Actualitate

Războiul pentru „Berze” merge în instanţă! Familia de avocaţi Kovacs, chemată la bară de judecătoarea Roibu

Războiul pentru „Berze” merge în instanţă! Familia de avocaţi Kovacs, chemată la bară de judecătoarea Roibu

Cetateanul Lugoj

În urma scandalului în care judecătorul Ovidiu Scărlătescu, fost preşedinte al Judecătoriei Lugoj şi soţia acestuia, Mihaela Roibu, judecătoare la Tribunalul Timiş, au fost implicaţi pe seama unor bilete la filmul „Berzele”, alături de avocata Gabriela Kovacs, soţia avocatului timişean Florin Kovacs, cele două părţi au continuat bătălia în online. Mai exact, în cursul weekend-ului, ambele părţi au continuat investigaţiile privind cele întâmplate,  revenind cu puncte de vedere.

Primul care a vorbit a fost Florin Kovacs, care i-a luat apărarea soţiei printr-un drept la replică, remis la redacţiile site-urilor care au relatat primele incidentul, impactpress.ro şi banatulazi.ro, replică în care explică pe larg faptul că, din punctul lui de vedere, Gabriela Kovacs nu se face vinovată de faptul că angajaţii cinematografului au greşit biletele acesteia.

„La solicitarea dvs., soţia mea s-a conformat şi v-a prezentat biletele care atestau dreptul acesteia de a se afla în sala de cinema împreună cu cei doi minori, însă susţineţi dvs. că erau pentru spectacolul din 29.10.2016 şi nu pentru cel din 30.10.2016, aşadar locurile erau corecte, fapt cu care desigur sunteţi de acord însă pentru o reprezentaţie care trecuse deja de 24 de ore aşa cum susţineţi şi astfel aţi tras concluzia imediată, executorie şi fără cale de atac, cu mintea şi raţiunea imbatabilă de judecător că soţia mea se află în ilegalitate atât ea cât şi cei doi minori şi trebuia “sancţionată” nu numai prin mutarea sa “disciplinară” pe alte locuri şi alte rânduri, ci chiar a fost în mod nepermis tolerată prezenţa sa în continuare în sala de cinema, probabil din milă că era cu copii după ea săraca.

Ceea ce nu aţi constatat însă domnule judecător şi sincer m-aş fi aşteptat în “respectarea dreptului la apărare al soţiei mele” şi chiar al principului audiatur et altera pars, să observaţi că bilelete acesteia au fost achiziţionate în data de 29.10.2016 orele 18,30, plata fiind făcută cu cardul, iar filmul Berzele avea reprezentaţii de la orele 11 şi 14, aşadar printr-o minimă verificare aţi fi constatat cu uşurinţă că nu ar fi putut achiziţiona bilete la ora 18,30 pentru un spectacol din aceiaşi zi care a avut ultima reprezentaţie la orele 14ă ci din contra biletele erau pentru data de 30.10 orele 14, suprapuse cu rezervările dvs. din 27.10.2016 şi probabil cumpărate on-line.

Tocmai aceasta este menirea unui judecător, de a cerceta o stare de fapt dincolo de aparenţe, însă printr-o judecată superficială şi expeditivă, v-aţi lansat într-un atac la adresa soţiei mele, punând o la zidul infamiei, făcând afirmaţii în cadrul Dreptului la replică ce nu vă onorează când, de fapt, potrivit “probelor “ se putea observa cu uşurinţă că nu avea nici o culpă.

Mai mult, nici o publicaţie mass-media nu a pomenit numele soţiei mele, numele acesteia a fost indicat doar de dvs. în Dreptul la replică, iar tot rechizitoriul pe care l-aţi făcut la adresa acesteia este profund eronat, condamnând fără probe, când de fapt vina aparţinea celui care a vândut bilelete în data de 29.10.2016 orele 18,30 pentru un spectacol care în mod evident nu mai putea avea loc în acea zi (ultima reprezentaţie fiind la orele 14) aşadar în mod legitim i s-a permis accesul în sală în data de 30.10. 2016 la orele 14, iar ironia sorţii a făcut să fie dublate locurile unui avocat cu cele ale unui judecător”, a scris, printre altele, avocatul Florin Kovacs într-un punct de vedere.

La rândul lor, cei doi judecători se apără şi spun că, pe lângă faptul că nimeni în afară de ziarul Cetăţeanul nu i-au sunat pentru un punct de vedere, publicând informaţii neverificate, faptul că autorii articolelor iniţiale au făcut referire la funcţiile lor, prin care şi-ar fi impus statutul şi cerut eliberarea celor trei rânduri din spatele sălii de spectacole, le aduce prejudicii de imagine. Mihaela Roibu, soţia lui Scărlătescu, a cerut un punct de vedere celor de la Cinema City despre cele întâmplate.

„Conform regulamentului Cinema City Romania, fiecare client are obligaţia de a respecta rândul şi locul marcat pe bilet. Biletele clientei (n.r. Gabriela Kovacs) erau pentru o zi anterioară. Din păcate plasatorul de la intrare nu a observat data de pe bilet şi i-a permis clientei accesul în sală, iar aceasta s-a aşezat pe locurile notate pe bilete. În cazul în care plasatorul ar fi observat, procedura ne permite – dacă clientul ratează show-ul – să îi oferim posibilitatea de a vedea filmul (în funcţie de locurile disponibile), prin emiterea unor noi bilete. Acest lucru s-a întâmplat şi în acest caz. Managerul de servici a fost informat şi a venit în sală pentru a soluţiona această situatie. Atunci a observat şi data de pe biletele clientei. În situaţia în care managerul consideră necesar, filmul poate fi oprit pentru a aranja clienţii pe locurile lor. Decizia de a reporni filmul a fost luată de către manager pentru a oferi tuturor clienţilor, inclusiv celor deranjaţi de mutările din sală, nu doar persoanelor implicate direct, posibilitatea să vizioneze filmul în condiţii optime”, au fost răspunsurile lui Cristian Dumbravă, District Manager la Cinema City România.

Reprezentantul cinematografului a mai precizat şi că judecătorul Scărlătescu nu s-a prezentat şi nu a spus ce funcţie are în nicio clipă cât a durat conflictul.

În comunicatul de presă remis la adresa redacţiei, judecătoarea Roibu a precizat că „este regretabil că, exceptând ziarul „Cetăteanul” din Lugoj, niciuna dintre publicatiile care au scris pe marginea subiectului nu ne-a contactat, pe mine sau pe sotul meu, spre a ni se cere un punct de vedere asupra celor întâmplate, preluând declaratiile unei singure părti implicate si lezându-ne grav reputatia, aspect care va atrage chemarea în judecată a celor vinovati. Ne exprimăm totodată speranta că furnizarea acestor relatii va pune capăt disputei mediatice si ne va permite să ne continuăm exercitarea profesiei în acelasi mod dedicat si onest în care am făcut-o mereu!”

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Actualitate

PSD pregăteşte o nouă mizerie. Un pliant cu informaţii false şi defăimătoare pe care să-l distribuie în cutiile poştale (P)

Cetateanul9 decembrie 2016

Lugojenii pot sta la curent cu cele mai în vogă evenimente din judeţ cu ajutorul unei noi aplicaţii

Gabriel Iosa9 decembrie 2016

Lugojenii, chemaţi să descopere măreţia muntelui în cadrul unui eveniment dedicat filmului “Sălbăticia din Carpaţi”

Gabriel Iosa9 decembrie 2016

Lugojenii nu pot vota decât la secţiile la care sunt arondaţi! Vezi unde e secţia ta de votare

Gabriel Iosa9 decembrie 2016

[VIDEO&FOTO] Atmosferă incendiară la balul bobocilor de la „Drăgan”! Ruby a încheiat spectacolul cu un concert de senzaţie

Gabriel Iosa8 decembrie 2016

Doctoriţa din Lugoj pusă pe Facebook de lugojeni că parchează aiurea a trimis drept la replică: „Cum e cu cei 7 ani de acasă?”

Gabriel Iosa8 decembrie 2016

PNL dezminte zvonurile că Buciu nu se află pe poziția a doua la Senat. Dovada este un specimen al buletinului de vot

Daniel Groza8 decembrie 2016

[FOTO] Maeştrii bucătari ai Lugojului, juraţii concursului gastronomic al elevilor de la Branişte

Gabriel Iosa8 decembrie 2016

Fostul șef al Poliției Lugoj, Claudiu Chebici, acuzat că a protejat tăieri ilegale de pădure: „Sunt foarte relaxat”

Daniel Dancea8 decembrie 2016

Bărbat de lângă Lugoj, trimis în judecată pentru loviri și alte violențe și ultraj. L-a atacat pe un pădurar

Daniel Dancea7 decembrie 2016

Bişniţari luaţi pe sus de poliţişti! Ţigări, alcool, petarde şi valută, pe lista de „descoperiri” ale autorităţilor

Gabriel Iosa7 decembrie 2016

[VIDEO] Şoferi furioşi din cauza unui bizon la Lugoj! A blocat circulaţia şi s-a jucat pe telefon, în timp ce pasagera plătea o factură

Cetateanul7 decembrie 2016