Actualitate

Reacțiile lugojenilor care au legătură cu America după victoria lui Donald Trump

Reacțiile lugojenilor care au legătură cu America după victoria lui Donald Trump

Autoliv

Omul de afaceri lugojean Daniel Olariu, partener de afaceri al americanului de origine română Steven Ausnit, a fost invitat să urmărească alegerile din SUA alături de amabasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Hans Klemm. La evenimentul care a avut loc în București au participat aproximativ 600 de persoane.

Olariu a salutat victoria lui Donald Trump, susținând că un rol important în alegerea lui Trump l-au jucat creștinii evanghelici din SUA, care au apreciat discursul republicanului axat pe familie, viață și împotriva LGBT. Olariu a mai spus că prioritatea zero a României ar trebui să fie acum apropierea de noul președinte al Americii și de staff-ul său. „Felicit poporul american pentru alegerea făcută. Așa cum am discutat și cu Excelența Sa, domnul ambasador Hans Klemm, voința poporului trebuie respectată. Pentru noi și pentru clasa politică trebuie începută deja munca de apropiere de staff-ul noului președinte. România trebuie să facă tot ce poate ca să fim nu numai prieteni ai Americii, ci și prieten ai noului președinte, Donald Trump. Cred că pentru noi în momentul ăsta ar trebui să încetăm orice fel de etichetare a lui Donald Trump pentru că vorbim de noul președinte al Americii. Noi trebuie să facem ca interesele României să aibă de câștigat în conjunctura actuală. Nu suntem în măsură să îl etichetăm noi pe președintele Americii pentru că este alegerea poporului american. Noi trebuie să creăm cât mai repede o punte de legătură între noua administrație de la Washington și administrația de la București”, a declarat Olariu.

La rândul său, Claudiu Căprariu, un inginer lugojean stabilit împreună cu familia în SUA a salutat victoria lui Trump în alegeri, susținând că în comparație cu Clinton, Trump este răul cel mai mic. „Ce nu mi-a plăcut la Clinton a fost deschiderea pentru LGBT. Consideră că un copil nenăscut nu e o viață, e împotriva creștinismului. L-am votat pe Trump și pentru vicepreședintele său, care este un om cu adevărată coloană vertebrală. Este un om care a dovedint că poate să își conducă statul. A fost un om care nu a putut fi acuzat de nimic”, a declarat lugojeanul din Chicago, potrivit căruia state cunoscute ca democrate au votat pentru republicani. „America avea nevoie de schimbarea asta”, a mai declarat lugojeanul.

La rândul său, o lugojeancă, studentă în SUA, regretă că nu a câștigat Clinton. „Toată lumea ştie că (n.r. Trump) e sexist, xenofob, rasist şi tot ce poate fi mai primordial şi mai urât pe lumea asta. Credeam că umanitatea e capabilă de mai mult”, a declarat Ioana Cămui, lugojeancă studentă la universitatea Duke din Durham, Carolina de Nord.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Actualitate

VIDEO Tensiunile dintre clanurile de romi din Lugoj au ajuns la cote maxime. Cu Poliția la ușă, țiganii s-au atacat peste gardul caselor în care locuiesc

Daniel Dancea29 aprilie 2017

VIDEO Motivul ultimului scandal dintre clanurile țigănești de la Lugoj. Ce spun șefii clanurilor, Ghiță și Mata, despre războiul dintre ei

Daniel Dancea29 aprilie 2017

O lugojeancă, pasagera cu numărul 100.000 pe ruta Timişoara – Bucureşti a celor de la Ryanair

Gabriel Iosa27 aprilie 2017

Un făgeţean a ajuns la închisoare pentru că a condus beat pe străzile oraşului

Cetateanul27 aprilie 2017

Un bătrân a fost jefuit de doi indivizi care conduceau o maşină cu numere de Franţa

Cetateanul26 aprilie 2017

O lugojeancă îmbracă cu flori Fântâna cu Peşti din centrul Timişoarei, în cadrul Festivalului TimFloralis

Daniel Groza25 aprilie 2017

Un bebeluş, de cinci luni, din Lugoj a murit din cauza rujeolei

Cetateanul24 aprilie 2017

Viteză record pe drumul Lugoj-Buziaş. Poliţiştii l-au amendat pe vitezoman cu aproape 3.000 de lei

Cetateanul24 aprilie 2017

Noi descinderi la contrabandişti! Poliţiştii lugojeni au ajuns la Racoviţa

Daniel Groza21 aprilie 2017

Şef nou la Poliţia Timiş

Gabriel Iosa20 aprilie 2017

VIDEO – UPDATE Descinderi în Lugoj. Ce au găsit mascații în locațiile percheziționate

Daniel Groza20 aprilie 2017

VIDEO – Doi poliţişti din Timiş s-au îmbătat şi s-au bătut la birtul din sat

Cetateanul19 aprilie 2017
%d blogeri au apreciat: