Actualitate

Raportul Poliţiei Locale Lugoj: Câţi infractori au prins agenţii în 2014

Raportul Poliţiei Locale Lugoj: Câţi infractori au prins agenţii în 2014

Autoliv

Poliţiştii Locali ai Lugojului au avut un an plin, dacă e să ne luăm după raportul de activitate pe care l-au prezentat administraţiei locale. Din documentul semnat de şeful serviciului, Florin Dumitru, poliţiştii locali lugojeni au suferit în 2014 o reducere de personal, de la 45 la 41 de angajaţi. Dintre cei patru poliţişti care au plecat de la serviciu, unuia dintre ei i s-a desfăcut contractul de muncă din cauza unor abateri disciplinare.

Activităţile la care poliţiştii locali au participat sunt numeroase, cele mai multe dintre ele fiind de supraveghere a unor evenimente de interes public. Astfel, au asigurat ordinea publică la pationarul din municipiu, dar şi la acţiunile campaniei „Lugojul Pedalează”, care se desfăşoară în fiecare lună. În total, agenţii au participat la supravegherea a peste 50 de acţiuni, la care au asigurat atât perimetrul de desfăşurare, cât şi deplasarea în condiţii de siguranţă a unor coloane pe partea carosabilă.

Poliţiştii locali au şi câteva servicii de permanenţă, acolo unde există câte un lucrător în fiecare zi. Astfel de servicii sunt cel de la piaţa agroalimentară „Timişul” şi cel de la baza ştrand aflată în renovare. Pe lângă punctele fixe de lucru, agenţii participă alături de poliţia naţională la patrule diurne şi nocturne, pentru a asigura un climat de siguranţă pentru locuitorii cartierelor din oraş.

În perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2014, poliţiştii locali au predat colegilor lor un număr de 5 infractori. Este vorba despre un hoţ care a forţat uşile unor apartamente dintr-un bloc din Micro 3, un hoţ surprins în zona Unic după ce a furat de la magazinul Profi mai multe alimente, un hoţ ce sustrăgea materiale fieroase de la o firmă de confecţii din ITL şi doi bărbați care ofereau spre vânzare bijuterii de tablă despre care susţineau că sunt din aur.

Pe lângă activitatea din domeniul infracţional, Poliţia Locală Lugoj a aplicat în cele 12 luni de activitate 811 sancţiuni contravenţionale, dintre care 327 de avertismente scrise şi 487 de amenzi. Valoarea totală a acestora este de 95.057 de lei, cele mai multe amenzi fiind aplicate în domeniul rutier, 299 de sancţiuni în valoare de 61.795 de lei. Dintre sutele de procese verbale emise, instanţa de judecată care a fost solicitată pentru a clarifica neînţelegerile a modificat doar o sentinţă din 8 procese atacate în instanţă, transformând o amendă în avertisment.

Agenţii poliţiei locale au participat la 30 de acţiuni comune, alături de Biroul de Investigare a Fraudelor din cadrul Poliţiei Lugoj, pe linia prevenirii şi combaterii activităţilor de evaziune fiscală, comerţ ilegal, verificarea activităţilor de alimentaţie publică şi comercializare a mărfurilor din piaţa lugojeană. În urma verificării a 140 de agenţi economici, au fost aplicate amenzi în valoare de 11.610 lei, dar şi dispuse 20 de sancţiuni complementare de suspendare a activităţii.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Actualitate

Un nou conflict provocat de romi. Au snopit în bătaie un tânăr care se plimba pe stradă cu prietena sa

Cetateanul25 mai 2017

FOTO – Un primar de lângă Lugoj s-a pozat dezbrăcat, iar fotografiile au ajuns pe facebook:”Mi-au fost furate din telefon”

Cetateanul24 mai 2017

S-a urcat la volan fără permis de conducere. Acum are dosar penal

Cetateanul24 mai 2017

Lucrările la Colonada de la Buziaş se apropie de final. Aleea pe care s-a plimbat împărăteasa Sisi îşi recapătă strălucirea

Cetateanul24 mai 2017

Unde găseşti un loc de muncă în zona Lugojului. Care sunt firmele care fac angajări în această săptămână

Cetateanul23 mai 2017

VIDEO – Accident grav pe Autostrada Timişoara – Lugoj. Şapte persoane, printre care şi un copil printre pasagerii microbuzului implicat în coliziune

Cetateanul23 mai 2017

Încă un avion a „aterizat” în parcul de la Buziaş. A costat 3.000 de euro

Cetateanul23 mai 2017

Meridian 22 opreşte apa în tot Lugojul, pentru a trece pe noua reţea

Cetateanul22 mai 2017

Poliţiştii de la Rutieră au reţinut 35 de permise de conducere. Cele mai multe pentru viteză excesivă

Cetateanul22 mai 2017

Trei bărbaţi au cerut unei minore să facă sex cu unul dintre ei, ca să nu distribuie pe Facebook fotografii în care apărea dezbrăcată

Cetateanul22 mai 2017

Poliţiştii de la Rutieră au aplicat 1.000 de sancţiuni în patru zile. Cele mai multe pentru viteză

Cetateanul19 mai 2017

Săptămâna viitoare vor fi multe întreruperi de curent. Enel are programate lucrări în zona Lugoj-Făget-Buziaş

Cetateanul18 mai 2017
%d blogeri au apreciat: