Actualitate

Restaurant din Lugoj, închis pentru trei luni de inspectorii Antifraudă

Restaurant din Lugoj, închis pentru trei luni de inspectorii Antifraudă

Autoliv

Tribunalul Timiș a emis sentința finală într-un proces prin care o firmă din Lugoj contesta un proces verbal prin care a fost amendată cu 10.000 de lei și s-a dispus suspendarea activității pentru o perioadă de trei luni. Amenda a fost redusă de la 10.000 la 8.000 de lei, dar sancțiunea suspendării activității a fost menținută.

O firmă din Lugoj cu obiect de activitate „restaurant”, controlată în primăvara anului trecut de inspectorii Antifraudă a fost sancționată cu măsura cea mai dură: amendă de 10.000 de lei și suspendarea activității pentru trei luni de zile, plus confiscarea sumei de peste 10.000 de lei despre care inspectorii ANAF au spus că nu a fost fiscalizată.

„În urma controlului efectuat în perioada 30.05-03.06.2014  la punctul de lucru al societăţii petente (n.r. SC Momimadron SRL), s-a constatat că pentru perioada 01.05.-30.05.2014 au fost vândute produse în valoare totală de 16741,50 lei, conform rapoartelor de vânzări aferente  gestiunii, iar în urma comparării cu Raportul  fiscal detaliat pentru aceeaşi perioadă, a rezultat o diferenţă nefiscalizată în valoare de 10.129 lei”, au fost neregulile constatate de Antifraudă.

Societatea amendată de ANAF a contestat procesul verbal în instanță, arătând că „sancţiunile aplicate depăşesc cu mult gravitatea faptei săvârşite raportat la faptul că petenta se află la prima abatere de acest gen”.  În plus, reprezentanții firmei au arătat că „angajaţii societăţii fiind de bună credinţă, au prezentat agenţilor constatatori toate notele de plată nefiscalizate, explicând că acestea însoţesc mâncarea livrată  conform contractelor încheiate cu alte două societăţi şi la finalul lunii urmează a fi emisă  factura fiscală”.

Prima fază a procesului dintre firma lugojeană și Antifraudă s-a judecat la Judecătoria Lugoj. Magistrații de aici au admis în parte cererea firmei, reducând amenda aplicată de ANAF de la 10.000, la 8.000 de lei. Sancțiunile de confiscare a sumei de 10.129 de lei  și suspendarea activității pentru trei luni au fost menținute. Sentința a fost atacată cu apel, la Tribunalul Timiș, iar judecătorii de aici au menținut soluția Judecătoriei Lugoj, rămânând valabilă sancțiunea prin care activitatea restaurantului este închisă pentru trei luni.

În cadrul procesului, reprezentanții firmei au arătat că „cele trei luni de suspendare a activității ar duce la insolvența firmei”, lucru care, cel mai probabil se va întâmpla odată cu pronunțarea sentinței emise de Tribunalul Timiș.

Sursa foto: observator.ro

 

 

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Actualitate

O lugojeancă îmbracă cu flori Fântâna cu Peşti din centrul Timişoarei, în cadrul Festivalului TimFloralis

Daniel Groza25 aprilie 2017

Un bebeluş, de cinci luni, din Lugoj a murit din cauza rujeolei

Cetateanul24 aprilie 2017

Viteză record pe drumul Lugoj-Buziaş. Poliţiştii l-au amendat pe vitezoman cu aproape 3.000 de lei

Cetateanul24 aprilie 2017

Noi descinderi la contrabandişti! Poliţiştii lugojeni au ajuns la Racoviţa

Daniel Groza21 aprilie 2017

Şef nou la Poliţia Timiş

Gabriel Iosa20 aprilie 2017

VIDEO – UPDATE Descinderi în Lugoj. Ce au găsit mascații în locațiile percheziționate

Daniel Groza20 aprilie 2017

VIDEO – Doi poliţişti din Timiş s-au îmbătat şi s-au bătut la birtul din sat

Cetateanul19 aprilie 2017

Atitudinea care face diferența

Cetateanul19 aprilie 2017

VIDEO – “Fast & furious 8” ajunge și la Cinema “Bela Lugosi”. Ce alte filme mai puteți vedea la cinematograful lugojean

Cetateanul18 aprilie 2017
autostrada Lugoj-Deva

CNAIR a făcut controale inopinate pe şantierul autostrăzii Lugoj-Deva, pentru a verifica cum sunt executate lucrările

Daniel Groza14 aprilie 2017

VIDEO Sute de lugojeni, adunați să vadă Drumul Crucii. Un fost ateu a luat bătaie ani la rând ca să arate cum a fost chinuit Isus

Daniel Dancea14 aprilie 2017

Peste 160 de jandarmi asigură ordinea în perioada sărbătorilor: în apropierea bisericilor, dar şi la rugile comunelor din zonă

Cetateanul13 aprilie 2017
%d blogeri au apreciat: