Autoliv Lugoj

Sport

Pugilistul lugojean Denis Berciu, printre remarcaţii galei internaţionale de box de la Timişoara

Pugilistul lugojean Denis Berciu, printre remarcaţii galei internaţionale de box de la Timişoara

Business Strategist

Cupa Banatul, Gala Prieteniei la box s-a desfăşurat în perioada 16-17 iulie în Sala de Sport Constantin Jude din Timişoara. Competiţia a reunit în jur de 45-50 de sportivi din România, de la LPS Banatul Timişoara, CSM Timişoara, Clubul Sportiv Banatul Timişoara, CSM Lugoj şi de la lotul olimpic din Reşiţa. De peste hotare au participat pugilişti din Ungaria, Serbia şi Slovenia. Evenimentul sportiv a fost organizat de Asociaţia Judeţeană de Box, în colaborare cu Primăria Oraşului Timişoara.

Antrenorul Edmund Copoţ de la CSM Lugoj a deplasat la Timişoara pentru a participa la această gală internaţională patru pugilişti. Doi dintre ei au câştigat meciurile disputate şi doi au pierdut, însă important de precizat este faptul că exceptându-l pe Denis Berciu, ceilalţi boxeri din Lugoj sunt la prima participare la o competiţie internaţională.

La categoria 81 kg tineret, Denis Berciu a fost printre remarcaţii galei, primind şi o cupă pentru unul dintre cei mai buni sportivi. Pugilistul lugojean a câştigat la puncte în faţa lui Fekete Istvan din Ungaria.

“Berciu a făcut unul dintre cele mai bune meciuri ale sale. Am văzut combativitate şi a boxat foarte bine din punct de vedere tehnic şi tactic. A primit şi o cupă pentru unul dintre cei mai buni boxeri ai galei. Berciu este un sportiv aparte. Se află la un alt nivel faţă de cei care sunt în sala de la Lugoj. A fost tot timpul medaliat şi s-a menţinut la un nivel înalt. Îmi pare rău că vin mai rar la Lugoj şi nu pot să-l ajut aşa cum mi-aş dori, eu fiind din Timişoara. Ar trebui să mă deplasez de trei ori pe sătămână să fac antrenamente cu el şi nu am posibilitatea să vin decât o dată”, a declarat Edmund Copoţ, antrenorul echipei de box CSM Lugoj.

În vârstă de doar 17 ani, Ionuţ Enache (64 kg) a câştigat la puncte în în faţa lui Ovidiu Corjin de la CSM Timişoara. Deşi este la categoria tineret, Enache a câştigat în faţa unui senior, ceea ce dă victoriei lui o consistenţă şi mai mare. Corjin, adversarul sportivului lugojean din această gală este cu nouă ani mai în vârstă decât el.

“Am vrut să-i dau un meci cu un boxer mai apropiat de valoarea lui şi a făcut un meci care m-a mulţumit, ţinând cont şi de valoarea şi experienţa sportivului cu care a boxat”, a subliniat Edmund Copoţ.

Cătălin Mintioan (+91 kg) a pierdut la puncte în faţa lui Ţekinkova Ali de la CSM Timişoara la seniori. Lugojeanul l-a întâlnit în ring pe fostul campion naţional de la tineret şi a făcut unele greşeli care l-au costat.

“A primit un avertisment pentru băgarea capului în faţă şi a fost depunctat. Pe greşeala lui a pierdut meciul, pentru că per ansamblu oricare dintre cei doi pugilişti putea câştiga. Dar trebuie să ţinem cont că a avut un adversar cu 10 kg mai greu decât el”, a mai spus Copoţ.

La 57 kg, Ilie Faur a pierdut, tot la puncte, în faţa lui Claudiu Ienci de la LPS Banatul Timişoara.

„Este cadet, începător şi s-a cam speriat puţin de presiunea publicului. Au intervenit emoţiile şi tracul competiţiei. S-a cam tăiat şi a făcut un meci mai slăbuţ”, a completat antrenorul.

Vezi comentarii (1)

1 Comment

  1. bau bau

    10 septembrie 2016 at 13:32

    Mincinos mare domnul Edmund Copot asta…

Lasă un răspuns

Mai multe în Sport

Lugojenii sunt aşteptaţi să le susţină pe fetele de la CSM, în meciul cu Dinamo Bucureşti

Daniel Groza28 martie 2017

Nouă lugojeni participă la unul dintre cele mai cunoscute maratoane din România

Gabriel Iosa21 martie 2017

Lugojenii, aşteptaţi să susţină CSM-ul în cel de-al doliea meci din Play-Off

Daniel Groza21 martie 2017

Performanţă record! Spectacolul continuă, CSM Lugoj începe drumul în play-off

Cetateanul17 martie 2017

Voleibalistele au şanse mari să câştige ultimul meci înainte de play-off. Lugojenii, aşteptaţi să încurajeze echipa!

Daniel Groza9 martie 2017

Directorul şcolii sportive din Lugoj, lovit cu pumnul de către un coleg! Profesorul acuzat nu recunoaşte incidentul

Daniel Groza2 martie 2017

Un nou turneu de fotbal cu scop caritabil a reunit la Lugoj patru echipe, printre care şi Liga Studenţilor Facultăţii de Mecanică din Timişoara

Alina Damian27 februarie 2017

Voleibalistele lugojene au obţinut un punct în Moldova. Penicilina Iaşi- CSM Lugoj 3-2

Alina Damian27 februarie 2017

După victoria importantă de pe teren propriu contra celor de la SCM Piteşti, voleibalistele de la CSM Lugoj caută un nou succes în Moldova

Alina Damian22 februarie 2017

Echipa de tenis de masă a Şcolii Eftimie Murgu va reprezenta judeţul Timiş la Olimpiada Gimnaziilor

Alina Damian22 februarie 2017

Denis Berciu, medaliat cu argint la Campionatul Naţional. Sportivul a fost selectat pentru Europene

Alina Damian21 februarie 2017

Simion Moatăr a participat la prima şedinţă a Federaţiei Române de Fotbal ca membru în Comisia Centrală de Copii şi Juniori

Alina Damian21 februarie 2017
%d blogeri au apreciat: