RCS & RDS preia furnizarea de servicii pentru 540.000 de clienți noi

0

RCS & RDS a încheiat contracte de transmitere a dreptului de a opera rețelele de comunicații electronice aparținând altor trei companii din piața de telecomunicații, transmite compania-mamă Digi Communications printr-un comunicat.

Cele trei companii, Digital Cable Systems, AKTA Telecom și ATTP Telecommunications, care operează sub marca AKTA, au încheiat contracte având ca obiect operarea de către RCS & RDS a activelor prin care se furnizează servicii de comunicații electronice către clienții de tip rezidențial, iar în baza acestora RCS & RDS ar urma să preia furnizarea de servicii de acces la Internet, televiziune prin cablu și telefonie fixă și mobilă către aproximativ 540.000 de clienți din România ai celor trei firme.

„Contractele sunt încheiate pentru o durata inițială de 3 ani, care poate fi prelungită la opțiunea oricăreia dintre părți pentru un nou termen de 3 ani. Sumele totale platibile cu titlu de chirie sau preț de către RCS&RDS în temeiul acestor contracte sunt de maximum 77 milioane de euro exclusiv TVA”, arată Digi Communications.

Aceasta adaugă că operarea rețelelor, respectiv vânzarea activelor, poate avea loc după împlinirea unor condiții suspensive cum ar fi obținerea aprobării autorității de concurență și „dobândirea de către ATTP Telecommunications, în mod cumulativ, a drepturilor necesare transmiterii folosinței activelor transmise prin contractul încheiat în acest sens de ATTP Telecommunications și RCS & RDS”, precum și a majorității acțiunilor Digital Cable Systems și a majorității acțiunilor AKTA Telecom.

În esență, tranzacția prin care RCS & RDS va putea opera rețelele celor trei operatori este condiționată de preluarea de ATTP a unei majorități a acțiunilor Digital Cable Systems și AKTA Telecom. Contractul încheiat cu ATTP Telecommunications are ca obiect și vânzarea unor active constând în infrastructură și clientelă, la data împlinirii condițiilor menționate anterior.

Sursa foto: libertatea.ro

Sursa: Financiarul.ro.

Citește și