Autoliv Lugoj

Administrație

Proiectul Lidl la Lugoj, pus în standby de consilierii locali! Hotărâre uitată şi dezbatere votată după ce a avut loc

Proiectul Lidl la Lugoj, pus în standby de consilierii locali! Hotărâre uitată şi dezbatere votată după ce a avut loc

Business Strategist

Cele 11 proiecte de hotărâre de pe lista consilierilor lugojeni de luni, dintre care trei suplimentare, s-au dovedit a fi la final de şedinţă doar 10, pentru că un proiect a fost pur şi simplu omis de consilieri. Este vorba despre proiectul cu numărul 11, prin care se cerea vânzarea unui teren aferent unei construcţii către o lugojeancă. Pe lângă gafa consilierilor, alte 10 proiecte au fost totuşi votate cu bine, dintre care unul singur nu a trecut de aprobarea aleşilor locali.

Primul proiect s-a referit la amplasarea bustului marelui poet ucrainean Taraş Şevcenko în vecinătatea bisericii comunităţii ucrainiene din municipiu, proiect care a fost votat, ca şi al doilea de pe listă, contul de execuţie al bugetului pe semestrul al doilea al anului 2015, în unanimitate.
sedinta consiliu local lugoj august 2015 (1)
Al treilea proiect s-a referit la aprobarea sumei de 20.000 de lei pentru organizarea la Lugoj a unei etape naţionale de motocros, care va avea loc pe terenul din vecinătatea centurii ocolitoare a oraşului pe 12 septembrie, proiect care a fost de asemenea votat cu maximul de voturi posibile.
sedinta consiliu local lugoj august 2015 (2)
Singurul articol neaprobat în şedinţa de luni a fost al patrulea, care s-a referit la aprobarea inscrierii în Cartea Funciară a unui teren în suprafaţă de 2.522 de metri pătraţi, situat in intravilanul extins al municipiului Lugoj. Terenul, care urma să fie folosit pentru realizarea unui drum de acces pentru viitorul centru logistic pe care Lidl îl va realiza în oraş, nu a trecut de votul consilierilor PNL care, după amenamentele consilierului Nicu Bădina, s-au abţinut din a mai vota favorabil hotărârea. Astfel, cu doar 10 voturi pentru, proiectul a picat.
drum acces lidl
În această situaţie, cel puţin până la şedinţa viitoare, proiectul rămâne în impas. La punctul al cincilea, s-a cerut şi rectificarea unei suprafeţe de teren din domeniul privat al primăriei, de la 62.000 la 67.000 de metri pătraţi, punct ce a trecut de votul tuturor consilierilor locali.

La punctul şase s-a hotărât aprobarea apartamentării unor imobile situate pe strada Herendeştiului din Lugoj. Punctul şapte s-a referit la modificarea statutului de funcţii al spitalului lugojean, astfel că postul de frizer al spitalului va deveni acum post de economist, postul fiind vacant din 6 iulie, iar cel de subinginer al biroului de achiziţii publice va deveni referent cu studii medii. La punctul opt, de asemenea votat în unanimitate, s-a cerut din partea primăriei schimbarea funcţiei de inginer cadastru II de la Biroul Agricol Cadastral în cea de subinginer cadastru I.

Cele două proiecte de hotărâre suplimentare, un al treilea fiind omis de consilieri pe final de şedinţă, au trecut cu unanimitate de voturi şi s-au referit la rectificarea bugetului local şi respectiv la aprobarea planului urbanistic de amenajare a unui viitor spaţiu în mijlocul cartierului Micro 4.
sedinta consiliu local lugoj august 2015 (5)
Interesant este că, deşi dezbaterea publică în care locuitorii cartierului au fost invitaţi să îşi dea cu părerea despre planurile primăriei a avut loc pe 26 august, dezbaterea în sine a fost votată de-abia astăzi, la 5 zile după desfăşurarea evenimentului.
sedinta consiliu local lugoj august 2015 (4)

Vezi comentarii (1)

1 Comment

  1. boro

    31 august 2015 at 20:43

    Frizerul spitalului a devenit economist. De departe, cea mai tare mutare.

Lasă un răspuns

Administrație

Mai multe în Administrație

S-a găsit cauza problemelor din parcurile lugojene. Lipsea specialistul în peisagistică!

Daniel Groza29 martie 2017

Consilierii locali înlocuiesc membrii din consiliul de administraţie de la spital şi schimbă statutul Meridian 22

Cetateanul28 martie 2017

Serviciile care funcţionează în Primăria Lugoj cheltuie în acest an peste 3,5 milioane lei

Daniel Groza27 martie 2017

Câţi bani şi-a rezervat primarul din bugetul local pentru aparatul propriu. Vezi sumele şi pe ce se cheltuie

Daniel Groza23 martie 2017

Începe curăţenia de primăvară! Când puteţi scoate resturile vegetale

Daniel Groza23 martie 2017

Bugetul Lugojului, de peste 170 de milioane de lei, se cheltuie doar cum vrea primarul. Nicio propunere a consilierilor nu a fost acceptată

Daniel Groza21 martie 2017

Consilierii locali, chemaţi să aprobe bugetul Lugojului pentru 2017

Daniel Groza16 martie 2017

Piaţă modernă la Făget. Va fi inaugurată la sfârşitul acestei luni

Daniel Groza15 martie 2017

Boldea dă vina pe Martinescu pentru deficienţele de la staţia de epurare

Daniel Groza13 martie 2017

Galeria Pro Arte din Lugoj va fi reabilitată. Lucrările vor costa un milion de lei

Daniel Groza10 martie 2017

Lugojul a primit cea mai mare sumă din cote defalcate de la CJT Timiş. Cât primesc celelalte primării din zonă

Daniel Groza9 martie 2017

Curtea de Conturi, aşteptată la Lugoj. Plângere pentru verificarea cheltuirii celor 5 milioane de euro de la staţia de epurare

Daniel Groza6 martie 2017
%d blogeri au apreciat: