Administrație

Proiectul Lidl la Lugoj, pus în standby de consilierii locali! Hotărâre uitată şi dezbatere votată după ce a avut loc

Proiectul Lidl la Lugoj, pus în standby de consilierii locali! Hotărâre uitată şi dezbatere votată după ce a avut loc

Cetateanul Lugoj

Cele 11 proiecte de hotărâre de pe lista consilierilor lugojeni de luni, dintre care trei suplimentare, s-au dovedit a fi la final de şedinţă doar 10, pentru că un proiect a fost pur şi simplu omis de consilieri. Este vorba despre proiectul cu numărul 11, prin care se cerea vânzarea unui teren aferent unei construcţii către o lugojeancă. Pe lângă gafa consilierilor, alte 10 proiecte au fost totuşi votate cu bine, dintre care unul singur nu a trecut de aprobarea aleşilor locali.

Primul proiect s-a referit la amplasarea bustului marelui poet ucrainean Taraş Şevcenko în vecinătatea bisericii comunităţii ucrainiene din municipiu, proiect care a fost votat, ca şi al doilea de pe listă, contul de execuţie al bugetului pe semestrul al doilea al anului 2015, în unanimitate.
sedinta consiliu local lugoj august 2015 (1)
Al treilea proiect s-a referit la aprobarea sumei de 20.000 de lei pentru organizarea la Lugoj a unei etape naţionale de motocros, care va avea loc pe terenul din vecinătatea centurii ocolitoare a oraşului pe 12 septembrie, proiect care a fost de asemenea votat cu maximul de voturi posibile.
sedinta consiliu local lugoj august 2015 (2)
Singurul articol neaprobat în şedinţa de luni a fost al patrulea, care s-a referit la aprobarea inscrierii în Cartea Funciară a unui teren în suprafaţă de 2.522 de metri pătraţi, situat in intravilanul extins al municipiului Lugoj. Terenul, care urma să fie folosit pentru realizarea unui drum de acces pentru viitorul centru logistic pe care Lidl îl va realiza în oraş, nu a trecut de votul consilierilor PNL care, după amenamentele consilierului Nicu Bădina, s-au abţinut din a mai vota favorabil hotărârea. Astfel, cu doar 10 voturi pentru, proiectul a picat.
drum acces lidl
În această situaţie, cel puţin până la şedinţa viitoare, proiectul rămâne în impas. La punctul al cincilea, s-a cerut şi rectificarea unei suprafeţe de teren din domeniul privat al primăriei, de la 62.000 la 67.000 de metri pătraţi, punct ce a trecut de votul tuturor consilierilor locali.

La punctul şase s-a hotărât aprobarea apartamentării unor imobile situate pe strada Herendeştiului din Lugoj. Punctul şapte s-a referit la modificarea statutului de funcţii al spitalului lugojean, astfel că postul de frizer al spitalului va deveni acum post de economist, postul fiind vacant din 6 iulie, iar cel de subinginer al biroului de achiziţii publice va deveni referent cu studii medii. La punctul opt, de asemenea votat în unanimitate, s-a cerut din partea primăriei schimbarea funcţiei de inginer cadastru II de la Biroul Agricol Cadastral în cea de subinginer cadastru I.

Cele două proiecte de hotărâre suplimentare, un al treilea fiind omis de consilieri pe final de şedinţă, au trecut cu unanimitate de voturi şi s-au referit la rectificarea bugetului local şi respectiv la aprobarea planului urbanistic de amenajare a unui viitor spaţiu în mijlocul cartierului Micro 4.
sedinta consiliu local lugoj august 2015 (5)
Interesant este că, deşi dezbaterea publică în care locuitorii cartierului au fost invitaţi să îşi dea cu părerea despre planurile primăriei a avut loc pe 26 august, dezbaterea în sine a fost votată de-abia astăzi, la 5 zile după desfăşurarea evenimentului.
sedinta consiliu local lugoj august 2015 (4)

Vezi comentarii (1)

1 Comment

  1. boro

    31 august 2015 at 20:43

    Frizerul spitalului a devenit economist. De departe, cea mai tare mutare.

Lasă un răspuns

Administrație

Mai multe în Administrație

Surpriză de proporții în dosarul în care Curtea de Conturi îl vrea pe Boldea la DNA. Dosarul pleacă la Curtea Supremă

Daniel Dancea20 ianuarie 2017

Un nou proiect “megaloman” al primarului Francisc Boldea stârneşte controverse

Daniel Groza20 ianuarie 2017

Lugojeanul Călin Dobra este noul preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş

Daniel Groza14 ianuarie 2017

Pierderile şi cheltuielile necontrolate ale Meridian duc la majorarea tarifelor, acuză consilierii independenţi

Daniel Groza13 ianuarie 2017

Program slab de investiţii pentru Lugoj. Lista cuprinde doar nerealizările anilor trecuţi, fără nicun proiect nou!

Daniel Groza12 ianuarie 2017

Sâmbătă se decide dacă lugojeanul Dobra va conduce Consiliul Judeţean Timiş: “Nu am nicio emoţie”

Daniel Groza10 ianuarie 2017

Primarul Lugojului află, astăzi, dacă va fi sau nu cercetat de DNA, în dosarul ELBA

Daniel Groza6 ianuarie 2017

Boldea „Gură de Aur” așteaptă recunoștința lui Grindeanu: ”L-am pus președinte PSD, președinte CJT și l-am făcut prim-ministru”

Daniel Groza4 ianuarie 2017

Lugojenii își pot spune părerea în legătură cu majorarea prețului pentru apă și canalizare

Daniel Groza4 ianuarie 2017

Troleibuz la Lugoj? Ideea aparţine unui consilier local şi nu e pe placul primarului

Gabriel Iosa29 decembrie 2016

PSD nu a votat micşorarea taxelor şi impozitelor, ignorând amendamentele PNL-ului, în ultima şedinţă de consiliu din 2016

Gabriel Iosa28 decembrie 2016

Se decid taxele şi impozitele la Lugoj pentru 2017! Ultima şedinţă de Consiliu Local din acest an are loc miercuri

Gabriel Iosa27 decembrie 2016
%d blogeri au apreciat: