Autoliv Lugoj

Sport

Pugilistul lugojean Constantin Daniel Boldea țintește spre boxul profesionist

Pugilistul lugojean Constantin Daniel Boldea țintește spre boxul profesionist

Cetateanul Lugoj

Constantin Daniel Boldea, fostul pugilist de la CSM Lugoj, își continuă cariera sportivă în Germania pentru că, spune el, în România este aproape imposibil să facă performanță și să ajungă să lupte la profesioniști. Sportivul, care boxează la 73 kg, s-a stabilit în orașul Bad Mergentheim și luptă pentru Knorr Arena Boxing Club, unde îl are ca antrenor pe Niko Knnor, un rus stabilit în Germania, care are propria lui sală de fitness și de box.

Duminică, 17 iulie, Boldea are programat un meci foarte important pentru el, un sparring în care îl va avea ca partener de luptă pe un sportiv din Frankfurt.

„Încă nu cunosc numele adversarului, însă sunt optimist și încrezător că voi fi foarte bine pregătit și determinat, chiar dacă vin după o perioadă lungă de pauză”, a declarat sportivul.

Aventura în Germania pentru boxerul lugojean a început pe 6 ianuarie anul acesta, când a hotărât să plece peste hotare din motive personale, pentru a se muta la prietena sa. Deși mărturisește că pe plan personal găsise liniștea de care avea nevoie ceva îi lipsea și anume boxul. De aceea, a hotărât să se prezinte la antrenamente la Knorr Arena Boxing Club. Mare i-a fost surpriza când a văzut că reprezentanții clubului l-au plăcut din prima și, după ce l-au monitorizat în câteva meciuri de pregătire, l-au selectat direct pentru Liga A, fără a mai fi nevoit să treacă prin anumite trepte ierarhice cum se procedează în mod obișnuit.

„În Germania există patru ligi la box, iar ei m-au selectat direct pentru Liga A, după ce m-au observat la unele meciuri de pregătire. În mod normal trebuia să treci prin mai multe etape pentru a ajunge în A. M-au plăcut mult și m-au întrebat dacă vreau să lupt pentru ei. Au spus că sunt bun și că putem realiza lucruri mari”, ne-a declarat Constantin Boldea.

Sparringul de duminică este foarte important pentru pugilistul lugojean deoarece în funcție de el va fi selectat pentru un meci la semiprofesioniști. Boldea însă nu se oprește aici și mărturisește că obiectivul lui este să ajungă în Bundesliga la box.

„Țintesc spre profesioniști și vreau să prind un contract bun. Ar fi un vis împlinit pentru mine. Sunt motivat și foarte fericit că le place cum boxez și că mi-au dat meciul repede”, a adăugat sportivul.

Boldea nu a uitat de unde a plecat și spune că ceea ce l-a învățat coordonatorul Ștefan Gomoescu de la Lugoj reprezintă o bază pentru el, care îi prinde bine în meciurile pe care le dispută în Germania.

„Toate cele învățate în trecut, în mica noastră sală de box de la Lugoj mi-au fost și îmi sunt de folos în continuare. Sunt sigur că voi reuși cu ajutorul lui Dumnezeu să câștig acest meci atât de important pentru oamenii care cred în mine și mi-au dat această șansă, cât și pentru moralul meu” mai spune sportivul.

În vârstă de 25 de ani, Constantin Boldea a luptat cinci ani la Lugoj, după care a fost legitimat la CSM Timișoara până când a decis să plece în Germania.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Sport

După victoria importantă de pe teren propriu contra celor de la SCM Piteşti, voleibalistele de la CSM Lugoj caută un nou succes în Moldova

Alina Damian22 februarie 2017

Echipa de tenis de masă a Şcolii Eftimie Murgu va reprezenta judeţul Timiş la Olimpiada Gimnaziilor

Alina Damian22 februarie 2017

Denis Berciu, medaliat cu argint la Campionatul Naţional. Sportivul a fost selectat pentru Europene

Alina Damian21 februarie 2017

Simion Moatăr a participat la prima şedinţă a Federaţiei Române de Fotbal ca membru în Comisia Centrală de Copii şi Juniori

Alina Damian21 februarie 2017

După ce au învins Şcolar Reşiţa, fotbaliştii de la CSM Lugoj vor să dea o replică pe măsură lui ASU Politehnica pe teren propriu

Alina Damian17 februarie 2017

Test important pe teren propriu pentru voleibalistele de la CSM Lugoj

Alina Damian16 februarie 2017

Georgiana Popa de la CSŞ Lugoj, convocată la lotul naţional de cadete

Alina Damian13 februarie 2017

Aur naţional pentru o atletă din Lugoj. Miruna Pricop s-a impus la pentatlon

Alina Damian13 februarie 2017

Sport și act caritabil! Turneul “Împreună pentru Ioji” continuă să adune zeci de pasionați ai fotbalului

Alina Damian12 februarie 2017

ASU Poli a întrerupt seria victoriilor din meciurile de pregătire ale lugojenilor

Alina Damian11 februarie 2017

Voleibalistele de la CSM Lugoj au obținut o victorie de moral la Craiova

Alina Damian11 februarie 2017

Victorii pe linie în meciurile de pregătire pentru fotbaliştii de la CSM Lugoj

Alina Damian10 februarie 2017
%d blogeri au apreciat: