Autoliv Lugoj

Actualitate

Prima sentință în dosarul procurorului judecat pentru corupție după ce a vândut note la Universitatea Drăgan

Prima sentință în dosarul procurorului judecat pentru corupție după ce a vândut note la Universitatea Drăgan

Business Strategist

Magistrații Curții de Apel Timișoara au emis prima sentință în dosarul în care procurorul cărășean Valentin Cârstea, fost profesor la Universitatea Europeană „Drăgan” din Lugoj, este judecat pentru fapte de corupție. Constantin Cârstea a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere pe o perioadă de patru ani. Sentința poate fi atacată cu recurs la Curtea Supremă.

La aproape un an de la trimiterea în judecată, magistrații Curții de Apel Timișoara au pronunțat prima sentință în dosarul de corupție în care este judecat procurorul Valentin Cârstea. Magistratul a fost trimis în judecată de DNA pentru fapte de corupție comise atât din calitatea de procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, cât și din calitatea de profesor al Universității Europene „Drăgan” din Lugoj.

Potrivit procurorilor DNA, procurorul Cârstea, „în calitate de cadru didactic (conferențiar) la Universitatea Europeană „Drăgan” din municipiul Lugoj, a promovat o persoană, denunțător în cauză, la disciplina pe care o preda, fără ca denunțătorul, student la unitatea de învățământ menționată, să se prezinte efectiv în data şi locul susţinerii acestui examen”. Procurorii DNA au mai arătat că  magistratul a completat documentele de examinare cu nota opt acordată studentului.

Rechizitoriul de trimitere în judecată a mai scos la iveală faptul că în cursul anului 2013, procurorul Cârstea „s-a angajat faţă de denunţător că va desfăşura activităţi persuasive pe lângă alte cadre didactice din cadrul Facultăţii de Drept a Universităţii Europene „Drăgan” din Lugoj, astfel încât să le determine să îl promoveze ilegal pe denunţător la toate examenele pe care acesta urma să le susţină de-a lungul anilor de studii, inculpatul având reprezentarea împrejurării că studentul nu intenţionează şi nici nu se va pregăti la disciplinele de studiu pentru ca, pe baza propriilor cunoştinţe dobândite, să poată promova acele examene”. În schimbul ajutorului acordat, procurorul a primit mai multe bunuri, printre care și produse alimentare: făină, ulei și un jambon de porc.

Procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș este acuzat și de faptul că a primit de la studentul său un laptop și un televizor pentru a-i rezolva un dosar penal. De asemene, în circuitul șpăgilor a fost atras și avocatul Ion Negru, profesor și el la Universitatea Drăgan. „Inculpatul Negru Ion, avocat în cadrul Baroului Timiş, în calitate de cadru didactic al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Europene „Drăgan” din Lugoj şi-a exercitat fraudulos atribuţiunile de titular al catedrelor de „Istoria Statului şi Dreptului Românesc” şi „Drept Roman” şi l-a promovat pe acelaşi denunţător la examenele susţinute în datele de 12.03.2014 şi 16.10.2014, ocazii cu care denunţătorul i-a şi remis avocatului Negru Ion o sticlă cu whisky, precum şi un set constând într-o sticlă de cristal pentru băuturi şi şase pahare din cristal, în valoare totală de 581 lei”, se arată în rechizitoriul de trimitere în judecată.

În urma procesului judecat pe fond la Curtea de Apel Timișoara, procurorul Valentin Cârstea a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare și un termen de supraveghere de patru ani. Procurorul a fost obligat și la prestarea unui număr de 120 de ore de muncă în folosul comunității, lucrând în cadrul Primăriei municipiului Reşiţa sau al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Caraş-Severin. Avocatul Ion Negru a fost condamnat la un an, șase luni și 20 de zile de închisoare cu suspendare sub supraveghere pe un termen  de doi ani. Avocatul a fost obligat să presteze și 60 de ore de muncă în folosul comunității. Sentința poate fi atacată la Curtea Supremă.

FOTO pressalert.ro

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Actualitate

Garda Lugojeană, mesaj dur pentru edilii oraşului! Cimitirul Eroilor a ajuns o groapă de gunoi

Daniel Groza23 martie 2017

UPDATE FOTO: Ce au ridicat poliţiştii de la tânărul din Coşteiu care vindea tutun pe internet

Gabriel Iosa22 martie 2017

EXCLUSIV „Făbricuță” de tutun în casa unui tânăr de lângă Lugoj. L-a dat de gol anunțul la mica publicitate

Daniel Dancea22 martie 2017

60 de minute de beznă la Lugoj în weekend, cu ocazia evenimentului “Ora Pământului”

Gabriel Iosa21 martie 2017

Zeci de lugojeni amendaţi pentru centura de siguranţă! Un şofer, prins în timp ce vorbea la telefon

Gabriel Iosa21 martie 2017

“Kong: Insula Craniilor”, filmul săptămânii la Cinema Bela Lugosi

Gabriel Iosa20 martie 2017

Un primar de lângă Lugoj îşi pierde funcţia. A fost găsit în conflict de interese de Agenţia Naţională de Integritate

Daniel Groza20 martie 2017

Radar Fantomă, în curând pe autostrada Timişoara-Lugoj-Deva

Gabriel Iosa17 martie 2017

[VIDEO] Accient între Lugoj şi Buziaş! Una dintre victime venea de la spital

Gabriel Iosa16 martie 2017

Bătrân de 84 de ani din Lugoj, furat de 17.000 de lei de către trei tâlhari! Bărbaţii au fost prinşi în timpul faptei

Gabriel Iosa16 martie 2017

DIICOT şi mascaţii au descins la Lugoj, la un tânăr care distribuia materiale pornografice cu minori pe internet

Gabriel Iosa16 martie 2017

Poliţia Lugoj rămâne fără comandant de la 1 aprilie

Gabriel Iosa15 martie 2017
%d blogeri au apreciat: