Cetateanul Lugoj

Administrație

Proiectul Lidl la Lugoj, pus în standby de consilierii locali! Hotărâre uitată şi dezbatere votată după ce a avut loc

Proiectul Lidl la Lugoj, pus în standby de consilierii locali! Hotărâre uitată şi dezbatere votată după ce a avut loc

Cetateanul Lugoj

Cele 11 proiecte de hotărâre de pe lista consilierilor lugojeni de luni, dintre care trei suplimentare, s-au dovedit a fi la final de şedinţă doar 10, pentru că un proiect a fost pur şi simplu omis de consilieri. Este vorba despre proiectul cu numărul 11, prin care se cerea vânzarea unui teren aferent unei construcţii către o lugojeancă. Pe lângă gafa consilierilor, alte 10 proiecte au fost totuşi votate cu bine, dintre care unul singur nu a trecut de aprobarea aleşilor locali.

Primul proiect s-a referit la amplasarea bustului marelui poet ucrainean Taraş Şevcenko în vecinătatea bisericii comunităţii ucrainiene din municipiu, proiect care a fost votat, ca şi al doilea de pe listă, contul de execuţie al bugetului pe semestrul al doilea al anului 2015, în unanimitate.
sedinta consiliu local lugoj august 2015 (1)
Al treilea proiect s-a referit la aprobarea sumei de 20.000 de lei pentru organizarea la Lugoj a unei etape naţionale de motocros, care va avea loc pe terenul din vecinătatea centurii ocolitoare a oraşului pe 12 septembrie, proiect care a fost de asemenea votat cu maximul de voturi posibile.
sedinta consiliu local lugoj august 2015 (2)
Singurul articol neaprobat în şedinţa de luni a fost al patrulea, care s-a referit la aprobarea inscrierii în Cartea Funciară a unui teren în suprafaţă de 2.522 de metri pătraţi, situat in intravilanul extins al municipiului Lugoj. Terenul, care urma să fie folosit pentru realizarea unui drum de acces pentru viitorul centru logistic pe care Lidl îl va realiza în oraş, nu a trecut de votul consilierilor PNL care, după amenamentele consilierului Nicu Bădina, s-au abţinut din a mai vota favorabil hotărârea. Astfel, cu doar 10 voturi pentru, proiectul a picat.
drum acces lidl
În această situaţie, cel puţin până la şedinţa viitoare, proiectul rămâne în impas. La punctul al cincilea, s-a cerut şi rectificarea unei suprafeţe de teren din domeniul privat al primăriei, de la 62.000 la 67.000 de metri pătraţi, punct ce a trecut de votul tuturor consilierilor locali.

La punctul şase s-a hotărât aprobarea apartamentării unor imobile situate pe strada Herendeştiului din Lugoj. Punctul şapte s-a referit la modificarea statutului de funcţii al spitalului lugojean, astfel că postul de frizer al spitalului va deveni acum post de economist, postul fiind vacant din 6 iulie, iar cel de subinginer al biroului de achiziţii publice va deveni referent cu studii medii. La punctul opt, de asemenea votat în unanimitate, s-a cerut din partea primăriei schimbarea funcţiei de inginer cadastru II de la Biroul Agricol Cadastral în cea de subinginer cadastru I.

Cele două proiecte de hotărâre suplimentare, un al treilea fiind omis de consilieri pe final de şedinţă, au trecut cu unanimitate de voturi şi s-au referit la rectificarea bugetului local şi respectiv la aprobarea planului urbanistic de amenajare a unui viitor spaţiu în mijlocul cartierului Micro 4.
sedinta consiliu local lugoj august 2015 (5)
Interesant este că, deşi dezbaterea publică în care locuitorii cartierului au fost invitaţi să îşi dea cu părerea despre planurile primăriei a avut loc pe 26 august, dezbaterea în sine a fost votată de-abia astăzi, la 5 zile după desfăşurarea evenimentului.
sedinta consiliu local lugoj august 2015 (4)

Vezi comentarii (1)

1 Comment

  1. boro

    31 august 2015 at 20:43

    Frizerul spitalului a devenit economist. De departe, cea mai tare mutare.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Administrație

Mai multe în Administrație

independenti

Consilierii independenți susțin că taxa pentru apa de ploaie e încasată ilegal și cer suspendarea ei

Daniel Groza21 octombrie 2016
constandana-darova

Consilierul războinic dintr-un sat de lângă Lugoj, găsit în conflict de interese de către ANI

Gabriel Iosa19 octombrie 2016
loc-de-joaca-copii-murdar-lugoj

Războiul contra ciorilor continuă! Primăria a instalat o “armă” modernă pentru a le face să plece

Daniel Groza18 octombrie 2016
primaria lugoj

Elba a dat în judecată Primăria pentru facturi neplătite în contractul în care Curtea de Conturi a găsit prejudiciu de peste 600.000 de euro

Daniel Groza17 octombrie 2016
gunoaie-centru

Centrul Lugojului, acoperit cu tone de gunoaie după Serbările Toamnei

Gabriel Iosa17 octombrie 2016
pml masina primarie boldea foto cetateanul lugoj (2)

Primarul Francisc Boldea, obligat să apară miercuri în faţa judecătorilor în Dosarul Elba. Va fi sau nu trimis în judecată?

Daniel Groza11 octombrie 2016
Primaria

Primăria Lugoj nu are căldură și din oră în oră rămâne și fără curent

Daniel Groza10 octombrie 2016
14536931_1093849147330960_1443902261_o

Semafoare inteligente și sens giratoriu în “intersecția morții” de pe centura Lugojului

Daniel Groza4 octombrie 2016
independenti

Consilierii independenți îi cer explicații primarului Boldea. Vor să știe cine este vinovat de eșecul lucrărilor la ștrand

Daniel Groza3 octombrie 2016
patinoar

Lugojul poate rămâne fără patinoar la iarnă! De vină este noua lege a achiziţiilor publice

Gabriel Iosa30 septembrie 2016
dscf3678-1170x600-c-center

Discuții aprinse în Consiliul Local din cauza cumpărării casei artistului Silviu Orăvitzan. Tranzacția a fost blocată!

Daniel Groza30 septembrie 2016
bloc

Primăria Lugoj, pași mari spre un eșec în accesarea fondurilor europene pentru izolarea blocurilor

Daniel Groza29 septembrie 2016