Autoliv Lugoj

Actualitate

Raportul Poliţiei Locale Lugoj: Câţi infractori au prins agenţii în 2014

Raportul Poliţiei Locale Lugoj: Câţi infractori au prins agenţii în 2014

Business Strategist

Poliţiştii Locali ai Lugojului au avut un an plin, dacă e să ne luăm după raportul de activitate pe care l-au prezentat administraţiei locale. Din documentul semnat de şeful serviciului, Florin Dumitru, poliţiştii locali lugojeni au suferit în 2014 o reducere de personal, de la 45 la 41 de angajaţi. Dintre cei patru poliţişti care au plecat de la serviciu, unuia dintre ei i s-a desfăcut contractul de muncă din cauza unor abateri disciplinare.

Activităţile la care poliţiştii locali au participat sunt numeroase, cele mai multe dintre ele fiind de supraveghere a unor evenimente de interes public. Astfel, au asigurat ordinea publică la pationarul din municipiu, dar şi la acţiunile campaniei „Lugojul Pedalează”, care se desfăşoară în fiecare lună. În total, agenţii au participat la supravegherea a peste 50 de acţiuni, la care au asigurat atât perimetrul de desfăşurare, cât şi deplasarea în condiţii de siguranţă a unor coloane pe partea carosabilă.

Poliţiştii locali au şi câteva servicii de permanenţă, acolo unde există câte un lucrător în fiecare zi. Astfel de servicii sunt cel de la piaţa agroalimentară „Timişul” şi cel de la baza ştrand aflată în renovare. Pe lângă punctele fixe de lucru, agenţii participă alături de poliţia naţională la patrule diurne şi nocturne, pentru a asigura un climat de siguranţă pentru locuitorii cartierelor din oraş.

În perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2014, poliţiştii locali au predat colegilor lor un număr de 5 infractori. Este vorba despre un hoţ care a forţat uşile unor apartamente dintr-un bloc din Micro 3, un hoţ surprins în zona Unic după ce a furat de la magazinul Profi mai multe alimente, un hoţ ce sustrăgea materiale fieroase de la o firmă de confecţii din ITL şi doi bărbați care ofereau spre vânzare bijuterii de tablă despre care susţineau că sunt din aur.

Pe lângă activitatea din domeniul infracţional, Poliţia Locală Lugoj a aplicat în cele 12 luni de activitate 811 sancţiuni contravenţionale, dintre care 327 de avertismente scrise şi 487 de amenzi. Valoarea totală a acestora este de 95.057 de lei, cele mai multe amenzi fiind aplicate în domeniul rutier, 299 de sancţiuni în valoare de 61.795 de lei. Dintre sutele de procese verbale emise, instanţa de judecată care a fost solicitată pentru a clarifica neînţelegerile a modificat doar o sentinţă din 8 procese atacate în instanţă, transformând o amendă în avertisment.

Agenţii poliţiei locale au participat la 30 de acţiuni comune, alături de Biroul de Investigare a Fraudelor din cadrul Poliţiei Lugoj, pe linia prevenirii şi combaterii activităţilor de evaziune fiscală, comerţ ilegal, verificarea activităţilor de alimentaţie publică şi comercializare a mărfurilor din piaţa lugojeană. În urma verificării a 140 de agenţi economici, au fost aplicate amenzi în valoare de 11.610 lei, dar şi dispuse 20 de sancţiuni complementare de suspendare a activităţii.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Actualitate

Filme pe toate gustuile la Cinema Bela Lugosi, în weekend şi joia viitoare

Gabriel Iosa27 martie 2017

Un polițist din Lugoj care a lovit în mafia contrabandiștilor de țigări, în toptul celor mai buni polițiști din România

Gabriel Iosa27 martie 2017

INEDIT! La Lugoj poţi mânca Choco Kebab, un desert cu de toate după care îţi lasă gura apă

Gabriel Iosa27 martie 2017

Garda Lugojeană, mesaj dur pentru edilii oraşului! Cimitirul Eroilor a ajuns o groapă de gunoi

Daniel Groza23 martie 2017

UPDATE FOTO: Ce au ridicat poliţiştii de la tânărul din Coşteiu care vindea tutun pe internet

Gabriel Iosa22 martie 2017

EXCLUSIV „Făbricuță” de tutun în casa unui tânăr de lângă Lugoj. L-a dat de gol anunțul la mica publicitate

Daniel Dancea22 martie 2017

60 de minute de beznă la Lugoj în weekend, cu ocazia evenimentului “Ora Pământului”

Gabriel Iosa21 martie 2017

Zeci de lugojeni amendaţi pentru centura de siguranţă! Un şofer, prins în timp ce vorbea la telefon

Gabriel Iosa21 martie 2017

“Kong: Insula Craniilor”, filmul săptămânii la Cinema Bela Lugosi

Gabriel Iosa20 martie 2017

Un primar de lângă Lugoj îşi pierde funcţia. A fost găsit în conflict de interese de Agenţia Naţională de Integritate

Daniel Groza20 martie 2017

Radar Fantomă, în curând pe autostrada Timişoara-Lugoj-Deva

Gabriel Iosa17 martie 2017

[VIDEO] Accient între Lugoj şi Buziaş! Una dintre victime venea de la spital

Gabriel Iosa16 martie 2017
%d blogeri au apreciat: