Profitul Saudi Aramco în al treilea trimestru scade cu 44,6% pe măsură ce pandemia sufocă cererea

0

Grupul petrolier de stat saudit Aramco 2222.SE a raportat marți o scădere cu 44,6% a profitului net din trimestrul al treilea, în conformitate cu estimările analiștilor, afectate de prețurile mai mici ale țițeiului și de volumele vândute pe măsură ce criza coronavirusului a înăbușit cererea.

Marjele mai slabe de rafinare și produse chimice au atins și profitul net al companiei, care a scăzut la 44,21 miliarde de riali (11,79 miliarde de dolari) pentru trimestrul încheiat la 30 septembrie de la 79,84 miliarde de riali anul trecut.

Analiștii se așteptau la un profit net de 44,6 miliarde de riali în trimestrul trei, conform estimării medii de la trei analiști, furnizată de Refinitiv.

„Am văzut semne timpurii ale unei redresări în al treilea trimestru din cauza îmbunătățirii activității economice, în ciuda vânturilor cu care se confruntă piețele globale de energie”, a declarat directorul executiv al Saudi Aramco, Amin Nasser, într-un comunicat.

Compania a declarat că va distribui un dividend de 18,75 miliarde de dolari pentru al treilea trimestru al acestui an, în conformitate cu planul său de a plăti un dividend de bază de 75 de miliarde de dolari pentru 2020.

Dividendele de la cea mai mare companie producătoare de petrol din lume joacă un rol critic în a ajuta guvernul saudit să-și gestioneze deficitul fiscal.

Citeste continuarea Profitul Saudi Aramco în al treilea trimestru scade cu 44,6% pe măsură ce pandemia sufocă cererea

Citește și