Regina Elisabeta a II-a îl pedepsește pe fiul său favorit, prințul Andrews

0

În urma implicării prinţului Andrew în scandalul Epstein, care a determinat renunţarea la îndatoririle sale publice, regina Elisabteta a II-a l-a pedepsit pe fiul său preferat, anulând ceremonia lui de împlinirea a 60 de ani care urma să aibă loc în februarie 2020, relatează online ziarul spaniol ABC.

Când Andrew, cel de-al treilea fiu al reginei Elisabeta a II-a a venit pe lume, avioanele RAF au survolat Londra şi mii de oameni s-au strâns în faţa palatului Buckingham. Pe 19 februarie 2020 se împlinesc 60 de ani de la naşterea prinţului Andrew, care însă anul viitor nu va avea parte de sărbătorirea zilei sale de naştere.

Regina a decis anularea ceremoniilor oficiale, la o săptămână după ce l-a privat pe Andrew de îndatoririle lui publice, la îndemnul lui Charles.

Andrew a fost întotdeauna fiul preferat al mamei sale, care i-a iertat numeroasele scandaluri, atât sexuale cât şi financiare. Însă prietenia ducelui de York cu fostul om de afaceri Jeffrey Epstein – condamnat pentru viol, pedofilie şi trafic de minori şi care s-ar fi sinucis în închisoare – precum şi relaţia lui Andrew cu o adolescentă de 17 ani, din 2001, reprezintă un scandal atât de mare încât prinţul trebuia îndepărtat de ochii opiniei publice.

Petrecerea aniversară din 19 februarie 2020 se va limita la o cină în familie după retragerea prinţului din viaţa publică, potrivit Sunday Times.

La festivitate urmau să participe organizaţii de binefacere însă, ţinând cont de actualele împrejurări, celebrările au fost reduse la o simplă cină de familie.

Şi toate acestea cu câteva luni înainte de căsătoria prinţesei Beatrice cu omul de afaceri italian Edoardo Mapelli Mozzi în 2020. Încă nu a fost anunţată data exactă a nunţii, dar este posibil ca nunta fiicei mai mari a prinţului Andrew să fie mai puţin fastuoasă decât cea a surorii sale cu Jack Brooksbank la castelul Windsor.

Următorul front căruia trebuie să-i facă faţă Andrew, după interviul său dezastruos acordat postului BBC, este cererea lansată de avocata Gloria Allred – ce reprezintă numeroase femei care au cerut despăgubiri vizând patrimoniul Epstein – ca prinţul să vină la New York şi să colaboreze la ancheta privind traficul sexual asociat lui Epstein.

„Ar trebui să se urce în avion şi să vină cât mai repede la New York” a spus Allred, care a remarcat ironic că nu-i era atât de greu prinţului să vină în SUA, atunci când îl chema Jeffrey Epstein.

Pentru petrecerea aniversară de 21 de ani a prinţului, castelul Windsor s-a transformat într-un paradis tropical pentru 600 de invitaţi, cum povesteşte Elton John în memoriile sale. Un lucru care nu se va mai repeta, notează ABC.

Sursa – Glow Magazin.

Citește și