Cetateanul Lugoj

Cetateanul Lugoj

Actualitate

Raportul Poliţiei Locale Lugoj: Câţi infractori au prins agenţii în 2014

Raportul Poliţiei Locale Lugoj: Câţi infractori au prins agenţii în 2014

Cetateanul Lugoj

Poliţiştii Locali ai Lugojului au avut un an plin, dacă e să ne luăm după raportul de activitate pe care l-au prezentat administraţiei locale. Din documentul semnat de şeful serviciului, Florin Dumitru, poliţiştii locali lugojeni au suferit în 2014 o reducere de personal, de la 45 la 41 de angajaţi. Dintre cei patru poliţişti care au plecat de la serviciu, unuia dintre ei i s-a desfăcut contractul de muncă din cauza unor abateri disciplinare.

Activităţile la care poliţiştii locali au participat sunt numeroase, cele mai multe dintre ele fiind de supraveghere a unor evenimente de interes public. Astfel, au asigurat ordinea publică la pationarul din municipiu, dar şi la acţiunile campaniei „Lugojul Pedalează”, care se desfăşoară în fiecare lună. În total, agenţii au participat la supravegherea a peste 50 de acţiuni, la care au asigurat atât perimetrul de desfăşurare, cât şi deplasarea în condiţii de siguranţă a unor coloane pe partea carosabilă.

Poliţiştii locali au şi câteva servicii de permanenţă, acolo unde există câte un lucrător în fiecare zi. Astfel de servicii sunt cel de la piaţa agroalimentară „Timişul” şi cel de la baza ştrand aflată în renovare. Pe lângă punctele fixe de lucru, agenţii participă alături de poliţia naţională la patrule diurne şi nocturne, pentru a asigura un climat de siguranţă pentru locuitorii cartierelor din oraş.

În perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2014, poliţiştii locali au predat colegilor lor un număr de 5 infractori. Este vorba despre un hoţ care a forţat uşile unor apartamente dintr-un bloc din Micro 3, un hoţ surprins în zona Unic după ce a furat de la magazinul Profi mai multe alimente, un hoţ ce sustrăgea materiale fieroase de la o firmă de confecţii din ITL şi doi bărbați care ofereau spre vânzare bijuterii de tablă despre care susţineau că sunt din aur.

Pe lângă activitatea din domeniul infracţional, Poliţia Locală Lugoj a aplicat în cele 12 luni de activitate 811 sancţiuni contravenţionale, dintre care 327 de avertismente scrise şi 487 de amenzi. Valoarea totală a acestora este de 95.057 de lei, cele mai multe amenzi fiind aplicate în domeniul rutier, 299 de sancţiuni în valoare de 61.795 de lei. Dintre sutele de procese verbale emise, instanţa de judecată care a fost solicitată pentru a clarifica neînţelegerile a modificat doar o sentinţă din 8 procese atacate în instanţă, transformând o amendă în avertisment.

Agenţii poliţiei locale au participat la 30 de acţiuni comune, alături de Biroul de Investigare a Fraudelor din cadrul Poliţiei Lugoj, pe linia prevenirii şi combaterii activităţilor de evaziune fiscală, comerţ ilegal, verificarea activităţilor de alimentaţie publică şi comercializare a mărfurilor din piaţa lugojeană. În urma verificării a 140 de agenţi economici, au fost aplicate amenzi în valoare de 11.610 lei, dar şi dispuse 20 de sancţiuni complementare de suspendare a activităţii.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Actualitate

parcare-lugoj

Au început lucrările la parcarea de cinci milioane de euro de la Lugoj: „Proiectul îi aduce Lugojului calitatea de pionier în această industrie”

Daniel Dancea26 octombrie 2016
accountant-copy

“The Accountant” şi “Ouija”, filmele săptămânii la Cinema Bela Lugosi

Gabriel Iosa26 octombrie 2016
furt-telefoane-lugoj

Un lugojean a rămas fără telefoanele mobile în timp ce stătea la o bere la terasă

Gabriel Iosa26 octombrie 2016
13754533_1213409505365602_8546908652392531992_n

Un lugojean, singurul candidat pentru postul de city manager al Timișoarei. Contracandidatul a fost scos din joc

Daniel Dancea25 octombrie 2016
elicopter-mai

Trei elicoptere, peste 60 de pompieri, poliţişti, jandarmi, voluntari şi câini de urmă au cătutat o bătrânică pierdută într-o pădure din Timiş

Gabriel Iosa25 octombrie 2016
discutii-centura-lugojului-drumul-tapiei-intersectie-foto-cetateanul-5

Noul șef al poliției Lugoj, cu ochii pe accidentele de pe centură. „Vom face notificări pentru un sens giratoriu”

Gabriel Iosa25 octombrie 2016
ora-de-iarna

Atenție: se schimbă ora. Când trecem la ora de iarnă

Iasmina Olariu25 octombrie 2016
1-leu

Doi lugojeni s-au judecat doi ani pentru un leu. Gălăgia făcută de o fetiță, sămânța scandalului

Daniel Dancea25 octombrie 2016
ziua-armatei-romane-lugoj-foto-cetateanul-8

[FOTO] Ziua Armatei Române, sărbătorită la Lugoj cu defilare şi depuneri de coroane

Gabriel Iosa25 octombrie 2016
grand-corso

Patronii din Lugoj investesc în terase încălzite pentru la iarnă, dedicate fumătorilor şi celor care vor să bea o cafea printre nămeţi

Gabriel Iosa24 octombrie 2016
politia noaptea foto lugojinfo

Rupt de beat, la plimbare cu maşina pe străzile din Lugoj! Cât a băut un lugojean înainte de a se urca la volan

Gabriel Iosa24 octombrie 2016
casa-de-pensii-timis

Haos la Casele de Pensii Lugoj şi Timişoara, din cauza unui server căzut! Cozile dau pe afară din sedii, pensionarii sunt revoltaţi

Gabriel Iosa24 octombrie 2016