Știri naționale

Revista Forbes: Timişoara, cel mai bun oraș din România pentru afaceri

Revista Forbes: Timişoara, cel mai bun oraș din România pentru afaceri

Autoliv

Timişoara se situează pe primul loc în Top 10 cele mai bune oraşe din România pentru afaceri în 2015, clasament întocmit de prestigioasa revistă Forbes, devansând Bucureştiul. Capitala Banatului este urmată în acest top de Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa şi Oradea.

Ierarhia a fost realizată ţinându-se cont de zece criterii, fiecare cu o pondere de 10% în stabilirea clasamentului final: PIB-ul regional, PIB-ul pe cap de locuitor, câștigul salarial mediu net, șomajul, investițiile străine în perioada 1991-2014, infrastructura rutieră, infrastructura feroviară, numărul întreprinderilor active, stocul de locuințe și facilitățile educaționale cu impact în piața muncii (școli profesionale, universități), notează cei de la Forbes.

Top 10 cuprinde Timişoara, Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Oradea, Braşov, Arad, Piteşti, Târgu Mureş, Iaşi. Sibiul, de exemplu, se situează pe locul 13, Craiova pe 15, Reşiţa pe locul 18, Deva pe poziţia 22, iar Drobeta Turnu-Severin pe 35 în acelaşi clasament.

Județul Timiș este cel de-al treilea mare exportator din România, după capitala București și județul Argeș. Valoarea exporturilor a fost, în perioada ianuarie-noiembrie 2014, de 4,53 miliarde de euro în Timiş, faţă de 4,75 miliarde de euro în Argeș.

Cei care au întocmit clasamentul mai enumeră ca avantaje ale Timişoarei legătura cu rețeaua de autostrăzi din Europa Centrală și de Vest şi facilitățile fiscale acordate de autorități investitorilor.

„Toate acestea au atras în orașul de pe Bega companii din domeniul automotive precum Continental, care are la Timișoara o fabrică cu 8.000 de angajați, în care a produs, din 2007 încoace, un număr de 40 de milioane de componente auto, Lisa Draxelmaier, Delphi Packard, Kromberg & SchubertTRW, Mahle, Dura, dar și din multe alte domenii industriale, precum producția de echipamente electronice, electrotehnice și din telecomunicații (Flextronics, Zoppas, ABB Rometrics, Luxten Lighting, ELBA-Philips, Alcatel, Deltatel)”, mai notează cei de la Forbes, care reliefează şi faptul că, în ultima perioadă, domeniul care a cunoscut o ascensiune fulminantă în Timișoara a fost IT-ul.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Știri naționale

Mai multe în Știri naționale

Primarii ajung mai greu la închisoare! Funcţionarii din primării sunt mult mai expuşi după noile modificări ale legii administraţiei locale

Cetateanul16 mai 2017

Ajută-l pe Vlăduţ! La doar 13 ani, luptă eroic cu o formă gravă de CANCER OSOS

Cetateanul15 mai 2017

CFR Călători a introdus agenţi de pază în trenuri

Cetateanul9 mai 2017

Veşti proaste pentru românii care au credite în lei. Cresc ratele pe care le au de plătit!

Cetateanul4 mai 2017

Nu contează că eşti din Lugoj sau Timişoara, Electrica te pune să plăteşti stâlpii căzuţi din Brăila

Cetateanul26 aprilie 2017

Peste 3000 de yoghini din MISA se adună la tabăra spirituală de primăvară de la Herculane

Daniel Groza21 aprilie 2017

Lotul 3 din autostrada Lugoj-Deva se inaugurează în luna august

Daniel Groza19 aprilie 2017

Rovinietele se pot achita şi prin sms în reţeaua RCS&RDS. Cât costă şi care este procedura

Cetateanul13 aprilie 2017

Autoliv se extinde. Compania suedeză deschide un nou centru de inginerie

Cetateanul12 aprilie 2017

PROIECT DE LEGE – Părinţii care refuză să-şi vaccineze copiii ar putea primi şapte ani de închisoare

Cetateanul11 aprilie 2017

Absolvenţii de liceu care vor un loc de muncă sigur sunt aşteptaţi să se înscrie în şcolile MApN

Cetateanul7 aprilie 2017

Încă 90 de kilometri de autostradă! Loturile 3 și 4 de pe tronsonul Lugoj-Deva vor fi date în folosință până la finalul anului 2017

Cetateanul31 martie 2017
%d blogeri au apreciat: