Actualitate

Reacțiile lugojenilor care au legătură cu America după victoria lui Donald Trump

Reacțiile lugojenilor care au legătură cu America după victoria lui Donald Trump

Cetateanul Lugoj

Omul de afaceri lugojean Daniel Olariu, partener de afaceri al americanului de origine română Steven Ausnit, a fost invitat să urmărească alegerile din SUA alături de amabasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Hans Klemm. La evenimentul care a avut loc în București au participat aproximativ 600 de persoane.

Olariu a salutat victoria lui Donald Trump, susținând că un rol important în alegerea lui Trump l-au jucat creștinii evanghelici din SUA, care au apreciat discursul republicanului axat pe familie, viață și împotriva LGBT. Olariu a mai spus că prioritatea zero a României ar trebui să fie acum apropierea de noul președinte al Americii și de staff-ul său. „Felicit poporul american pentru alegerea făcută. Așa cum am discutat și cu Excelența Sa, domnul ambasador Hans Klemm, voința poporului trebuie respectată. Pentru noi și pentru clasa politică trebuie începută deja munca de apropiere de staff-ul noului președinte. România trebuie să facă tot ce poate ca să fim nu numai prieteni ai Americii, ci și prieten ai noului președinte, Donald Trump. Cred că pentru noi în momentul ăsta ar trebui să încetăm orice fel de etichetare a lui Donald Trump pentru că vorbim de noul președinte al Americii. Noi trebuie să facem ca interesele României să aibă de câștigat în conjunctura actuală. Nu suntem în măsură să îl etichetăm noi pe președintele Americii pentru că este alegerea poporului american. Noi trebuie să creăm cât mai repede o punte de legătură între noua administrație de la Washington și administrația de la București”, a declarat Olariu.

La rândul său, Claudiu Căprariu, un inginer lugojean stabilit împreună cu familia în SUA a salutat victoria lui Trump în alegeri, susținând că în comparație cu Clinton, Trump este răul cel mai mic. „Ce nu mi-a plăcut la Clinton a fost deschiderea pentru LGBT. Consideră că un copil nenăscut nu e o viață, e împotriva creștinismului. L-am votat pe Trump și pentru vicepreședintele său, care este un om cu adevărată coloană vertebrală. Este un om care a dovedint că poate să își conducă statul. A fost un om care nu a putut fi acuzat de nimic”, a declarat lugojeanul din Chicago, potrivit căruia state cunoscute ca democrate au votat pentru republicani. „America avea nevoie de schimbarea asta”, a mai declarat lugojeanul.

La rândul său, o lugojeancă, studentă în SUA, regretă că nu a câștigat Clinton. „Toată lumea ştie că (n.r. Trump) e sexist, xenofob, rasist şi tot ce poate fi mai primordial şi mai urât pe lumea asta. Credeam că umanitatea e capabilă de mai mult”, a declarat Ioana Cămui, lugojeancă studentă la universitatea Duke din Durham, Carolina de Nord.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Actualitate

PSD pregăteşte o nouă mizerie. Un pliant cu informaţii false şi defăimătoare pe care să-l distribuie în cutiile poştale (P)

Cetateanul9 decembrie 2016

Lugojenii pot sta la curent cu cele mai în vogă evenimente din judeţ cu ajutorul unei noi aplicaţii

Gabriel Iosa9 decembrie 2016

Lugojenii, chemaţi să descopere măreţia muntelui în cadrul unui eveniment dedicat filmului “Sălbăticia din Carpaţi”

Gabriel Iosa9 decembrie 2016

Lugojenii nu pot vota decât la secţiile la care sunt arondaţi! Vezi unde e secţia ta de votare

Gabriel Iosa9 decembrie 2016

[VIDEO&FOTO] Atmosferă incendiară la balul bobocilor de la „Drăgan”! Ruby a încheiat spectacolul cu un concert de senzaţie

Gabriel Iosa8 decembrie 2016

Doctoriţa din Lugoj pusă pe Facebook de lugojeni că parchează aiurea a trimis drept la replică: „Cum e cu cei 7 ani de acasă?”

Gabriel Iosa8 decembrie 2016

PNL dezminte zvonurile că Buciu nu se află pe poziția a doua la Senat. Dovada este un specimen al buletinului de vot

Daniel Groza8 decembrie 2016

[FOTO] Maeştrii bucătari ai Lugojului, juraţii concursului gastronomic al elevilor de la Branişte

Gabriel Iosa8 decembrie 2016

Fostul șef al Poliției Lugoj, Claudiu Chebici, acuzat că a protejat tăieri ilegale de pădure: „Sunt foarte relaxat”

Daniel Dancea8 decembrie 2016

Bărbat de lângă Lugoj, trimis în judecată pentru loviri și alte violențe și ultraj. L-a atacat pe un pădurar

Daniel Dancea7 decembrie 2016

Bişniţari luaţi pe sus de poliţişti! Ţigări, alcool, petarde şi valută, pe lista de „descoperiri” ale autorităţilor

Gabriel Iosa7 decembrie 2016

[VIDEO] Şoferi furioşi din cauza unui bizon la Lugoj! A blocat circulaţia şi s-a jucat pe telefon, în timp ce pasagera plătea o factură

Cetateanul7 decembrie 2016