Sport

Pugilistul lugojean Denis Berciu, printre remarcaţii galei internaţionale de box de la Timişoara

Pugilistul lugojean Denis Berciu, printre remarcaţii galei internaţionale de box de la Timişoara

Autoliv

Cupa Banatul, Gala Prieteniei la box s-a desfăşurat în perioada 16-17 iulie în Sala de Sport Constantin Jude din Timişoara. Competiţia a reunit în jur de 45-50 de sportivi din România, de la LPS Banatul Timişoara, CSM Timişoara, Clubul Sportiv Banatul Timişoara, CSM Lugoj şi de la lotul olimpic din Reşiţa. De peste hotare au participat pugilişti din Ungaria, Serbia şi Slovenia. Evenimentul sportiv a fost organizat de Asociaţia Judeţeană de Box, în colaborare cu Primăria Oraşului Timişoara.

Antrenorul Edmund Copoţ de la CSM Lugoj a deplasat la Timişoara pentru a participa la această gală internaţională patru pugilişti. Doi dintre ei au câştigat meciurile disputate şi doi au pierdut, însă important de precizat este faptul că exceptându-l pe Denis Berciu, ceilalţi boxeri din Lugoj sunt la prima participare la o competiţie internaţională.

La categoria 81 kg tineret, Denis Berciu a fost printre remarcaţii galei, primind şi o cupă pentru unul dintre cei mai buni sportivi. Pugilistul lugojean a câştigat la puncte în faţa lui Fekete Istvan din Ungaria.

“Berciu a făcut unul dintre cele mai bune meciuri ale sale. Am văzut combativitate şi a boxat foarte bine din punct de vedere tehnic şi tactic. A primit şi o cupă pentru unul dintre cei mai buni boxeri ai galei. Berciu este un sportiv aparte. Se află la un alt nivel faţă de cei care sunt în sala de la Lugoj. A fost tot timpul medaliat şi s-a menţinut la un nivel înalt. Îmi pare rău că vin mai rar la Lugoj şi nu pot să-l ajut aşa cum mi-aş dori, eu fiind din Timişoara. Ar trebui să mă deplasez de trei ori pe sătămână să fac antrenamente cu el şi nu am posibilitatea să vin decât o dată”, a declarat Edmund Copoţ, antrenorul echipei de box CSM Lugoj.

În vârstă de doar 17 ani, Ionuţ Enache (64 kg) a câştigat la puncte în în faţa lui Ovidiu Corjin de la CSM Timişoara. Deşi este la categoria tineret, Enache a câştigat în faţa unui senior, ceea ce dă victoriei lui o consistenţă şi mai mare. Corjin, adversarul sportivului lugojean din această gală este cu nouă ani mai în vârstă decât el.

“Am vrut să-i dau un meci cu un boxer mai apropiat de valoarea lui şi a făcut un meci care m-a mulţumit, ţinând cont şi de valoarea şi experienţa sportivului cu care a boxat”, a subliniat Edmund Copoţ.

Cătălin Mintioan (+91 kg) a pierdut la puncte în faţa lui Ţekinkova Ali de la CSM Timişoara la seniori. Lugojeanul l-a întâlnit în ring pe fostul campion naţional de la tineret şi a făcut unele greşeli care l-au costat.

“A primit un avertisment pentru băgarea capului în faţă şi a fost depunctat. Pe greşeala lui a pierdut meciul, pentru că per ansamblu oricare dintre cei doi pugilişti putea câştiga. Dar trebuie să ţinem cont că a avut un adversar cu 10 kg mai greu decât el”, a mai spus Copoţ.

La 57 kg, Ilie Faur a pierdut, tot la puncte, în faţa lui Claudiu Ienci de la LPS Banatul Timişoara.

„Este cadet, începător şi s-a cam speriat puţin de presiunea publicului. Au intervenit emoţiile şi tracul competiţiei. S-a cam tăiat şi a făcut un meci mai slăbuţ”, a completat antrenorul.

Vezi comentarii (1)

1 Comment

  1. bau bau

    10 septembrie 2016 at 13:32

    Mincinos mare domnul Edmund Copot asta…

Lasă un răspuns

Mai multe în Sport

Micuţii baschetbalişti lugojeni au câştigat turneul găzduit de Lugoj

Cetateanul18 mai 2017

Victorie la scor pentru handbaliştii de la CSM Lugoj pe teren propriu

Alina Damian17 mai 2017

Speranţele voleiului lugojean au obţinut titlul naţional

Cetateanul14 mai 2017

Speranţele voleiului lugojean intră în cursa pentru titlul naţional

Cetateanul13 mai 2017

Se reia Lugojul Pedalează. Doar două acţiuni sunt programate în acest an

Cetateanul12 mai 2017

Se fac primii paşi pentru baza de canotaj de la Surduc, în valoare de 2 milioane de euro

Cetateanul11 mai 2017

Speranţele voleiului lugojean încheie prima zi a turneului final cu o victorie

Cetateanul10 mai 2017

Turneu internaţional de baschet la Lugoj

Cetateanul9 mai 2017

Lugojul este gazda turneului final al campionatul naţional de speranţe la volei feminin

Cetateanul9 mai 2017

Sportivi din trei oraşe au participat la un memorial de gimnastică desfăşurat la Lugoj

Alina Damian8 mai 2017

Au început înscrierile pentru Liman Bike Race, cel mai tare concurs de mountain-bike de lângă Lugoj

Cetateanul3 mai 2017

Ultima întâlnire a suporterilor lugojeni cu echipa de volei, în acest campionat

Cetateanul25 aprilie 2017
%d blogeri au apreciat: