Actualitate

Raportul Poliţiei Locale Lugoj: Câţi infractori au prins agenţii în 2014

Raportul Poliţiei Locale Lugoj: Câţi infractori au prins agenţii în 2014

Cetateanul Lugoj

Poliţiştii Locali ai Lugojului au avut un an plin, dacă e să ne luăm după raportul de activitate pe care l-au prezentat administraţiei locale. Din documentul semnat de şeful serviciului, Florin Dumitru, poliţiştii locali lugojeni au suferit în 2014 o reducere de personal, de la 45 la 41 de angajaţi. Dintre cei patru poliţişti care au plecat de la serviciu, unuia dintre ei i s-a desfăcut contractul de muncă din cauza unor abateri disciplinare.

Activităţile la care poliţiştii locali au participat sunt numeroase, cele mai multe dintre ele fiind de supraveghere a unor evenimente de interes public. Astfel, au asigurat ordinea publică la pationarul din municipiu, dar şi la acţiunile campaniei „Lugojul Pedalează”, care se desfăşoară în fiecare lună. În total, agenţii au participat la supravegherea a peste 50 de acţiuni, la care au asigurat atât perimetrul de desfăşurare, cât şi deplasarea în condiţii de siguranţă a unor coloane pe partea carosabilă.

Poliţiştii locali au şi câteva servicii de permanenţă, acolo unde există câte un lucrător în fiecare zi. Astfel de servicii sunt cel de la piaţa agroalimentară „Timişul” şi cel de la baza ştrand aflată în renovare. Pe lângă punctele fixe de lucru, agenţii participă alături de poliţia naţională la patrule diurne şi nocturne, pentru a asigura un climat de siguranţă pentru locuitorii cartierelor din oraş.

În perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2014, poliţiştii locali au predat colegilor lor un număr de 5 infractori. Este vorba despre un hoţ care a forţat uşile unor apartamente dintr-un bloc din Micro 3, un hoţ surprins în zona Unic după ce a furat de la magazinul Profi mai multe alimente, un hoţ ce sustrăgea materiale fieroase de la o firmă de confecţii din ITL şi doi bărbați care ofereau spre vânzare bijuterii de tablă despre care susţineau că sunt din aur.

Pe lângă activitatea din domeniul infracţional, Poliţia Locală Lugoj a aplicat în cele 12 luni de activitate 811 sancţiuni contravenţionale, dintre care 327 de avertismente scrise şi 487 de amenzi. Valoarea totală a acestora este de 95.057 de lei, cele mai multe amenzi fiind aplicate în domeniul rutier, 299 de sancţiuni în valoare de 61.795 de lei. Dintre sutele de procese verbale emise, instanţa de judecată care a fost solicitată pentru a clarifica neînţelegerile a modificat doar o sentinţă din 8 procese atacate în instanţă, transformând o amendă în avertisment.

Agenţii poliţiei locale au participat la 30 de acţiuni comune, alături de Biroul de Investigare a Fraudelor din cadrul Poliţiei Lugoj, pe linia prevenirii şi combaterii activităţilor de evaziune fiscală, comerţ ilegal, verificarea activităţilor de alimentaţie publică şi comercializare a mărfurilor din piaţa lugojeană. În urma verificării a 140 de agenţi economici, au fost aplicate amenzi în valoare de 11.610 lei, dar şi dispuse 20 de sancţiuni complementare de suspendare a activităţii.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Actualitate

[FOTO] Armata, cadre didactice şi elevi din Lugoj, la un simpozion dedicat Micii Uniri

Gabriel Iosa19 ianuarie 2017
accedent tren lugoj

O persoană a murit călcată de tren la ieşirea din Lugoj spre Caransebeş

Gabriel Iosa19 ianuarie 2017

Călin Dobra convocă Autoritatea Teritorială de Ordine Publică a judeţului, după incidentul armat de la Timişoara

Cetateanul19 ianuarie 2017

Un lugojean a mers în SUA pentru ceremonia de învestire a lui Donald Trump

Daniel Dancea19 ianuarie 2017

Primăria Lugoj pregătește inventarul clădirilor pentru care trebuie să crească impozitele până la cinci ori

Daniel Dancea18 ianuarie 2017

UPDATE! Mascaţii au găsit bunurile furate de lugojeanul de 17 ani internat la centrul de la Buziaş

Gabriel Iosa18 ianuarie 2017

Mascaţii au descins la Lugoj în această dimineaţă! Ce caută lucrătorii Serviciului de Acţiuni Speciale

Gabriel Iosa18 ianuarie 2017

Trei zile grele pentru șoferii care circulă pe ruta Lugoj – Deva

Daniel Dancea17 ianuarie 2017

Formula 1 pe autostrada Lugoj-Timişoara! Viteză record înregistrată de aparatul radar

Gabriel Iosa17 ianuarie 2017

“Split”, filmul săptămânii la Cinema Bela Lugosi

Gabriel Iosa17 ianuarie 2017

Ivan Guidea face senzaţie în Germania. Luptătorul de la CSM a învins un rus în finala din Bundesliga

Alina Damian16 ianuarie 2017

Bestie cu chip de om! Bărbat dintr-un sat de lângă Lugoj, încarcerat după ce şi-a supus nepoata minoră la perversiuni sexuale

Gabriel Iosa16 ianuarie 2017
%d blogeri au apreciat: