Profitul Nike crește, dar veniturile nu depășesc așteptările, deoarece porturile americane aglomerate au întârziat livrările

0

Profitul Nike Inc. în al treilea trimestru a câștigat, dar veniturile au scăzut joi față de estimările Wall Street, întrucât s-au confruntat cu probleme legate de lanțul de aprovizionare din America de Nord și o scădere a vânzărilor la magazinele fizice care au fost închise din cauza pandemiei COVID-19 .

Cel mai mare producător de îmbrăcăminte sportivă din lume a declarat că veniturile au crescut la 10,36 miliarde USD de la 10,1 miliarde USD, în timp ce analiștii se așteptau în medie la 11,02 miliarde USD, potrivit datelor IBES de la Refinitiv.

Cu toate acestea, venitul net al Nike a urcat la 1,45 miliarde de dolari, sau 90 de cenți pe acțiune, în al treilea trimestru încheiat pe 28 februarie, de la 847 milioane de dolari sau 53 de cenți pe acțiune, cu un an mai devreme. Analiștii se așteptau la câștiguri de 76 de cenți.

Traficul de containere din porturile Statelor Unite ale Americii a fost încetinit semnificativ în ultimele luni din cauza focarelor de COVID-19 în rândul lucrătorilor de pe docuri și a restricțiilor de siguranță menite să împiedice răspândirea virusului. În același timp, porturile se confruntă cu o creștere a încărcăturii din cauza cererii pandemice de produse în vrac.

Veniturile au scăzut cu 11% în funcție de moneda neutră în America de Nord, unde penuria de containere și congestia portuară din SUA au menținut stocul cu mai mult de trei săptămâni și au întârziat livrările către comercianții cu amănuntul.

Acțiunile Nike au scăzut cu 1,2% în tranzacțiile post-piață.

În Europa, Orientul Mijlociu și regiunea Africii, 45% din magazinele deținute de Nike au fost închise pentru anumite părți din ultimele două luni ale trimestrului. În prezent, 65% din magazinele din EMEA sunt deschise sau funcționează în program redus, a spus Nike.

Rivalul Adidas a declarat săptămâna trecută că a redeschis 95% din magazinele sale după blocarea coronavirusului.

Sursa: Financiarul.ro

Citește și