Principalele sindicate Renault resping planurile de reducere a costurilor

0

Cele patru sindicate principale care reprezintă angajații la Renault RENA.PA se opun planurilor sale de reducere a costurilor, au spus surse sindicale, adăugând la durerile de cap de restructurare ale producătorului auto francez.

Renault în pierdere, care este deținut în proporție de 15% de guvernul francez, a conturat economii de 2 miliarde de euro (2,3 miliarde de dolari), inclusiv prin reduceri de locuri de muncă și reorganizarea fabricilor sale, pentru a restabili rentabilitatea.

Reprezentanții angajaților au doar un rol consultativ în planuri, dar respingerea lor ar complica sarcina noului director executiv Luca de Meo.

De Meo, care a sosit în iulie, a chemat personalul să-l sprijine într-o notă internă recentă văzută de Reuters, spunând:

„Am nevoie de voi pentru a efectua această schimbare”.

Sindicatele CFE-CGC, CFDT, CGT și Force Ouvriere au respins planurile Renault la o întâlnire cu reprezentanții firmei marți, au declarat patru surse ale sindicatului. Sindicatul CFE-CGC și-a confirmat opoziția față de reduceri într-un comunicat, declarând că nu este convins de modul în care Renault și-a propus să își îndeplinească planurile, chiar dacă a înțeles imperativele economice. Renault a refuzat să comenteze.

Compania a fost la fel de puternic afectată de criza coronavirusului, ca și colegii săi, criză care a forțat-o să oprească producția la începutul acestui an, în timp ce reprezentanțele au fost închise temporar. Acest lucru a agravat problemele existente cu rentabilitatea, iar De Meo vrea ca Renault să producă mai puține mașini în timp ce îmbunătățește marjele.

Firma intenționează să reducă 15.000 de locuri de muncă la nivel mondial în următorii trei ani, inclusiv 4.600 în Franța.

Sindicatele au respins planurile extinse de concediere ale altor producători auto din Franța, inclusiv la PSA PEUP.PA, producător Peugeot, în 2012.

Acest lucru nu le-a împiedicat să meargă mai departe.

Însă PSA a reușit să includă sindicatele la acordurile de competitivitate ulterioare, care includeau înghețurile salariale.

Citeste continuarea Principalele sindicate Renault resping planurile de reducere a costurilor

Citește și