Sport

Pugilistul lugojean Denis Berciu, printre remarcaţii galei internaţionale de box de la Timişoara

Pugilistul lugojean Denis Berciu, printre remarcaţii galei internaţionale de box de la Timişoara

Cetateanul Lugoj

Cupa Banatul, Gala Prieteniei la box s-a desfăşurat în perioada 16-17 iulie în Sala de Sport Constantin Jude din Timişoara. Competiţia a reunit în jur de 45-50 de sportivi din România, de la LPS Banatul Timişoara, CSM Timişoara, Clubul Sportiv Banatul Timişoara, CSM Lugoj şi de la lotul olimpic din Reşiţa. De peste hotare au participat pugilişti din Ungaria, Serbia şi Slovenia. Evenimentul sportiv a fost organizat de Asociaţia Judeţeană de Box, în colaborare cu Primăria Oraşului Timişoara.

Antrenorul Edmund Copoţ de la CSM Lugoj a deplasat la Timişoara pentru a participa la această gală internaţională patru pugilişti. Doi dintre ei au câştigat meciurile disputate şi doi au pierdut, însă important de precizat este faptul că exceptându-l pe Denis Berciu, ceilalţi boxeri din Lugoj sunt la prima participare la o competiţie internaţională.

La categoria 81 kg tineret, Denis Berciu a fost printre remarcaţii galei, primind şi o cupă pentru unul dintre cei mai buni sportivi. Pugilistul lugojean a câştigat la puncte în faţa lui Fekete Istvan din Ungaria.

“Berciu a făcut unul dintre cele mai bune meciuri ale sale. Am văzut combativitate şi a boxat foarte bine din punct de vedere tehnic şi tactic. A primit şi o cupă pentru unul dintre cei mai buni boxeri ai galei. Berciu este un sportiv aparte. Se află la un alt nivel faţă de cei care sunt în sala de la Lugoj. A fost tot timpul medaliat şi s-a menţinut la un nivel înalt. Îmi pare rău că vin mai rar la Lugoj şi nu pot să-l ajut aşa cum mi-aş dori, eu fiind din Timişoara. Ar trebui să mă deplasez de trei ori pe sătămână să fac antrenamente cu el şi nu am posibilitatea să vin decât o dată”, a declarat Edmund Copoţ, antrenorul echipei de box CSM Lugoj.

În vârstă de doar 17 ani, Ionuţ Enache (64 kg) a câştigat la puncte în în faţa lui Ovidiu Corjin de la CSM Timişoara. Deşi este la categoria tineret, Enache a câştigat în faţa unui senior, ceea ce dă victoriei lui o consistenţă şi mai mare. Corjin, adversarul sportivului lugojean din această gală este cu nouă ani mai în vârstă decât el.

“Am vrut să-i dau un meci cu un boxer mai apropiat de valoarea lui şi a făcut un meci care m-a mulţumit, ţinând cont şi de valoarea şi experienţa sportivului cu care a boxat”, a subliniat Edmund Copoţ.

Cătălin Mintioan (+91 kg) a pierdut la puncte în faţa lui Ţekinkova Ali de la CSM Timişoara la seniori. Lugojeanul l-a întâlnit în ring pe fostul campion naţional de la tineret şi a făcut unele greşeli care l-au costat.

“A primit un avertisment pentru băgarea capului în faţă şi a fost depunctat. Pe greşeala lui a pierdut meciul, pentru că per ansamblu oricare dintre cei doi pugilişti putea câştiga. Dar trebuie să ţinem cont că a avut un adversar cu 10 kg mai greu decât el”, a mai spus Copoţ.

La 57 kg, Ilie Faur a pierdut, tot la puncte, în faţa lui Claudiu Ienci de la LPS Banatul Timişoara.

„Este cadet, începător şi s-a cam speriat puţin de presiunea publicului. Au intervenit emoţiile şi tracul competiţiei. S-a cam tăiat şi a făcut un meci mai slăbuţ”, a completat antrenorul.

Vezi comentarii (1)

1 Comment

  1. bau bau

    10 septembrie 2016 at 13:32

    Mincinos mare domnul Edmund Copot asta…

Lasă un răspuns

Mai multe în Sport

Luptătorii de la CSM Lugoj vor să dea lovitura la Campionatul Naţional Individual şi să se califice la Europene

Alina Damian18 ianuarie 2017

“Trebuie să se găsească mereu un cap sec”! Fostul director al CSM, surprins de decizia defiinţării echipelor de lupte, campioane naţionale

Daniel Groza18 ianuarie 2017

Echipele campioane nationale ale Lugojului vor fi desfiinţate. Primaria nu le mai susţine

Alina Damian17 ianuarie 2017

Lugojul va avea un reprezentant în FRF. Marius Maier va face parte din comisia care are ca scop dezvoltarea fotbalului românesc

Alina Damian17 ianuarie 2017

Foto! Peste 1000 de lei s-au adunat pentru a-l ajuta pe Ioji, în urma turneului de fotbal în sală

Alina Damian16 ianuarie 2017

Ivan Guidea face senzaţie în Germania. Luptătorul de la CSM a învins un rus în finala din Bundesliga

Alina Damian16 ianuarie 2017

Foto! CSM Lugoj a câştigat Cupa Rieker la volei

Alina Damian14 ianuarie 2017

Turnee de fotbal în scop caritabil la Lugoj şi în împrejurimi

Alina Damian13 ianuarie 2017

Două lugojence vor lupta pentru titlu la Campionatul Naţional de Pescuit la Copcă

Alina Damian12 ianuarie 2017

Motocicletă de ultimă generaţie pentru Mihai Stoichescu la început de an

Alina Damian12 ianuarie 2017

Echipa de fotbal CSM Lugoj se reuneşte. Vezi programul meciurilor de pregătire

Alina Damian11 ianuarie 2017

“ RIEKER CUP 2017 “ – turneu internaţional de volei la Lugoj

Daniel Groza11 ianuarie 2017
%d blogeri au apreciat: