Protejează-ți întreaga familie cu asigurarea de sănătate privată

0

Familia este una dintre cele mai importante – dacă nu chiar cea mai importantă – parte din viață, având cea mai mare influenţă asupra dezvoltării unei persoane. Grija pentru cei dragi și dorința de a-i proteja este, așadar, o nevoie intrinsecă care se manifestă sub diferite forme: de la simpla pregătire a cinei, la plănuirea unei surprize aniversare și până la însoțirea la vizitele medicale, toate aceste gesturi sunt catalizate de iubirea necondiționată purtată membrilor familiei.

Gândul că o persoană apropiată ar putea suferi este uneori atât de dificil, încât poate fi complet ignorat. Cu toate că nefericirea sau durerea celor dragi nu este un lucru plăcut la care să te gândeşti, neglijarea acestei posibilităţi este adesea contraproductivă, în special dacă suferința este provocată de o problemă de sănătate. Teama este pe cât de naturală, pe atât de dăunătoare, întrucât o evaluare clară a situației va scoate la lumină importanța luării tuturor măsurilor de siguranță pentru toți membrii familiei, precum:

 • Consumarea alimentelor sănătoase și renunțarea la alimentația bazată pe zahăr și grăsimi
 • Alegerea unei vieți active și practicarea diferselor sporturi
 • Programarea la vizitele medicale anuale și realizarea investigațiilor preventive
 • Reducerea stresului
 • Asigurarea numărului minim de ore de somn

Măsurile de mai sus care pot fi luate imediat de tine și de familie contribuie la reducerea riscului de dezvoltare a afecțiunilor medicale, însă acestea nu elimină posibilitatea de a suferi de probleme de sănătate. Cu toate că poate fi neplăcut, evaluarea celor mai dificile scenarii și pregătirea pentru ele va ajuta atât la crearea unui mediu liniștit în familie, cât și la asigurarea unui echilibru financiar. Astfel, asigurarea de sănătate pentru toată familia este cea mai bună soluție pentru că oferă suportul în prevenire, prin accesul la servicii medicale la cele mai înalte standarde, dar și în cazul unor probleme de sănătate mai grave, care necesită asistența celor mai buni specialiști.

Statisticile arată faptul că numeroase probleme de sănătate devenite fatale puteau fi vindecate dacă se luau măsuri de prevenție și dacă pacientul făcea investigațiile anuale necesare grupei de vârstă și istoricului medical. Potrivit Eurostat, la nivelul Uniunii Europene în 2017, cancerul, bolile cardiace ischemice şi bolile cerebrovasculare se numărau printre cele mai comune cauze de deces atât la femei, cât şi la bărbaţi. La nivelul României, în cazul tuturor celor 3 tipuri de boli, decesele în rândul bărbaților erau în 2016 mai frecvente decât în rândul femeilor: 

 • Cancer: 198,1 de femei la 100 000 au decedat de cancer în comparaţie cu 386,8 bărbați
 • Boli cardiace: 247,7 de femei la 100 000 au decedat de boli cardiovasculare în comparaţie cu 368,7 bărbați
 • Boli cerebrovasculare: 232,3 de femei la 100 000 au decedat de boli cerebrovasculare în comparaţie cu 287,9 bărbați

Aceste date arată nevoia accesului la asigurări de sănătate pentru adulți, care să vină în ajutorul familiei în momentele cele mai dificile. Important de amintit este faptul că o altă grupă vulnerabilă la probleme de sănătate sunt copiii. De la afecțiunile medicale pe care le pot dezvolta încă din primele luni: Sindromul congenital rubeolic, Citomegalovirus, Toxoplasmoza, Virusul herpetic genital, Sindromul varicelei congenitale, Sifilis congenital și până la predispoziția pentru: pneumonie, gastroenterita sau bronșita acută – toate acestea reprezintă posibile pericole pentru cei mici. Cauzele pentru dezvoltarea unei boli în perioada vieții sunt extrem de numeroase indiferent de vârsta, de aceea, măsurile de siguranță precum accesul la o asigurare de sănătate privată sunt necesare.

Cum te ajută o asigurare de sănătate privată să previi si să tratezi?

Accesul la o asigurare medicală poate acoperi, în funcție de companie, o gamă largă de servicii medicale precum:

 • investigaţii anuale complete
 • intervenții chirurgicale complexe
 • spitalizare
 • consultații multidisciplinare
 • analize de laborator
 • servicii de imagistică avansată
 • tratament dentar
 • tratament pentru cancer
 • transplant de organe
 • transplant de măduvă osoasă

Aceste beneficii pot fi extinse către toată familia, astfel încât fiecare membru să beneficieze de servicii medicale de top, în țară sau în străinătate, precum cele obținute prin intermediul asigurărilor private de sănătate de la MediHelp Internațional. Cu o astfel de asigurare, atunci când cineva drag are o problemă medicală, atenția și grija familiei se axează pe procesul de vindecare, iar grija financiară este lăsată în seama asiguratorului care gestionează întreaga situație, direct cu unitatea medicală în care se află pacientul. Astfel, pacientul se poate bucura de sprijinul familiei, iar situația prin care trece este resimțită mai puțin apăsător și lupta cu boala devine mai ușoară. Pentru mai multe informații accesează: https://www.medihelp.ro/asigurare-de-sanatate-privata/

Citește și