Sport

Pugilistul lugojean Constantin Daniel Boldea țintește spre boxul profesionist

Pugilistul lugojean Constantin Daniel Boldea țintește spre boxul profesionist

Autoliv

Constantin Daniel Boldea, fostul pugilist de la CSM Lugoj, își continuă cariera sportivă în Germania pentru că, spune el, în România este aproape imposibil să facă performanță și să ajungă să lupte la profesioniști. Sportivul, care boxează la 73 kg, s-a stabilit în orașul Bad Mergentheim și luptă pentru Knorr Arena Boxing Club, unde îl are ca antrenor pe Niko Knnor, un rus stabilit în Germania, care are propria lui sală de fitness și de box.

Duminică, 17 iulie, Boldea are programat un meci foarte important pentru el, un sparring în care îl va avea ca partener de luptă pe un sportiv din Frankfurt.

„Încă nu cunosc numele adversarului, însă sunt optimist și încrezător că voi fi foarte bine pregătit și determinat, chiar dacă vin după o perioadă lungă de pauză”, a declarat sportivul.

Aventura în Germania pentru boxerul lugojean a început pe 6 ianuarie anul acesta, când a hotărât să plece peste hotare din motive personale, pentru a se muta la prietena sa. Deși mărturisește că pe plan personal găsise liniștea de care avea nevoie ceva îi lipsea și anume boxul. De aceea, a hotărât să se prezinte la antrenamente la Knorr Arena Boxing Club. Mare i-a fost surpriza când a văzut că reprezentanții clubului l-au plăcut din prima și, după ce l-au monitorizat în câteva meciuri de pregătire, l-au selectat direct pentru Liga A, fără a mai fi nevoit să treacă prin anumite trepte ierarhice cum se procedează în mod obișnuit.

„În Germania există patru ligi la box, iar ei m-au selectat direct pentru Liga A, după ce m-au observat la unele meciuri de pregătire. În mod normal trebuia să treci prin mai multe etape pentru a ajunge în A. M-au plăcut mult și m-au întrebat dacă vreau să lupt pentru ei. Au spus că sunt bun și că putem realiza lucruri mari”, ne-a declarat Constantin Boldea.

Sparringul de duminică este foarte important pentru pugilistul lugojean deoarece în funcție de el va fi selectat pentru un meci la semiprofesioniști. Boldea însă nu se oprește aici și mărturisește că obiectivul lui este să ajungă în Bundesliga la box.

„Țintesc spre profesioniști și vreau să prind un contract bun. Ar fi un vis împlinit pentru mine. Sunt motivat și foarte fericit că le place cum boxez și că mi-au dat meciul repede”, a adăugat sportivul.

Boldea nu a uitat de unde a plecat și spune că ceea ce l-a învățat coordonatorul Ștefan Gomoescu de la Lugoj reprezintă o bază pentru el, care îi prinde bine în meciurile pe care le dispută în Germania.

„Toate cele învățate în trecut, în mica noastră sală de box de la Lugoj mi-au fost și îmi sunt de folos în continuare. Sunt sigur că voi reuși cu ajutorul lui Dumnezeu să câștig acest meci atât de important pentru oamenii care cred în mine și mi-au dat această șansă, cât și pentru moralul meu” mai spune sportivul.

În vârstă de 25 de ani, Constantin Boldea a luptat cinci ani la Lugoj, după care a fost legitimat la CSM Timișoara până când a decis să plece în Germania.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Sport

Ultima întâlnire a suporterilor lugojeni cu echipa de volei, în acest campionat

Cetateanul25 aprilie 2017

CSM Lugoj, duel acasă cu CSM Bucureşti. Lugojenii, aşteptaţi să-şi încurajeze favoritele

Daniel Groza10 aprilie 2017

Călin Dobra repune printre priorităţi pista de canotaj de 2 milioane de euro, de la Surduc

Daniel Groza7 aprilie 2017

Limanul se pregăteşte de o nouă ediţie Bike Race. Sunt aşteptaţi peste 500 de concurenţi, din toată ţara

Daniel Groza6 aprilie 2017

Lugojenii, aşteptaţi din nou la un meci tare de volei. Vine campioana!

Daniel Groza4 aprilie 2017

Lugojenii sunt aşteptaţi să le susţină pe fetele de la CSM, în meciul cu Dinamo Bucureşti

Daniel Groza28 martie 2017

Nouă lugojeni participă la unul dintre cele mai cunoscute maratoane din România

Gabriel Iosa21 martie 2017

Lugojenii, aşteptaţi să susţină CSM-ul în cel de-al doliea meci din Play-Off

Daniel Groza21 martie 2017

Performanţă record! Spectacolul continuă, CSM Lugoj începe drumul în play-off

Cetateanul17 martie 2017

Voleibalistele au şanse mari să câştige ultimul meci înainte de play-off. Lugojenii, aşteptaţi să încurajeze echipa!

Daniel Groza9 martie 2017

Directorul şcolii sportive din Lugoj, lovit cu pumnul de către un coleg! Profesorul acuzat nu recunoaşte incidentul

Daniel Groza2 martie 2017

Un nou turneu de fotbal cu scop caritabil a reunit la Lugoj patru echipe, printre care şi Liga Studenţilor Facultăţii de Mecanică din Timişoara

Alina Damian27 februarie 2017
%d blogeri au apreciat: