Honeywell

Actualitate

Răsturnare de situație în dosarul unui accident de la Lugoj provocat de o pată de ulei de pe șosea

Răsturnare de situație în dosarul unui accident de la Lugoj provocat de o pată de ulei de pe șosea

LIDL Lugoj

Hella Lugoj

O sentință a Judecătoriei Lugoj prin care Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale a fost obligată să plătească daune de 17.000 de lei pentru o pată de ulei de pe strada Făgetului, a fost desființată de Tribunalul Timiș.

Printr-un proces deschis la Judecătoria Lugoj, compania de asigurări SC Asigurarea Românească – Asirom Vienna Insurance Group SA a dat în judecată Primăria Lugoj, solicitându-le magistraților să oblige municipalitatea la plata unei sume de 18.000 de lei, care reprezintă jumătate din despăgubirea pe care firma de asigurări a plătit-o pentru daunele unei mașini implicate în 2008 într-un accident rutier pe strada Făgetului din Lugoj. Evenimentul rutier s-a produs după ce un șofer a pierdut controlul volanului și a intrat într-o casă, provocând daune serioase mașinii pe care o conducea.

Polițistul ajuns la fața locului a constatat că șoferul nu a adaptat viteza la condițiile de drum și i-a aplicat un avertisment. În același proces verbal este, însă, menționat că în zona în care s-a produs accidentul se afla o substanță alunecoasă. Pentru că autoturismul era asigurat CASCO, firma de asigurări a achitat contravaloarea reparațiilor, aproximativ 36.000 de lei.

Din cauza petei de ulei aflată pe drum în locul în care s-a produs accidentul, firma de asigurări a considerat că responsabil pentru producerea accidentului este și administratorul drumului. Astfel, pentru că accidentul a avut loc în oraș, firma de asigurări a dat în judecată Primăria Lugoj, cerând municipalității să achite jumătate din contravaloarea reparațiilor mașinii. Primăria a demonstrat, însă, că sectorul de drum pe care a avut loc accidentul, deși se află în oraș, este în administrarea CNADNR.

Astfel, Judecătoria Lugoj a obligat CNADNR să plătească daune de aproape 18.000 de lei, considerându-se că „în calitate de administrator al drumului, îi revenea sarcina de a asigura circulaţia autovehiculelor în condiţii de siguranţă”. Sentința Judecătoriei Lugoj a fost atacată cu recurs la Tribunalul Timiș, unde CNADNR a primit câștig de cauză. „Admite recursul. Modifică în parte sentinţa civilă recurată în sensul că respinge acţiunea faţă de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România S.A. – Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara, ca neîntemeiată”, se arată în sentința Tribunalului Timiș prin care firma de asigurări pierde procesul, fiind obligată astfel să suporte costul integral al reparațiilor mașinii avariate.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Mai multe în Actualitate

Cupa Max Ausnit POZA

Cupa Max Ausnit la ciclism şi-a desemnat câştigătorii

Alina Damian24 iulie 2016
cazier

Cazierul judiciar, eliberat doar în două zile pe săptămână la Lugoj

Iasmina Olariu22 iulie 2016
politia

Tânăr din Lugoj, aproape ucis în bătaie de doi atacatori, ziua în amiaza mare, lângă cabana din Cotu Mic

Gabriel Iosa22 iulie 2016
Podul de Fier din Lugoj - Foto Cetateanul (12)

A împlinit 115 ani. Anul acesta aflăm cât mai rezistă Podul de Fier

Dan Timaru22 iulie 2016
maidanezi

Mai mulți primari acuză Lugojul că își abandonează câinii în satele din împrejurimi

Gabriel Iosa22 iulie 2016
politia noaptea foto lugojinfo

Tentativă de omor lângă Lugoj. Un bărbat de 37 de ani, în comă indusă după o bătaie soră cu moartea

Daniel Dancea21 iulie 2016
1235340_577556005614122_872617365_n

Magistraţii lugojeni au decis! Vezi ce se întâmplă cu tânărul ce a atacat cu un pistol un autobuz plin cu muncitori

Cetateanul21 iulie 2016
FOTBAL 12

Meciul amical dintre CSM Lugoj şi ACS Poli a fost anulat. Echipa lugojeană va întalni pe teren propriu Flacăra Făget

Alina Damian21 iulie 2016
barca pompieri lacul surduc

Măsuri sporite de securitate în zona Lacului Surduc începând cu acest weekend

Gabriel Iosa21 iulie 2016
accident-doi-morti-autostrada-lugoj-timisoara-nod-rutier-balint-elicopter-smurd-foto-isubanat-3

Autostrada Lugoj-Timişoara ar putea fi modificată după cel mai grav accident petrecut în zonă. Citeşte ediţia de astăzi Cetăţeanul!

Daniela Decean21 iulie 2016
facebook

Aproape în comă alcoolică! Tânărul care a ameninţat cu pistolul şoferul unui autobuz plin cu muncitori, reţinut pentru 24 de ore

Cetateanul20 iulie 2016
ambulanta

A doua intervenţie în două zile! Pompierii şi ambulanţa, chemate din nou la apartamentul lugojencei care face scandal şi se încuie în casă

Gabriel Iosa20 iulie 2016