Educație

Profesorii nu sunt interesați de posturile de directori. La concursuri s-au prezentat cei numiți în funcții cu sprijinul partidului

Profesorii nu sunt interesați de posturile de directori. La concursuri s-au prezentat cei numiți în funcții cu sprijinul partidului

Autoliv

Primul concurs pentru ocuparea funcțiilor de directori de unități de învățământ, organizat după aproape 10 ani, a debutat astăzi cu prima probă a examenului, cea scrisă. La fel ca și elevii cărora le predau, și profesorii vor fi supravegheați audio-video în timpul examenului.

„Candidații au început proba la ora 10, o finalizează la 12, iar la 12.30 începe evaluarea probei scrise, unde fiecare candidat este evaluat de cinci membri: un membru este un coordonator propus de Inspectoratul Școlar, iar ceilalți patru sunt doi din unitățile de învățământ și doi din administrația locală. Rezultatele vor fi făcute publice miercuri seara. Candidații trebuie să adune 35 de puncte din 50 pentru a promova examenul scris”, a declarat Aura Danielescu, inspector școlar general în cadrul IȘJ Timiș.

În Timiș au fost admiși pentru a susține proba scrisă a examenului pentru un post de director de școală 220 de profesori. În ceea ce privește municipiul Lugoj, aici au fost admise 20 de cadre didactice.

Pentru învățământul preșcolar din municipiu susțin examenul: Simona Fanu – Grădinița cu Program Prelungit Nr.2, Teodora Vodă – Grădinița cu Program Prelungit Nr. 4 și Maricela Mocanu – Grădinița cu Program Prelungit Nr. 5.

În ceea ce privește învățământul gimnazial din Lugoj, aici sunt următorii candidați: Școala Gimnazială Nr. 2 – Gabriela Sîrbu și Florin Mariș; Școala Gimnazială Nr. 3 – Viorica Lazăr; Școala Gimnazială „Eftimie Murgu” – Daniela Fiat; Școala Gimnazială „Anișoara Odeanu” – Dana Tipei și Școala Gimnazială de Muzică „Filaret Barbu” – Petru Madroane.

De asemenea, de la Colegiul Național „Coriolan Brediceanu” susțin examenul pentru posturile de director și director adjunct, Aurelian Sima și Sebastian Gheorghiță, în timp ce la Colegiul Național „Iulia Hasdeu”, Letiția Fedorca este înscrisă pentru postul de director, iar Doina Popîrlan, alături de Horațiu Suciu, candidează pentru postul de director adjunct. Colegiul Tehnic „Valeriu Braniște” îi are ca și candidați pe Gheorghe Cosmin pentru funcția de director și pe Silvia Pop pentru cea de director adjunct, iar Liceul Tehnologic „Aurel Vlaicu” pe Marcela Pop pentru ambele.

Nu în ultimul rând, la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Alexandru Roșca” postul de director este vizat de către Viorica Paraschivu, iar cel de director adjunct de Veronica Frunzea. Pentru conducerea Clubului Sportiv Școlar concurează Simion Moatăr.

„În municipiul Lugoj s-au depus 23 de dosare și doar două nu au îndeplinit condițiile impuse. Este vorba de Ionel Luminosu, candidat pentru funcția de director la Școala Gimnazială „Anișoara Odeanu” și Cristian Gogu, candidat pentru postul de director la Liceul Tehnologic „Aurel Vlaicu”. De asemenea, în Lugoj avem un candidat cu două dosare, director și director adjunct la Liceul Tehnologic „Aurel Vlaicu”. Este vorba despre Marcela Pop”, a spus Francisc Halasz, inspector școlar adjunct în cadrul IȘJ Timiș.

După proba scrisă urmează interviul și evaluarea CV-ului, care se vor desfășura în perioada 17 octombrie-17 noiembrie. Primele rezultate vor fi afișate pe 18 noiembrie.

 

 

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Educație

Mai multe în Educație

Sergiu Novac, de la Colegiul “Brediceanu”, a obţinut primul loc, pe ţară, la olimpiada de matematică

Daniel Groza24 aprilie 2017

Un deputat timişean îşi donează indemnizaţia pentru cinci burse şcolare. Unul dintre elevi e de lângă Lugoj

Daniel Groza14 aprilie 2017

Patru eleve de la Brediceanu reprezintă Timişul la faza naţională a olimpiadelor de Limba engleză şi germană

Gabriel Iosa28 martie 2017

Colegiul “Brediceanu” are încă un elev care va reprezenta Timişul la olimpiada naţională. Sergiu Novac, cel mai bun la matematică!

Daniel Groza21 martie 2017

Elevă de la Colegiul “Brediceanu” din Lugoj, bolnavă de TBC! Conducerea şcolii a trimis restul clasei la analize

Gabriel Iosa20 martie 2017

O elevă din Lugoj e cea mai bună din judeţ la Logică. Va reprezenta Timişul la olimpiada naţională

Cetateanul14 martie 2017

Nu s-a putut abţine! Elev din Făget, prins cu telefonul la simularea de luni

Gabriel Iosa13 martie 2017

Elevii din Lugoj se pregătesc de simulări! Vezi aici calendarul probelor la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat

Gabriel Iosa10 martie 2017

Doi elevi de la “Brediceanu” reprezintă Timişul la Olimpiada naţională de chimie. Ce premii au mai obţinut elevii colegiului

Daniel Groza7 martie 2017

[FOTO] Revoltă a părinţilor la o şcoală din Lugoj! Plângerea a ajuns pe masa primarului şi poliţiei

Gabriel Iosa3 martie 2017

Donaţie de monitoare la şcolile din Lugoj, din partea Clubului Rotary

Gabriel Iosa2 martie 2017

VIDEO – Anchetă la centrul de plasament din Lugoj după acuzaţii grave lansate de copii: „Ne bat şi ne iau din bunuri“

Daniel Groza21 februarie 2017
%d blogeri au apreciat: