ALDE

Cetateanul

Educație

Profesorii nu sunt interesați de posturile de directori. La concursuri s-au prezentat cei numiți în funcții cu sprijinul partidului

Profesorii nu sunt interesați de posturile de directori. La concursuri s-au prezentat cei numiți în funcții cu sprijinul partidului

Cetateanul Lugoj

PMP

Primul concurs pentru ocuparea funcțiilor de directori de unități de învățământ, organizat după aproape 10 ani, a debutat astăzi cu prima probă a examenului, cea scrisă. La fel ca și elevii cărora le predau, și profesorii vor fi supravegheați audio-video în timpul examenului.

„Candidații au început proba la ora 10, o finalizează la 12, iar la 12.30 începe evaluarea probei scrise, unde fiecare candidat este evaluat de cinci membri: un membru este un coordonator propus de Inspectoratul Școlar, iar ceilalți patru sunt doi din unitățile de învățământ și doi din administrația locală. Rezultatele vor fi făcute publice miercuri seara. Candidații trebuie să adune 35 de puncte din 50 pentru a promova examenul scris”, a declarat Aura Danielescu, inspector școlar general în cadrul IȘJ Timiș.

În Timiș au fost admiși pentru a susține proba scrisă a examenului pentru un post de director de școală 220 de profesori. În ceea ce privește municipiul Lugoj, aici au fost admise 20 de cadre didactice.

Pentru învățământul preșcolar din municipiu susțin examenul: Simona Fanu – Grădinița cu Program Prelungit Nr.2, Teodora Vodă – Grădinița cu Program Prelungit Nr. 4 și Maricela Mocanu – Grădinița cu Program Prelungit Nr. 5.

În ceea ce privește învățământul gimnazial din Lugoj, aici sunt următorii candidați: Școala Gimnazială Nr. 2 – Gabriela Sîrbu și Florin Mariș; Școala Gimnazială Nr. 3 – Viorica Lazăr; Școala Gimnazială „Eftimie Murgu” – Daniela Fiat; Școala Gimnazială „Anișoara Odeanu” – Dana Tipei și Școala Gimnazială de Muzică „Filaret Barbu” – Petru Madroane.

De asemenea, de la Colegiul Național „Coriolan Brediceanu” susțin examenul pentru posturile de director și director adjunct, Aurelian Sima și Sebastian Gheorghiță, în timp ce la Colegiul Național „Iulia Hasdeu”, Letiția Fedorca este înscrisă pentru postul de director, iar Doina Popîrlan, alături de Horațiu Suciu, candidează pentru postul de director adjunct. Colegiul Tehnic „Valeriu Braniște” îi are ca și candidați pe Gheorghe Cosmin pentru funcția de director și pe Silvia Pop pentru cea de director adjunct, iar Liceul Tehnologic „Aurel Vlaicu” pe Marcela Pop pentru ambele.

Nu în ultimul rând, la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Alexandru Roșca” postul de director este vizat de către Viorica Paraschivu, iar cel de director adjunct de Veronica Frunzea. Pentru conducerea Clubului Sportiv Școlar concurează Simion Moatăr.

„În municipiul Lugoj s-au depus 23 de dosare și doar două nu au îndeplinit condițiile impuse. Este vorba de Ionel Luminosu, candidat pentru funcția de director la Școala Gimnazială „Anișoara Odeanu” și Cristian Gogu, candidat pentru postul de director la Liceul Tehnologic „Aurel Vlaicu”. De asemenea, în Lugoj avem un candidat cu două dosare, director și director adjunct la Liceul Tehnologic „Aurel Vlaicu”. Este vorba despre Marcela Pop”, a spus Francisc Halasz, inspector școlar adjunct în cadrul IȘJ Timiș.

După proba scrisă urmează interviul și evaluarea CV-ului, care se vor desfășura în perioada 17 octombrie-17 noiembrie. Primele rezultate vor fi afișate pe 18 noiembrie.

 

 

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Educație

Mai multe în Educație

ruby

Ruby, la Balul Bobocilor de la Universitatea Europeană Drăgan

Iasmina Olariu29 noiembrie 2016
premiere burse municipale lugoj decembrie 2015 foto cetateanul (20)

Peste 70 de burse municipale de la Primăria Lugoj pentru elevii merituoși

Iasmina Olariu28 noiembrie 2016
directori_52179000

Concurs directori și directori adjuncți – peste 20 de candidați au contestat notele în Timiș

Iasmina Olariu25 noiembrie 2016
burse-municipale-15

Olimpicii Lugojului şi îndrumătorii acestora vor fi premiaţi de Primăria Lugoj

Iasmina Olariu24 noiembrie 2016
educatoare

Zeci de educatoare din estul județului au venit la Lugoj pentru a-și îmbunătății modul de a lucra cu copiii

Iasmina Olariu23 noiembrie 2016
playenergy-enel-400x250

Liceul Teoretic „Traian Vuia” din Făget, premiat de Enel România cu o excursie la Roma și suma de 6.000 de lei

Iasmina Olariu22 noiembrie 2016
sighet-liceul-tehnologic-quot-forestier-quot-are-propria-patrula-de-reciclare

„Patrula de reciclare” a atras patru unități de învățământ din zona Lugoj-Făget

Iasmina Olariu18 noiembrie 2016
examen-definire-invatamant-500x300

Meditații gratuite pentru absolvenții din Lugoj care nu au promovat Bac-ul

Iasmina Olariu17 noiembrie 2016
20161111_111619

FOTO – O școală din Lugoj a sărbătorit 36 de ani de existență

Iasmina Olariu11 noiembrie 2016
concurs-matematica

Elevii lugojeni, aşteptaţi la Centrul de Excelență în matematică, care își deschide porțile la sfârșitul acestei săptămâni

Iasmina Olariu10 noiembrie 2016
noi-pentru-scoala-noastra-colegiul-national-coriolan-brediceanu-lugoj-foto-cetateanul-25

GALERIE FOTO – Cei mai talentați elevi de la Brediceanu, prezentați într-un spectacol

Iasmina Olariu9 noiembrie 2016
ziua scolii numarul 2 lugoj foto cetateanul 2015 (3)

O școală din Lugoj îi invită pe părinţi să vadă în ce condiţii învaţă elevii

Iasmina Olariu8 noiembrie 2016