Autoliv Lugoj

Educație

Profesorii nu sunt interesați de posturile de directori. La concursuri s-au prezentat cei numiți în funcții cu sprijinul partidului

Profesorii nu sunt interesați de posturile de directori. La concursuri s-au prezentat cei numiți în funcții cu sprijinul partidului

Cetateanul Lugoj

Primul concurs pentru ocuparea funcțiilor de directori de unități de învățământ, organizat după aproape 10 ani, a debutat astăzi cu prima probă a examenului, cea scrisă. La fel ca și elevii cărora le predau, și profesorii vor fi supravegheați audio-video în timpul examenului.

„Candidații au început proba la ora 10, o finalizează la 12, iar la 12.30 începe evaluarea probei scrise, unde fiecare candidat este evaluat de cinci membri: un membru este un coordonator propus de Inspectoratul Școlar, iar ceilalți patru sunt doi din unitățile de învățământ și doi din administrația locală. Rezultatele vor fi făcute publice miercuri seara. Candidații trebuie să adune 35 de puncte din 50 pentru a promova examenul scris”, a declarat Aura Danielescu, inspector școlar general în cadrul IȘJ Timiș.

În Timiș au fost admiși pentru a susține proba scrisă a examenului pentru un post de director de școală 220 de profesori. În ceea ce privește municipiul Lugoj, aici au fost admise 20 de cadre didactice.

Pentru învățământul preșcolar din municipiu susțin examenul: Simona Fanu – Grădinița cu Program Prelungit Nr.2, Teodora Vodă – Grădinița cu Program Prelungit Nr. 4 și Maricela Mocanu – Grădinița cu Program Prelungit Nr. 5.

În ceea ce privește învățământul gimnazial din Lugoj, aici sunt următorii candidați: Școala Gimnazială Nr. 2 – Gabriela Sîrbu și Florin Mariș; Școala Gimnazială Nr. 3 – Viorica Lazăr; Școala Gimnazială „Eftimie Murgu” – Daniela Fiat; Școala Gimnazială „Anișoara Odeanu” – Dana Tipei și Școala Gimnazială de Muzică „Filaret Barbu” – Petru Madroane.

De asemenea, de la Colegiul Național „Coriolan Brediceanu” susțin examenul pentru posturile de director și director adjunct, Aurelian Sima și Sebastian Gheorghiță, în timp ce la Colegiul Național „Iulia Hasdeu”, Letiția Fedorca este înscrisă pentru postul de director, iar Doina Popîrlan, alături de Horațiu Suciu, candidează pentru postul de director adjunct. Colegiul Tehnic „Valeriu Braniște” îi are ca și candidați pe Gheorghe Cosmin pentru funcția de director și pe Silvia Pop pentru cea de director adjunct, iar Liceul Tehnologic „Aurel Vlaicu” pe Marcela Pop pentru ambele.

Nu în ultimul rând, la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Alexandru Roșca” postul de director este vizat de către Viorica Paraschivu, iar cel de director adjunct de Veronica Frunzea. Pentru conducerea Clubului Sportiv Școlar concurează Simion Moatăr.

„În municipiul Lugoj s-au depus 23 de dosare și doar două nu au îndeplinit condițiile impuse. Este vorba de Ionel Luminosu, candidat pentru funcția de director la Școala Gimnazială „Anișoara Odeanu” și Cristian Gogu, candidat pentru postul de director la Liceul Tehnologic „Aurel Vlaicu”. De asemenea, în Lugoj avem un candidat cu două dosare, director și director adjunct la Liceul Tehnologic „Aurel Vlaicu”. Este vorba despre Marcela Pop”, a spus Francisc Halasz, inspector școlar adjunct în cadrul IȘJ Timiș.

După proba scrisă urmează interviul și evaluarea CV-ului, care se vor desfășura în perioada 17 octombrie-17 noiembrie. Primele rezultate vor fi afișate pe 18 noiembrie.

 

 

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Educație

Mai multe în Educație

VIDEO – Anchetă la centrul de plasament din Lugoj după acuzaţii grave lansate de copii: „Ne bat şi ne iau din bunuri“

Daniel Groza21 februarie 2017

[FOTO] Elevii de la Brediceanu participă la campania „Zilele Bandanei” care susţine lupta împotriva cancerului la copii

Gabriel Iosa14 februarie 2017

Modificări de regulament şcolar după bătaia de al Liceul „Aurel Vlaicu” de la Lugoj

Daniel Dancea2 februarie 2017

Elevii din patru clase, pedepsiţi pentru bătaia filmată de la “Vlaicu”. Doi vor repeta anul şcolar

Daniel Groza31 ianuarie 2017

Toate şcolile din Lugoj şi din judeţul Timiş, închise luni şi marţi! De ce au luat autorităţile decizia de a lăsa elevii acasă

Gabriel Iosa8 ianuarie 2017

Lecții interactive pe Skype cu elevi din Cehia, la Colegiul Național „Coriolan Brediceanu”

Iasmina Olariu15 decembrie 2016

Mai multe școli din Lugoj vor rămâne fără conducere. Ce soluție a găsit Inspectoratul Școlar Timiș

Iasmina Olariu14 decembrie 2016

Șezătoarea prichindeilor, cu copiii mai multor grădinițe din zona Lugojului

Iasmina Olariu9 decembrie 2016

Colegiul Tehnic „Valeriu Braniște” din Lugoj, într-un program al Comisiei Europene

Iasmina Olariu7 decembrie 2016

Moș Nicolae a venit mai devreme pentru peste 70 de elevi din Lugoj

Iasmina Olariu5 decembrie 2016

Ruby, la Balul Bobocilor de la Universitatea Europeană Drăgan

Iasmina Olariu29 noiembrie 2016

Peste 70 de burse municipale de la Primăria Lugoj pentru elevii merituoși

Iasmina Olariu28 noiembrie 2016
%d blogeri au apreciat: