octombrie 2016
furt-telefoane-lugoj

Un lugojean a rămas fără telefoanele mobile în timp ce stătea la o bere la terasă

Gabriel Iosa26 octombrie 2016
13754533_1213409505365602_8546908652392531992_n

Un lugojean, singurul candidat pentru postul de city manager al Timișoarei. Contracandidatul a fost scos din joc

Daniel Dancea25 octombrie 2016
elicopter-mai

Trei elicoptere, peste 60 de pompieri, poliţişti, jandarmi, voluntari şi câini de urmă au cătutat o bătrânică pierdută într-o pădure din Timiş

Gabriel Iosa25 octombrie 2016
discutii-centura-lugojului-drumul-tapiei-intersectie-foto-cetateanul-5

Noul șef al poliției Lugoj, cu ochii pe accidentele de pe centură. „Vom face notificări pentru un sens giratoriu”

Gabriel Iosa25 octombrie 2016
ora-de-iarna

Atenție: se schimbă ora. Când trecem la ora de iarnă

Iasmina Olariu25 octombrie 2016
1-leu

Doi lugojeni s-au judecat doi ani pentru un leu. Gălăgia făcută de o fetiță, sămânța scandalului

Daniel Dancea25 octombrie 2016
ziua-armatei-romane-lugoj-foto-cetateanul-8

[FOTO] Ziua Armatei Române, sărbătorită la Lugoj cu defilare şi depuneri de coroane

Gabriel Iosa25 octombrie 2016
grand-corso

Patronii din Lugoj investesc în terase încălzite pentru la iarnă, dedicate fumătorilor şi celor care vor să bea o cafea printre nămeţi

Gabriel Iosa24 octombrie 2016