Prințesa norvegiană Mette-Marit și-a cerut scuze în mod public pentru că s-a întâlnit cu Jeffrey Epstein

0

Fostul finanţist american Jeffrey Epstein, condamnat pentru viol, abuzuri sexuale, pedofilie şi trafic de minore, avea legături puternice şi în înalta societate europeană. După prinţul Andrew, fratele prinţului Charles al Marii Britanii, Epstein o cunoştea personal şi pe prinţesa Mette-Marit, soţia prinţului moştenitor Haakon al Norvegiei. Prinţesa Mette-Marit a făcut luni declaraţii publice, cerându-şi scuze pentru că s-a întâlnit cu Epstein, conform DPA.

„Nu m-aş fi asociat niciodată cu domnul Epstein dacă aş fi cunoscut gravitatea crimelor pe care le-a comis. Ar fi trebuit să investighez trecutul său cu mai multă atenţie şi îmi pare rău că nu am făcut-o”, a declarat prinţesa într-un comunicat publicat de cotidianul economic norvegian Dagens Naeringsliv.

Conform publicaţiei citate, prinţesa Mette-Marit s-a întâlnit cu Epstein de câteva ori în intervalul 2011 – 2013, după ce au făcut cunoştinţă prin intermediul unor prieteni comuni.

„După ani de activitate în chestiuni privind probleme de sănătate internaţionale, am putut vedea direct urmările pe care abuzurile sexuale le lasă asupra femeilor şi copiilor”, mai susţine prinţesa în vârstă de 46 de ani, adăugând că-şi exprimă profunda simpatie şi solidaritate cu victimele lui Jeffrey Epstein.

Cei doi s-au întâlnit de mai multe ori în SUA, dar au avut şi o întâlnire la Oslo, conform unui purtător de cuvânt al palatului, care a precizat că la toate aceste întâlniri au fost prezente şi alte persoane.

Prinţul Haakon, soţul prinţesei Mette-Marit, l-a întâlnit pe Epstein în 2012, pe când era în vacanţă alături de soţia sa în insula franceză St. Barts din Caraibe.

Prinţul Andrew al Marii Britanii, al cărui nume a fost de asemenea implicat în afacerea Epstein, a anunţat că renunţă la îndatoririle publice, ca urmare a ‘perturbărilor majore’ provocate activităţilor familiei regale şi propriilor sale activităţi caritabile de atenţia acordată relaţiilor sale cu finanţistul pedofil american.

Jeffrey Epstein a fost găsit mort în celula sa în luna august, după ce a fost condamnat pentru trafic de minori în scopuri sexuale şi conspiraţie. Autorităţile americane au anunţat că Epstein s-ar fi sinucis, există însă experţi criminalişti care nu sunt de acord cu acest verdict.

Sursa foto: revistango.ro

Sursa – Glow Magazin.

Citește și