Sport

Raul Cătinaș renunță la Kick-Box și se apucă de MMA

Raul Cătinaș renunță la Kick-Box și se apucă de MMA

Cetateanul Lugoj

Lugojeanul Raul Cătinaș, unul dintre cei mai buni lupători români ai momentului a decis să renunțe la cariera sa în kickbox. La numai 27de ani, Raul are un palmares impresionat. A strâns multă experiență în ring în cele 46 de lupte pe care le-a avut.

„Au fost ani dificili cu multe momente frumoase victorii, fericire, dar și momente de suferință, înfrângeri, accidentări și multe dezamăgiri. Kickboxul a fost prima mea iubire și mi-am dorit să ajung campion, poate mai mult decât oricare alt sportiv, dar drumul meu pare să nu fie acesta. Din cauza scăderii kickboxului la nivel mondial, banilor puțini și multor altele am decis cu mare părere de rău să îmi închei cariera în kickbox”, a declarat Raul Cătinaș.

Raul a decis să lase kickbox-ul pentru MMA.

„Faptul că viața m-a adus la una dintre cele mai bune săli de MMA din lume, AllStarsGym din Stockholm, crezând în destin și bazându-mă pe ceea ce simt, am hotărât să îmi încep cariera în MMA-ul profesionist. Îmi pare enorm de rău dacă am dezamăgit pe cineva dar e ceea ce simt în acest moment și nu mă voi întoarce din drum, sunt sigur că acesta e drumul meu.”, a mai declarat Raul Cătinaș.

Recunoscut pentru forța pe care o pune în lovituri și agresivitate în ring, Raul Cătinaș nu este genul de sportiv care să treacă neobservat, are 106 kg și 182 înălțime, dar și o mulțime de meciuri câștigate cu nume mari ale kickbox-ului.

În 2010, Raul Cătinaș devenea cel mai tânăr luptător după Badr Hari care s-a calificat în K1 World Grand Prix – Final 16, la Seul pe când avea doar 22 de ani. În 2012, la Cluj, a devenit campion WGP Superkombat la categoria grea, după ce a câştigat două meciuri în aceeaşi seară, finala câştigând-o în faţa puternicului sportiv Daniel Sam, 1,98 m şi 130 kg. În același an a fost din nou prezent în finala de 16 K-1, de data aceasta la Tokyo, iar la sfârşitul anului 2012, a obținut o victorie în faţa starului K-1, Mighty Mo.

Cele mai importante victorii fiind în 2009, cu superstarul din K-1, croato-germanul Stefan Leko, pe care l-a învins prin K.O. pe când avea doar 20 de ani, a fost cea mai mare surpriza din K-1. În 2010 a repurtat o victorie în faţa vedetei K-1 şi campionului SUA, Charter Williams.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Sport

Mai multe în Sport

Luptătorii de la CSM Lugoj vor să dea lovitura la Campionatul Naţional Individual şi să se califice la Europene

Alina Damian18 ianuarie 2017

“Trebuie să se găsească mereu un cap sec”! Fostul director al CSM, surprins de decizia defiinţării echipelor de lupte, campioane naţionale

Daniel Groza18 ianuarie 2017

Echipele campioane nationale ale Lugojului vor fi desfiinţate. Primaria nu le mai susţine

Alina Damian17 ianuarie 2017

Lugojul va avea un reprezentant în FRF. Marius Maier va face parte din comisia care are ca scop dezvoltarea fotbalului românesc

Alina Damian17 ianuarie 2017

Foto! Peste 1000 de lei s-au adunat pentru a-l ajuta pe Ioji, în urma turneului de fotbal în sală

Alina Damian16 ianuarie 2017

Ivan Guidea face senzaţie în Germania. Luptătorul de la CSM a învins un rus în finala din Bundesliga

Alina Damian16 ianuarie 2017

Foto! CSM Lugoj a câştigat Cupa Rieker la volei

Alina Damian14 ianuarie 2017

Turnee de fotbal în scop caritabil la Lugoj şi în împrejurimi

Alina Damian13 ianuarie 2017

Două lugojence vor lupta pentru titlu la Campionatul Naţional de Pescuit la Copcă

Alina Damian12 ianuarie 2017

Motocicletă de ultimă generaţie pentru Mihai Stoichescu la început de an

Alina Damian12 ianuarie 2017

Echipa de fotbal CSM Lugoj se reuneşte. Vezi programul meciurilor de pregătire

Alina Damian11 ianuarie 2017

“ RIEKER CUP 2017 “ – turneu internaţional de volei la Lugoj

Daniel Groza11 ianuarie 2017
%d blogeri au apreciat: