ALDE

Cetateanul

Actualitate

Restaurant din Lugoj, închis pentru trei luni de inspectorii Antifraudă

Restaurant din Lugoj, închis pentru trei luni de inspectorii Antifraudă

Cetateanul Lugoj

PMP

Tribunalul Timiș a emis sentința finală într-un proces prin care o firmă din Lugoj contesta un proces verbal prin care a fost amendată cu 10.000 de lei și s-a dispus suspendarea activității pentru o perioadă de trei luni. Amenda a fost redusă de la 10.000 la 8.000 de lei, dar sancțiunea suspendării activității a fost menținută.

O firmă din Lugoj cu obiect de activitate „restaurant”, controlată în primăvara anului trecut de inspectorii Antifraudă a fost sancționată cu măsura cea mai dură: amendă de 10.000 de lei și suspendarea activității pentru trei luni de zile, plus confiscarea sumei de peste 10.000 de lei despre care inspectorii ANAF au spus că nu a fost fiscalizată.

„În urma controlului efectuat în perioada 30.05-03.06.2014  la punctul de lucru al societăţii petente (n.r. SC Momimadron SRL), s-a constatat că pentru perioada 01.05.-30.05.2014 au fost vândute produse în valoare totală de 16741,50 lei, conform rapoartelor de vânzări aferente  gestiunii, iar în urma comparării cu Raportul  fiscal detaliat pentru aceeaşi perioadă, a rezultat o diferenţă nefiscalizată în valoare de 10.129 lei”, au fost neregulile constatate de Antifraudă.

Societatea amendată de ANAF a contestat procesul verbal în instanță, arătând că „sancţiunile aplicate depăşesc cu mult gravitatea faptei săvârşite raportat la faptul că petenta se află la prima abatere de acest gen”.  În plus, reprezentanții firmei au arătat că „angajaţii societăţii fiind de bună credinţă, au prezentat agenţilor constatatori toate notele de plată nefiscalizate, explicând că acestea însoţesc mâncarea livrată  conform contractelor încheiate cu alte două societăţi şi la finalul lunii urmează a fi emisă  factura fiscală”.

Prima fază a procesului dintre firma lugojeană și Antifraudă s-a judecat la Judecătoria Lugoj. Magistrații de aici au admis în parte cererea firmei, reducând amenda aplicată de ANAF de la 10.000, la 8.000 de lei. Sancțiunile de confiscare a sumei de 10.129 de lei  și suspendarea activității pentru trei luni au fost menținute. Sentința a fost atacată cu apel, la Tribunalul Timiș, iar judecătorii de aici au menținut soluția Judecătoriei Lugoj, rămânând valabilă sancțiunea prin care activitatea restaurantului este închisă pentru trei luni.

În cadrul procesului, reprezentanții firmei au arătat că „cele trei luni de suspendare a activității ar duce la insolvența firmei”, lucru care, cel mai probabil se va întâmpla odată cu pronunțarea sentinței emise de Tribunalul Timiș.

Sursa foto: observator.ro

 

 

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Actualitate

Bărbat de lângă Lugoj, trimis în judecată pentru loviri și alte violențe și ultraj. L-a atacat pe un pădurar

Daniel Dancea7 decembrie 2016

Bişniţari luaţi pe sus de poliţişti! Ţigări, alcool, petarde şi valută, pe lista de „descoperiri” ale autorităţilor

Gabriel Iosa7 decembrie 2016

[VIDEO] Şoferi furioşi din cauza unui bizon la Lugoj! A blocat circulaţia şi s-a jucat pe telefon, în timp ce pasagera plătea o factură

Cetateanul7 decembrie 2016

Descoperire macabră! Cadavrul unui bărbat, găsit plutind pe un râu la doi paşi de Lugoj

Gabriel Iosa7 decembrie 2016

Subway, cel mai mare lanţ de localuri fast food din lume ar putea ajunge la Lugoj! McDonalds şi KFC nu au acceptat

Gabriel Iosa6 decembrie 2016

[FOTO] Cât costă şi ce oferă spre vânzare comercianţii de la Târgul de Crăciun din Lugoj

Gabriel Iosa6 decembrie 2016

Brad Pitt joacă în „Aliatul”, filmul săptămânii la Cinema Bela Lugosi

Gabriel Iosa6 decembrie 2016

Lugojean acuzat că s-a „înfruptat” din banii firmei pe care o administra

Daniel Dancea6 decembrie 2016

Lavinia Milosovici: “Voi merge să-l votez pe Claudiu Buciu si PNL, să transforme România în cea pe care ne-o dorim cu toții!” (P)

Daniel Groza6 decembrie 2016

Cuptor performant, donat Lugojului din partea fraţilor de la Jena

Gabriel Iosa5 decembrie 2016

[FOTO] Ei sunt bobocii de la Universitatea “Drăgan” din Lugoj! Ruby închide ultimul bal din 2016

Gabriel Iosa5 decembrie 2016

Campanie electorală în biserici. Candidat PSD: “La final, ne-am salutat și m-a rugat preotul să le spun câteva cuvinte”

Daniel Groza5 decembrie 2016