ALDE

Cetateanul

Sport

Pugilistul lugojean Constantin Daniel Boldea țintește spre boxul profesionist

Pugilistul lugojean Constantin Daniel Boldea țintește spre boxul profesionist

Cetateanul Lugoj

PMP

Constantin Daniel Boldea, fostul pugilist de la CSM Lugoj, își continuă cariera sportivă în Germania pentru că, spune el, în România este aproape imposibil să facă performanță și să ajungă să lupte la profesioniști. Sportivul, care boxează la 73 kg, s-a stabilit în orașul Bad Mergentheim și luptă pentru Knorr Arena Boxing Club, unde îl are ca antrenor pe Niko Knnor, un rus stabilit în Germania, care are propria lui sală de fitness și de box.

Duminică, 17 iulie, Boldea are programat un meci foarte important pentru el, un sparring în care îl va avea ca partener de luptă pe un sportiv din Frankfurt.

„Încă nu cunosc numele adversarului, însă sunt optimist și încrezător că voi fi foarte bine pregătit și determinat, chiar dacă vin după o perioadă lungă de pauză”, a declarat sportivul.

Aventura în Germania pentru boxerul lugojean a început pe 6 ianuarie anul acesta, când a hotărât să plece peste hotare din motive personale, pentru a se muta la prietena sa. Deși mărturisește că pe plan personal găsise liniștea de care avea nevoie ceva îi lipsea și anume boxul. De aceea, a hotărât să se prezinte la antrenamente la Knorr Arena Boxing Club. Mare i-a fost surpriza când a văzut că reprezentanții clubului l-au plăcut din prima și, după ce l-au monitorizat în câteva meciuri de pregătire, l-au selectat direct pentru Liga A, fără a mai fi nevoit să treacă prin anumite trepte ierarhice cum se procedează în mod obișnuit.

„În Germania există patru ligi la box, iar ei m-au selectat direct pentru Liga A, după ce m-au observat la unele meciuri de pregătire. În mod normal trebuia să treci prin mai multe etape pentru a ajunge în A. M-au plăcut mult și m-au întrebat dacă vreau să lupt pentru ei. Au spus că sunt bun și că putem realiza lucruri mari”, ne-a declarat Constantin Boldea.

Sparringul de duminică este foarte important pentru pugilistul lugojean deoarece în funcție de el va fi selectat pentru un meci la semiprofesioniști. Boldea însă nu se oprește aici și mărturisește că obiectivul lui este să ajungă în Bundesliga la box.

„Țintesc spre profesioniști și vreau să prind un contract bun. Ar fi un vis împlinit pentru mine. Sunt motivat și foarte fericit că le place cum boxez și că mi-au dat meciul repede”, a adăugat sportivul.

Boldea nu a uitat de unde a plecat și spune că ceea ce l-a învățat coordonatorul Ștefan Gomoescu de la Lugoj reprezintă o bază pentru el, care îi prinde bine în meciurile pe care le dispută în Germania.

„Toate cele învățate în trecut, în mica noastră sală de box de la Lugoj mi-au fost și îmi sunt de folos în continuare. Sunt sigur că voi reuși cu ajutorul lui Dumnezeu să câștig acest meci atât de important pentru oamenii care cred în mine și mi-au dat această șansă, cât și pentru moralul meu” mai spune sportivul.

În vârstă de 25 de ani, Constantin Boldea a luptat cinci ani la Lugoj, după care a fost legitimat la CSM Timișoara până când a decis să plece în Germania.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Sport

volei-2

Locul şase la finalul turului pentru voleibalistele de la CSM Lugoj după o victorie în Moldova

Alina Damian4 decembrie 2016
dsc_0151

Foto! Peste cincizeci de biciclişti au participat la ultima tură “Lugojul Pedalează” din acest an

Alina Damian4 decembrie 2016
dsc_0084

Foto! Voleibalistele junioare de la CSŞ Lugoj au început cu dreptul returul Campionatului Naţional

Alina Damian4 decembrie 2016
fotbal 6

Victorie la scor pentru echipa de fotbal CSM Lugoj II, care o plasează pe podium la finalul turului în Liga a IV-a Timiş

Alina Damian3 decembrie 2016
lugojul-pedaleaza

“Lugojul Pedalează” pentru ultima dată în acest an

Alina Damian3 decembrie 2016
15311419_1285927804782723_911816597_o

Foto! Trei puncte pe teren propriu contra Medicinei Târgu Mureş pentru voleibalistele de la CSM Lugoj

Alina Damian1 decembrie 2016
poza-box

Boxerii lugojeni au pierdut la puncte în Gala Internaţională de la Timişoara

Alina Damian29 noiembrie 2016
fotbal 5

CSM Lugoj II nu a ajuns la Periam, pentru meciul din ultima etapă a Ligii a IV-a Timiş, din cauză că s-a defectat microbuzul

Alina Damian28 noiembrie 2016
volei-12

Învinsă la Bacău în trei seturi, echipa de volei CSM Lugoj vrea să recupereze punctele pierdute pe teren propriu, în partida contra celor de la Medicina Târgu Mureş

Alina Damian28 noiembrie 2016
horatiu

[VIDEO&FOTO] Horaţiu David a câştigat meciul principal din cadrul galei de kickbox de la Lugoj

Alina Damian25 noiembrie 2016
fotbal-2

Cu un arbitraj potrivnic, echipa de fotbal CSM Lugoj a pierdut ultimul meci din acest tur de campionat, în deplasare la Naţional Sebiş

Alina Damian25 noiembrie 2016
volei-cupa-romaniei-csm-lugoj-csm-bucuresti-foto-cetateanul-7

Deplasare dificilă pentru echipa de volei CSM Lugoj în Moldova, acolo unde va înfrunta Ştiinţa Bacău

Alina Damian25 noiembrie 2016