RB Leipzig va plăti o compensaţie de peste un milion euro lui Liverpool

0

În cadrul campionatului de fotbal, RB Leipzig va trebui să plătească grupării Liverpool FC o compensaţie estimată la peste un milion de euro din cauza mutării locului de disputare a meciului retur din optimile Ligii Campionilor la fotbal, conform ziarului Bild citat de DPA.

În cadrul acestui campionat, din cauza restricţiilor de călătorie impuse în Germania contra răspândirii coronavirusului, Liverpool a trebuit să-şi mute meciul de acasă la Budapesta. Din acest motiv, campioana Angliei ar urma să primească o compensaţie de la RB Leipzig, de 10% din valoarea taxei de intrare, conform regulamentelor UEFA.

Din punct de vedere financiar, suma exactă nu a fost comunicată încă de UEFA, dar, luând ca reper suma de anul trecut, de 15,25 milioane euro, clubul german ar urma să plătească minimum 1,52 milioane euro. Liverpool va intra în intra în posesia acestei compensaţii când forul european va face plata premiilor pentru acest sezon al Ligii Campionilor.

În plus, RB Leipzig va avea de plătit jumătate din costurile pentru desfăşurarea meciului la Budapesta. Conform ziarului Bild, RB Leipzig a suportat deja costuri suplimentare de 300.000 euro în prima manşă, care s-a disputat de asemenea în capitala Ungariei, din cauza restricţiilor de călătorie.

În contextul continuuării competiţiilor sportive, Marea Britanie este considerată o ţară cu un risc special, după ce o tulpină mult mai contagioasă a noului coronavirus a fost identificată în această ţară. În cazul unei călătorii la Liverpool, jucătorii de la Leipzig ar fi trebuit să intre în carantină la revenirea lor în Germania.

Sursa: News24.ro.

Citește și